Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to může být za larvu

Od: mirobab odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, tyto larvy nebo brouci se nám z ničeho nic objevili v kuchyni v řádu desítek. Můžete poradit, co za potvoru to může být?
Co to může být za larvu
Co to může být za larvu #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Tohle není svinka! To se spíš vyvinuly larvičky z vajíček nějakého mola. Z něčeho se vysypaly. Dejte je do větší sklenice na zavařování, hoďte tam kus rohlíku, nebo sušenku, třeba půl ořechu a třeba i kousek vlny, zavíčkujte a sledujte. Může to lézt, růst a svlékat se, zakuklit i vylétat. Pak to vynesete ven, možná už na mráz..

jiofa
hodnocení

2x

Podle mne je to larva některého z rušníků, patrně diviznového či krtičnikového. . Samička broučka příiléta v letě z květin, kde jako brouček cca 10-20 dní žije. Dále si našla vhodné místo pro svoje vajíčka. Larvy se živí organickým materiálem (koberce, textil, kožešiny...). Přeživší larvy se několikrát svlékají (podle potravy). Na jaře se kuklí (nemusí všechny) a dospělci hledají opět cestu ven do zahrad a květů. Nejvíce jsem jich nacházel na kopretinách. Na první pohled jsou na květech přehlédnutelný, neboť jsou velice drobní.

futra
hodnocení

0x

Mě to přijde jako svinka.

mirobab
hodnocení

A z čeho by se mi tak neskutečně vyrojily? Manželka říkala, že byly kolem kuchyňské linky na zemi i na lince. Ráno, když jsme šli do práce, tak nic a odpoledne po příchodu byly všude.

Jestli lezou, tak to jsou sviňky. Ty mají rády vlhko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]