Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Male musky v byte?

Od: aja1946® odpovědí: 7 změna:
Zrejme ale nejde o octomilky ani muchnice, tak o jake? Muchnice by se nalepily na zlute lepove prouzky, ale tam nejsou. A octomilky se daji nachytat do sladké vody nebo vina, taky nic. Litaji po byte a lezou po balkonovych dverich.
doplněno 27.09.22 15:11: Asi to budou ty octomilky, ale nechapu proc se nechteji topit ve vine a sladke vode. Driv to fungovalo.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nějaké malé mušky jsme měli nedávno v bytě taky a nedokázali jsme se jich zbavit. Nepomáhaly ani mucholapky, ani jiné nástrahy (ať už kupované, nebo domácí). Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem je chodil tak 3x denně vysávat (sedávaly na stropě a na stěnách). Po třech dnech, už doma skoro žádné nebyly a stačilo k večeru vždy vysát těch pár, co zbylo. Zhruba po týdnu byly mušky úplně pryč a znovu se neobjevily.
Samozřejmě úplně na počátku bylo nutné pro jistotu zkontrolovat (a popř. odstranit) případné zapadnuté kousky jídla, apod.
Podotýkám, že se mušky také vzhledově podobaly zmiňovaným octomilkám, jen se tak nechovaly. *smich*

hodnocení

0x

Prostě máte v bytě nějaké přezrálé ovoce nebo něco podobného. Pořádně se podívejte a uvidíte. Někdy stačí třeba kousek hrušky zapadlý za linkou a ty mušky to láká.

liska5
hodnocení

0x

Nebo že by smutnice? Ty už ale neotravují. Možná ty z domácích květináčů, ale z venku už ne.

liska5

Muchničky jsou jen venku v trávě. Ty štípou hodně,... taky jsou trochu tlustější.

hodnocení

Smutnice ne, jasne jsem pssla, ze na lepovych prouzcich nic neni.

hodnocení

0x

A nejsou to spíš broučci?

hodnocení

Asi opravdu octomilky. Pkrad uklizim, aby nikde nic nezůstalo, obcas se nejske utopi v misce s octem, ale porad se jich nemohu zbavit,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma octomilky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]