Nejste přihlášen/a.
Prosím, sdělte mi, kdo má zkušenost s elektronickým obojkem.Máme 6ti měsíčního rotvajlera, se kterým jsme začali chodit na cvičák, ale je to velmi dominantní pes, myslíme si. že to bude s ním obzvlášt náročné /není náš první RTV/ , proto chceme zkusit elektr. obojek. Moc děkuji za radu.
Rotíci jsou zvláští psi. Podle jednoho výcvikáře, by se na něho nemělo snad do roka ani pořádně zařvat. Všecko formou hry. A měl parádní psy. Nevím jakého výcvikáře máte na cvičáku, ale určitě vám el.obojek zatrhne.
A tu dominanci nelámejte. Nelámejte ji po zlém. Všecko po dobrém a s láskou. Nehrejte si na chlapáky, jak zvládají svého psa. Udělejte všecko pro to, aby váš pes všecko co udělá, udělal z lásky k vám. Z lásky a ne ze strachu.
Aby to byl pes, se kterým se nebudete muset bát mezi lidi a i psy. Sebevědomého, který nemusí stále něco dokazovat, vyrovnaného, který nestřídá strach s agresí. Někde Italové tvrdili, že rotík je nejnněžnější pes, laskavý k dětem, rodině i k cizím. Pokud ho někdo nedonutí bránit sebe nebo majetek.
Hodně čtěte na netu i v odborných knihách a taky si vyberte vedoucího výcviku. Takového, jaký by měl být váš pes, ne uřvaného, surového tajtrlíka. Nezkažte ho!
Moc děkuji za názor. Právě dnes jsme byli na cvičáku a náš rotvík hrozně dorážel na malého buldoka, nedal se uklidnit a náč cvičitel říkal, že si to pes nesmí dovolit, že jsme ho rozmazlili a že se na něj musí tvrdě a nekompromisně. V úterý máme další hodinu a prý se nám nebude moc líbit jakou metodu na něj použije, že se to musí řešit v zárodku, jinak prý napadne i nás. Ale asi tam příště nepůjdeme a budeme hledat jiného cvičitele.
Jinak je to velmi milý pes, ale s tou poslušností je to horší, poslechne ale až po několikáté. Ještě jednou děkuji
Ahoj a dobry den vsem. Nejednou jsem psal nad cim se pozastavuje rozum, proc si nejdrive nezjistite vsechny potrebne informace jeste pred porizenim zvirete, natoz psa a jeste k tomu Rotase! Ale budis, ted mate problem a je ho potreba resit!
Nejidealnejsi, je navsteva chovatele psu - Rotwaileru, to je perfektni, ponevadz tam uvidis vse potrebne jak to doopravdy je a nejen to, co se kde napise za blbost. Ptat se na elektronicky obojek u takto mladeho psa, Rotvika je nesmysl, zapomente na vsechny podpurne pomucky a zacnete honem rychle s vychovou. Normalni vychova, pevna a bez zklamani psa, hlavne mu nezlomit osobnost-psi dusi, to je pak velmi nebezpecne, pes se stava dost nevypocitatelny a uprime, kdyz takovy kousne pri hre, boli to a tece i krev, nechtejte citit stisk jeho zubu pri plnem ataku. Vim o cem mluvim, jednejte v klidu, pevna ruka je zaklad, cvicak rozhodne dulezity, ne ze by clovek nebyl schopen vycviku, to ano, ale tady jde predevsim o dulezity kontakt s ostatnimi psy.
Takze shrnme si to, vybrat dobry, osvedceny cvicak potazmo cvicitele, zapomenout na blbosti viz el.obojek, urcit jednoho pana a nechat se vest na cvicaku a bedlive naslouchat zkusenym cvicitelum. Mejte krasne zitrky, pa Camelot
doplněno 21.09.09 20:27:V sesti mesicich u velkeho plemene nebude puberta na poradu dne, nesetkal jsem se s tim, u takto mladouckych psu. Jeste k elektrickym obojkum. Na sesti mesicniho psa ho pouzit k vychove zakladni je jako jit s vareckou na miminko, ze se pokakalo. Rozumis? Jde o to, ze tyto podpurne pomucky vyvolavaji chte nechte u psa stres jen co je uvidi. Jeste bych toleroval obojky s rostrikem mlhy, kdy na misto el. impulsu vystrikne jakoby mlha z rosprasovace, ktery je umisten na obojku smerem k cenichu, je to take rizene na pomerne velkou vzdalenost, ale obecne, pryc s tim vsim! Jak jsem psal vyse, se psem je potreba zacit svedomite pracovat, cas je jeste Vasim kamaradem, tak pa Camelot
Stále musím na vás a vašeho psa myslet. Obecně platí, že rotík nepatří do ruky začátečníkovi a člověku, který nemá sám sebe vyřešeného. Odpravuje si na, nejlépe velkém, psovi své komplexy a své děsy. A přišlo mi, že jste si ani nepromyslela, jak s puberťákem vycházet a učit ho a už vymýšlíte ten nejsurovější trest. Protože elektřina jím je. Váš pes puberťák je, navíc nevycválaný ve své mladické nerozvážnosti.
Musíte si rychle něco přečíst a pak se zamyslet, proč vás pes neposlouchá: A) nerozumí vám. Povel jste nezafixovala a zvyšováním hlasu do křiku a řevu je artikulace špatná a pes už nerozumí vůbec a je zmaten.Když říkám nerozumí, myslím tím, že nechápe, co to slovo znamená. Je to jakoby na vás začal povykovat Číňan. Taky byste nerozumněla. A když lidé zvyšují hlas na cizince, myslí si, že lépe porozumí. A to je totéž. Slyší, ale nerozumí. B) Má jiné starosti než poslouchat vás. Poslouchat, jako ušima. Slyší, ale nevnímá! Konečně potkal někoho, kdo mu bezva voní a kdo s ním lítá jako blázen a blbne! Vzpomeňte si, kolikrát vám mamka něco řekla, taky jste ji nevnímala a nezapamatovala si, co říkala. Váš pes je velice mladý, hravý a krásně nevycválaný. Teď si to máte spolu užívat nejvíce, protože je to jen chvíli a už se to nikdy nevrátí. Má si zvykat na váš hlas, tón, dikci. Má vás milovat a být vám vděčný za každé pohlazení. Toho blbečka zakomplexovaného na cvičáku, který chce být za tvrďáka, obejděte velkým obloukem. Buď chcete být jako on, uřvaná, surová, hnusná a mít psa jako naprogramovaného nebo chcete mít psa, který vám čte přání z očí. A věřte, že to rotíci dovedou. Viděla jsem na výstavě maličkou starou paní, která tyto dva psy ovládala hlasem tak, že když jim tiše brblala, začali fňukat:DNejdříve základní povely naučte svého psa o samotě, bez rušivých podnětů, aby pochopil, co každé slovo znamená. A přivolávat a chválit a odměňovat, aby si šel k vám pro radost a ne pro trest. Pes má dobré uši, není třeba řvát a trestat. On jen nerozumí anebo nemá čas. V tomto věku je to pochopitelné. Jen tak z plezíru nechejte psa doma a běžte se kouknout na výcvik jednotlivých výcvikářů. A koukněte na jejich psy. Jestli to, co dělají, chcete taky. Jestli to dělají z lásky anebo jsou opilí mocí a snahou ovládat. Buďte svá, nebuďte jako chlapice.
Hodně štěstí vašemu pejskovi a vám to, co si zasloužíte.
Naprosto souhlasím se vším!
Můj pes raguje i na šeptání, nemusím na něj řvát jako na lesy. Psi chápou velice dobře tón hlasu - ne slova. Můžete mu říkat vulgárními slovy ale krásným jemným tonem a bude vědět že ho chválíte. Stejně tak, pokud ho budete kárat, musí váš hlas znít "nas*aně" a je jedno která slova použijete...
Elektrický obojek absolutně nezavrhuji, má svoje opodstatnění a smysl, ale musí se umět ho používat.
S takovým arogantním pitomcem opojeným mocí bych si psa skazit nenechala.
Dobrý den, moc děkuji za váš zájem o našeho rotvíka. Takže už má sedm měsíců je moc milý a zdá se, že se trochu zklidnuje. Na cvičáku byl zatím 3x a již vidíme nějaké zlepšení. Začíná už lépe chodit na vodítku, méně táhne.Ale problém jekdyž jdeme kolem plotu , kde je pes strašně chce na něj dorážet , ale i to začínáme zvládat, chce to hodně trpělivosti. Je to už náš druhý rotvík / v zimě zemřel a měl necelých 13 let a předtím jsme měli dobrmanku takže jsme zvyklí na tyto psy. Já jsem se ptala na elektr.obojek jen tak orientačně, nikdy bychom našim pejskům nedělali nic co by nebylo pro ně dobré, jenže to tak vyznělo.My máme pejsky /ještě máme pudlíka a výborně spolu vychází/ jako členy rodiny. Takže ještě jednou děkuji a nashledanou
Jak se daří vašemu rotíkovi? Občas si na něho vzpomenu a nejvíce včera, kdy jsem koukala na Polepšovnu mazlíčků.
Skvělý pořad a skvělá paní doktorka!
Bez kraválů jak to dělají na cvičáku, vyhmátne jádro pudla a v klidu zahájí změnu. Jestli jste tento díl neviděla, pohledejte si ho v archivu. Stojí za viděnou.
Jen je problém v lidech, kteří nepochopili, že je třeba takto jednat. Berou to jakože jen občas, chvíli a pak zase postaru.
Písněte, jaký je váš "drobeček"
Kdysi jsem jej používal pro NO, který se pohyboval po neoploceném pozemku, na jehož hranici byl pod zemí drát. Pes funkci velmi rychle pochopil a neviditelnou hranici respektoval. Obojek navíc chviličku před vysláním úderu psa upozorní akustickým signálem (pískne), pokud pes pokračuje dál, pak teprve přijde výboj. Pro výcvik to moc ideální není, ale pro přivolání či usměrnění na dálku je to dobré. Používá se hlavně až v okamžiku neuposlechnutí současně s opakovaným povelem. Používal jsem jej asi půl roku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.