Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co ještě dnes funguje na blechy?

Od: ci odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, na radu jsem pro psa i kočku používala Bravecto tablety, ale blechy jsou již proti němu odolné. Měl by někdo prosím nějaký typ? Dříve si chválili Frontline obojky nebo kapky za krk, ale ty už prý také nezabírají. Ještě jsem slyšela o nějakých injekcích. Děkuji za vaši radu předem!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Obojek Foresto, mam ho uz u druheho psa a nevim co je blecha, kliste

Ano, potvrzuji, Foresto obojek je skvělý. Je sice drahý, ale vydrží celou sezonu a nevíme co jsou blechy a klíšťata. Zkušenost u koček, co prolezou venku kdeco.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nic nezabírá, protože asi ničíte blechy pouze na zvířátku, ale neničíte jejich zárodky v domácnosti. Přečtěte si poučení o blechách viz odkaz. Injekce proti blechám? No, nevím, jestli se do té blechy tou jehlou trefíte . Zdravím!

pethome.cz/...

doplněno 23.09.22 19:45:

ci - ano, zvíře chytne blechy někde venku a potom jsou doma (je to i uvedeno v tom odkazu a stačí si to přečíst). Není to ostuda si to přiznat. Dokud nebudete bojovat proti blechám celkově a správně, tak se jich nezbaví ani to zvířátko.

doplněno 24.09.22 17:56:

citace z odkazu pro neklikače:

" Víte že, pouze 5% blech žije na těle domácího mazlíčka? A až 95% blech se nachází v okolí vašeho zvířete? V koberci, pelíšku, na gauči nebo dokonce ve vaší posteli! Zatímco dospělá blecha se na svém hostiteli udrží až 7 dní, vajíčka a larvy z kůže a srsti rychle odpadávají. Z nich se potom v domácnosti mohou vyvíjet další a další blechy. Blecha se za příznívých podmínek vyvíjí v dospělé jedince velmi rychle. A tak během jednoho měsíce se u vás doma může vylíhnout až 1000 nových blech."

ci
hodnocení

Děkuji za radu! Blechy doma nemáme. Donesou je vždy po nějaké době zvenku, to je běžné. Samozřejmě jsem měla na mysli jednu injekci proti blechám, která se vpraví do těla zvířete. Jedna má známá prý takovou nechala vpravit svému psovi u veterináře.

rodic
Když je přinesou z venku,jak zabráníte tomu aby z ní doma neseskocily? Okamžitě vyčesávate?

pb®
hodnocení

0x
Pipata Advocate nebo Stronghold, zabraly mi vždy.

hodnocení

0x
Dávám dle potřeby pipetu fypryst combo. Funguje i na zárodky a vajíčka. Za den je pes bez blech a další se mu vyhýbají.

hodnocení

0x

Nám stále Bravecto funguje. *palec*

novak1*
hodnocení

0x

Frontline sprej vždy zabral. Všechnu srst nasprejovat. Na nekolik mesícu byl pokoj. Když jsem mel psa.

Taky místo kde leží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]