Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blechy a praní oblečení na 40°C

Od: prani odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

kočka nám přinesla do domu blechy. Byla odblešena a do domu ji teď nepoštíme.

Navzdory aplikaci deratizačních postřiků, vysávání a praní, stále nějaké blechy v domě přežívají.

Potřebuji poradit jak si být jist s vypraním oblečení, které se pere na 40°C, že je opravdu bezpečně vyčištěné od těchto parazitů.

Napadá mne ponořit textil do kýble s vodou třeba na hodinu před praním, aby se případné blechy utopily. Nebo dát oblečení přes noc na mražák, aby blechy umrzly.

Co z toho dělat?

Děkuji

P.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
Byla odblešena a domů ji teď nepouštíne. A to je ovrovská chyba. Pokud byla odblešena kvalitním přípravkem s ovicidním účinkem, pobytem doma by pomohla zlikvidovat vajíčka v domácnosti. Mnohokrát jsem se blech doma zbavila jen tím, že jsem dala kočkám kvalitní spot-on. Jinak jsem domácnost nijak zvlášť neuklízela a neprala.

rv®
hodnocení

1x
Kocour nás poctil tím samým. Dotáhl blechy. Už 2x. Byl to cca 6-8 týdenní boj, denní vysávání, pravidelné postřiky a sběr. Z naší zkušenosti - nikdy jsme si nevšimli, že by zůstávaly v oblečení. Maximálně na sedačce, v posteli, kam si je donesete na sobě. Blecha se napije a pak z člověka skáče dolů, nemá jaksi srst, ve které by se držely. Dále doporučuji pořádný vysavač, který "zvedá" koberec od podlahy. Zůstávají v koberci. A zcela nejúčinnější se nakonec ukázal sběr a zabíjení. Každé ráno, ať nejtěžší jedinec z vaší domácnosti (reagují na vibrace při chůzi) v kraťasech (holé lýtka a nohy) projde párkrát celým bytem, blechy budou hladové a naskáčou na něho. Potom se zavřít např. do koupelny (máme tam bílou dlažbu, na které jdou vidět a dobře zamáčknout) a tam je pozabíjet. Nejlepší je toto dělat, když jste delší dobu pryč, přijedete po víkendu domů a první člověk ať projde párkrát celý byt sám s holýma nohama. Budou na něho skákat jako divé. Dále si dávat v noci pozor, když půjdete na WC, tak ty, co na vás skočí, zabít, nenatáhnout do postele. Pokud nejste opravdu zamoření stovkami jedinců, tak systematická fyzická likvidace se jeví jako nejúčinnější.

hodnocení

1x

Blechy se nejvíce drží v koberci a v polstrech gauče. Je potřeba dát všem zvířatům tabletu proti parazitům. Všechno z bytu na ně naleze na svačinku, cucne si a je konec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]