Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Pes je zvíře, masožravá šelma, která má vrozené vzorce chování. Jeho nejdůležitějším úkolem je ulovit zvěř a najíst se. Celé jeho štěněčí období je zaměřeno na nácvik lovu – to si nese v genech. Vy jste vůdce smečky, vás uznává za šéfa, ale manželku a dceru odhadl jako ty slabé, které on poslouchat nemusí, které od puberty (jeho cca 1 roku věku) event. od dospělosti (cca 3 let věku) mu budou podřízené. Tak se rozhodl, proto obě 2 používá k nácviku rychlosti, obratnosti, výskoku, odvahy, síly, kousání... Je to sice hra, ale myšlená velmi vážně. Nutno ještě přičíst vlastnosti Rak. ovčáka. A jelikož to stále dělá, znamená to pro něj, že smí. Roste mu sebevědomí, a to je špatně. Je nutné, abyste mu vy – šéf vysvětlil, že toto dělat nebude, protože vy si to nepřejete, a vás poslouchat musí = vy jste vůdce smečky. Vidím, že má obojek, tak toho využijte a navoďte situaci, aby se rozhodl po děvčatech "jít". Ten moment musíte dobře odhadnout, a vteřinku před tím, než vyrazí, vy vydáte ostře povel NESMÍŠ! a za obojek ho chytíte, nepustíte na děvčata, strhnete na zem, zklidníte a položíte. Pak pochvala. Toto udělejte vždy, dokud si nezvykne, že děvčata nejsou k lovu. Pokud u toho nebudete, musí manželka přebrat roli zástupce smečky a silou ho strhnout za obojek k zemi ona. Jakmile na ni vyskočí a předníma nohama přidrží, třeba okolo stehna, už ho nesundá. A on zbytečně pozná, že navrch má on. Měli byste ho to rychle odnaučit, dokud na něj manželka má sílu. Až doroste puberty, a ona ho už strhnout k zemi, a tam ho přidržet (dokud se nepodvolí), nedokáže, máte prohráno. Už nikdy ji nevezme na vědomí. Co se týká dcery, pokud ji není alespoň okolo 14let, je to dítě, a dítěti se tento pes nikdy nepodřídí. Ona se musí naučit jak se chovat, nedráždit ho a spíš mu jít z cesty, ale vy 2 se ženou psovi musíte dát mantinely, co si vůči děvčatům dovolit smí a co už ne. Je velmi vhodné, abyste mu dopřáli ke hře "nácviku na lov" jiného psa, nebo psů několik, aby nenabyl dojmu, že nad něj není. Vybije energii, potrénuje, bude-li kamarád vychovaný, ledacos od něj pochytí. Je potřeba mu nenechat růst sebevědomí, je potřeba dělat činnosti (pravidelně několikrát denně) které psa podřizují. Do dveří vy (3 lidi) 1. – pak pes, jídlo dostanete vy (3 lidi) 1. – pak pes, na vyvýšená místa v bytě = gauč, křesla... smějí jen lidi – pes nikdy, musí se nechat pravidelně kartáčovat, po příchodu zvenčí vždy strpět umytí tlapek, a je fajn, když všechny 4 tlapky sám postupně podává... Pokud se vám nebude dařit, vyhledejte odborníka, který vám přímo ukáže a poradí, jak na to. Jak to zvládnete do těch 3 let, pak už se podřídí a máte vyhráno. Tak držím palce. Ida
Dobrý den, je to ještě dítě, tak si hraje - kouše (žužlá), skotačí a blbne. Vybral si jednoho velitele ve smečce (v rodině) a toho respektuje. Časem dostane rozum a zklidní se, ale velitele už těžko změní. Bude třeba výcvik. Zdravím!
jaroslavkodet - vidíte, že s tou formulací o vůdci smečky (jak jsem Vám psal) zde nejsem osamocen.
No, po rádcích Ben a Idanova už moc nemám, co dodat, jen mě zajímá - Rakouský ovčák? To jsem neslyšel a Google mi nic nenašel. Nemáte někdo odkaz? Anebo to je prostě bílý švýcar?
Dík, Idanova, takže švýcar. A já měl radost, ře jsem narazil na plemeno, které neznám a je u nás...
Zdravím, Bergře. Ano, bude to Bílý švýcarák, což je ustálené pojmenování poslední doby, kdy se stal uznaným plemenem. Původními psy byli Něm. ovčáci bílé barvy (kde byla bílá srst nežádoucí, ale líbivá) proto se šlechtili sněhově bílí jedinci pro posílení genu nesoucího čistě bílou barvu, protože většina "běloušů" měla nažloutlý nádech. Šlechtění probíhalo v zámoří, odkud se do Evropy vrátil bílý NO jako běloučký "Americko-Kanadský bílý ovčák". No a do naší země se dostala jako 1. čistě bílá fenka dovezená z Rakouska, proto se někde používá "Rakouský bílý ovčák", jako že pochází z linie prošlechtěné v zámoří, a není to náhodně se narodivší bílý jedinec "hnědých" NO, který (nejspíš) nebude mít čistě bílé potomky. S konečnou platností byla tato linie uznaná jako samostatné plemeno => pod názvem "Bílý švýcarský ovčák", buď dlouhosrstý, nebo krátkosrstý. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.