Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused chce zabit své kočky

Od: pavli odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, máme 4 kočky, tak jak postupně k nám přišly osudem, náš soused má více zvířat. Pořídil si staršího velkého psa a jeho 3 kočky začaly chodit k nám. Dokonce jedna u nas bydlí už asi natrvalo, protože přivedla i kotata. Jeho nový pes ji ukousl kousek ocasu. Když jsem je vzala na veterinu, tak zjisten ušní svrab.. atd, vzala jsem odcerveni pro mé kočky i jeho a docela jsem se naštvala. O svá zvířata se starame a u souseda je to jak před 100 lety. Jeho minulého psa jsem dokonce vezla i se sousedem na veterinu, byl v hrozném stavu, soused tvrdil, ze je dobrý - večer ho museli utratit.. po tom, co jsem se aktuálně naštvala kvůli svrabu, vyhrožoval, ze své kočky zabije a bude po problému… už jsme je opravdu chvilku neviděli… je to normální? Co s tím?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

7x
Normalni to je, nekteri vidlaci bohuzel pokladaji zvirata za veci a je jim ukradene, jestli treba zbytecne netrpi. Debilovi nelze vysvetlit, ze je debil. Udani, jak pise peter, je jedina pravni moznost. Pokud se k tomu rozhodnete, tak zadna policie, ale krajska veterinarni sprava, oni se tam prijedou podivat. Ale jestli pes neni viditelne zanedbany, neudelaji nic, kocky nejspis nebudou resit vubec.
Dalsi moznost je ukecat nebo uplatit souseda, at vam kocky daruje, ze se o ne postarate, to ale bude asi orisek.
pavli
hodnocení

Bohužel už asi kočky nežijí ..

hodnocení

3x
Naštvala jste souseda, kočky zabil. Je to normální. Je po problému.
Modlete se, aby si nepořídil další. Vám to bude žrát nervy, budete ho opět oslovovat... Teda další problém. Další vyhrážky zabitím.
pavli
Nesouhlasím, můj pohár trpělivosti také přetekl.. vše má řešení.

hodnocení

2x

Mozete ho udat na policii za tyranie zvierat, tym ale zacne susedske peklo a policia to moze "vysetrit" do stratena. Vy sa pripravte na vysluchy a spisovanie zapisnice (stravite tam viac hodin a viac raz ...)

pavli
hodnocení

Myslím, že sousedske peklo už začalo, sliboval, ze zabije intu kočku, co je u nás s kotaty, až ji chytí ..
re4zon
A co jste mu na to rekli? Tohle uz jsem od souseda taky slysel. Stacilo odvetit, ze aspon vim, kam jit, az se kocce neco stane a vubec nebudu zjistovat, jestli to byl skutecne on. Ted se na ni boji i podivat.
pavli
hodnocení

No, ze to bych mu nedoporucovala..

hodnocení

1x
Blbce zákony nezajímají.. Váš soused žije jak ve středověku..Na takové lidi musíte jít selským rozumem a né nějakými zákony! Tím ho akorát na*erete a bude zvířatům ubližovat víc..Pokud máte tu možnost a chuť,tak bohužel tajně těm jeho zvířatům přilepšujte a starejte se o ně ( formou dle vašich možností) Jiná cesta není..Soused bude bezpochyby neandrtálec, bohužel
pavli
hodnocení

Krmim své kočky v pravidelně hodiny na zavolání, abych měla přehled. Sousedovy kočky se přidávaly… to tak na okraj. Tak nějak samozrejmost… soused na to, ze je krmí, mají všeho dost a mám je odehnat tyči… spis mu to vadilo.. krmeni pro 2 navíc máme
pavli
hodnocení

Tady jde ale o infekční nemoci primárně, nemůžu jeho kočky na tajno vozit i na veterinu… o své se starám, ale k čemu to je, když za plotem je neandrtalec, který se o svá zvířata nestará a se svoji veterinarkou řeší jen telefonem… naposledy mu radila olej do konecniku psa… a on mel poslední stadium rakoviny a nádor, když si soused dal ještě říct, vzala jsem psa a souseda na svoji veterinu, večer psa museli uspat..:(
pavli
hodnocení

Věřte, ze jsem zkoušela si dat se sousedem po sousedsku panáka a řešit lidově… horem dolem … ze severu na jih… polopatě… jednoduše… někde ty hranice má každý.. ale moc dekuju za příspěvek, uvažujeme podobně, jen tuto variantu už mám za sebou..
Bohužel,jak už tu někdo psal...blbec zůstane blbcem.. Přeji pevné nervy a trpělivost.Můj otec je též nepoučitelný.. Zvířata krmí doslova jak prasata a tahají břicha po zemi.. Já pak jezdím na veterinu řešit a platit následky.. Nepomáhá nic..domluvy horem dolem ani ostřejší slova..

pavli
hodnocení

Mám za to, že podle zákona zvíře není věc a ani když je vaše, je nemůžete zabit ani týrat.. Jedna se o trestný čin. Nejsme v pravěku.
tomaso
Takže když máte svého čuníka, tak podle vás nemůžete udělat zabijacku?

Hospodarske zviera zabit moze, ale nesmie pri tom trpiet.

re4zon
Zabijacku si udelat muzes. Kocka ovsem neni jatecne zvire.. A nemuzes nechat zvire ve spatnych podminkach nebo se o nej nestarat.
pavli
hodnocení

Hospodářské je jiná kategorie, jak se píše výše, tedy pokud je chováno na maso.. mimochodem i čuníky mel, chcipli mu, nepatral proč…
pavli
hodnocení

Má někdo fundovanou radu a orientuje se aktuálně v zákonech, ať tady netlachame s neznalymi věci ..
tomaso
Takže králíček chovany v kralikarne na maso je taky jiná kategorie jako králíček chovany doma v kleci? :)
pavli
hodnocení

Myslím, ze vysvětlení rozumíte. Držela bych se tématu jestli mohu.

pb®
hodnocení

0x
Pořád si stojím za tím, že problémy s některými lidmi vyřeší až jejich úmrtí. Dokud budou na živu, jejich okolí nebude mít klid. Tím nenabádám k likvidaci souseda, jen hodnotím situaci.
pavli
Chápu;)), jen nikdy nevíte, zda potomek/ dědic nebude na tom hůř ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]