Dobrý den, nějaký ten rok žiju sám a přemýšlel jsem o životním společníkovi a to o opičce. Pokud by zde někdo opičku měl mohl bych poprosit o kontakt? Na internetu moc informací není a já bych chtěl vědět co nejvíce. Děkuji a přeji hezký den
Já bych se zase bála, že bude všetečná a bude mi brát věci, když má ty chápavé ručičky. Že mi odnese brýle, zvrhne lampu, sebere mobil, poleze do špajzu, do talíře, na garnyže...
Prý to všude se*re po bytě, proto hodně lidí ty opičky mají s plýnkama, jinak by se to nedalo. Není to jako pes, že počká a jde ven nebo jako kočka, která chodí na své místo na písek.
Já momentálně už opičku nemám. Žena zakázala! Mohl bych ti ale dát kontakt na jednoho souseda. Ten svoji opičku už roky vzorně chová, pravidelně ji od rána do noci živí a hýčká. Je veľmi starostlivý, fakt! Věřím, že by tě za přiměřený příspěvek vzal na pár dní na školení, jak se o opičky starat. Určitě bys dostal kvalitní informace. On má mnoho zkušeností. Odkud jsi?
A také co ale s opičkou, kdybyste musel třeba do nemocnice. Zájemců na hlídání by se asi moc nenašlo. A v cizím prostředí by opička mohla být zmatená i agresivní.
Bral jste v úvahu délku života jakéhokoliv trvora, tedy i opičky? Dovedete si sebe představit, kde budete za 10 let? Myslíte, že tam bude šťastná i opička?
Slyšela jsem, že když si opička s páníčkem nesedne, je to utrpení. Opice trvale vymýšlí i koná, jak páníčka týrat a zlobit a myslím, že takové soužití by opravdu asi nebylo to pravé pro oba. Opice není pes, není submisivní, on ani pes ne, ale je to nějak mírnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.