Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Naschvál od psa je naprostý nesmysl. K naschválu je potřeba nejdřív zjistit, co si "páníček" přeje -> co chce nejvíc -> pak vymyslet pravý opak -> vymyslet způsob -> vyčíhat si situaci -> mít zrovna dost "materiálu" -> a ten naschvál uskutečnit. Toto dovede vymyslet jen mozek člověka. Mozek psí, který je cca 10x menší, toho schopen není. Ida
@aja1946, zapomeňte na nesmysl s naschvály, to je vlastnost lidská, ne psí. Moč ani stolice nejsou pro psy nic špatného, je to jen pachová značka = běžná věc ke komunikaci (už se to tu několikrát psalo). Navíc byste s kamarádkou měly vědět, že pokud se člen smečky nevrátí několik dnů do nory (bytu = dcera na škole v přírodě), je psy považován za ztraceného, což je pro psy velmi vážná věc, zvlášť, je-li to mládě. Tedy je nutné mu okamžitě pomoct najít cestu domů. A psovité šelmy to řeší tak, že na místě, kde byli naposledy všichni pohromadě (dcera na své válendě), pravidelně nechávají čerstvé pachové značky = hlavně stolici => je cítit silněji a na mnoho km daleko, aby měl ztracenec možnost na dálku značku ucítit a najít cestu domů. Pes byl určitě šťastný, jak mu jeho značky přivedly milovanou parťačku zpět, a logicky další značky přestal pokládat = už nebyl důvod, dcera se díky psovi a jeho značkám dokázala vrátit. (I to už se tu ale několikrát psalo). Pokud pejska ta kamarádka podezírala z naschválů a trestala ho, svědčí to o její velké hlouposti. (Ale to jí neříkejte). Ida
Máte štěně ve vějku lidského batolete. Ani štěně, ani batole neumí vědomě ovládat svěrače. Štěně nechápe, proč se chodí ven. Vůbec neví, když je venku tolik zajímavých zvuků a pachů, že se tam jde proto, aby se vyprázdnilo. Svěrače vědomě dovede ovládat až tak +- v půl roce života. Do té doby je třeba vysvětlovat a učit a chválit a odměňovat.
neporadím...sám jsem zažil fenku budočka...jinak suprový pes...bydlím v rodiném domku a byla s náma v bytě...chodili jsme s ní na procházky kde se vyvenčila ale najednou v bytě smrad...tak jsme pátrali a zjistili jsme že chodila čurat pod válendu...ale pozor ---jak se tam dostávala nebo jak tu potřebu vykonala bylo záhadou- nemožné protože by se tam musela plazit/malá výška od podlahy/no tak jsme vyměnili zhnitý kovral a bohužel -čuralo se dál...takže Betynka šla do sklepa...do sušárny kde jsem nechal udělat radiátor aby ji snad ńebyla zima...v té sušárně je taky koberec,čisto...dva mražáky..takže dostala svoji bednu a udělal se jí pelíšek...a začlo peklo...pokaždé jak jsme jí vyměnili dekya jiné věci v pelíšku tak se do toho vyčurala...nemohli jsme to tak nechat/smrdělo to/tak dostala vše nové a do toho se zase vyčurala ...a tak jsme prali a sušili osm let...nepomohl trest...návštěva psího psychologa...veterinář...nikdo neporadil...prý nás trestala...jinak byla moc fajn a mám plno krásných vzpomínek ...až na to čurání...
Něco podobného jsem slyšela o dvou buldočcích. Nemlich to samé. Žádný pes se nevydělá do pelechu, ale oba buldočci ano. Opravdu je to hodně divné. Jednu dobu mi minulá zdravá pes, 4letá kníračka, hodně čistotná začala v noci čurat. Na cvičáku jsem dostala radu, přivázat na pelech. A opravdu, stačily 4 dny, obojek, vlna na pletení, sicherka na pelechu a byla to znovu čistotná pes. Žádný pes se nevyčurá do a v okolí svého pelechu. Jen snad ti chudáci v omezených prostorách klece.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.