Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepice prestaly snaset

Od: martin4274 odpovědí: 19 změna:

Dobry den, zhruba pred dvema mesici jsem koupil 6 slepic (mladych), Se snuskou jsem byl maximalne spokojen, ale zhruba pred 3 tydny najednou z niceho nic prestaly snaset a od te doby ani vajicko... Soused mi poradil, ze je to temi vedry, ze se to zase vrati do normalu, ale uz se mi to nezda... Podminky maji stale stejne vcetne krmiva...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raton*
hodnocení

0x

Všimnul sis jiného chování krom (ne)snášené vajec?

Je také možné, že zanáší, nebo mají zdravotní problém.. je však divné, že by to bylo všech 6

martin4274
hodnocení

on je tedy chova otec, ale ptal jsem se ho a niceho se nevsiml, jen pry teda o neco min sezerou, ale zadny velky rozdil to pry neni...

riva
hodnocení

0x

Třeba přepeřují. To si pak dají s vajíčky pauzu.

id
hodnocení

0x
Na ifauna.cz si vyhledejte povídáni o pelicháni a přepeřování slepic. Tato doba bez snášky se dá zkrátit změnou krmné dávky.

hodnocení

0x

Slípky teď odpočívají a většinou se přepeřují. Takové podmínky, jaké mají ve velkochovu, jim asi těžko nabídnete (stálá teplota, osvětlení, vyvážené krmivo).

Ale ještě k té poslední větě: podmínky mají stejné VČETNĚ KRMIVA. Nepíšete, čím krmíte. Zkuste jim koupit granule pro nosnice. Aspoň teď, než se zase roznesou. Potřebují bílkoviny, a i kdybyste je měli volně na pastvě, tak teď v těch vedrech asi moc žížal apod. nenašly.

id

Dovolím si nesouhlasit. V době přepeřování se krmí pouze ječmenem nebo ovcem a bez "bílkovin"

ifauna.cz/...

K přepeřování:

slepicar.cz/...

id

"Slepičář" je prodejce od vitamínů až po kurníky včetně drůbeže. Tak proč by nedoporučoval nákup čehokoliv. Mám děsivé zkušenosti s touto firnou a i recenze na něj odpovídají. Takže znovu - směs, vitamíny, zelené krmivo atd přidávat ve větším množství až po přepeření. V době přepeřování není vhodná ani pšenice, ale ječmen s přídavkem ovsa. To je jedinný způsob jak zkrátit dobu přepeřování a znovu obnovit snášku.

liska5
hodnocení

0x

To považuji za normální. Právě v tomto období měly ty naše pokaždé pauzu. A měli jsme různá plemena. A některé měly pauzu i několik týdnů. Přidejte jim vitamíny, kupte směs pro nosnice.Skořápky, zelené,... a nepřehánět to s domácími zbytky. Ještě kolem Vánoc mohou mít pauzu.

id

Nepřidávat nic, až po přepeření neboť přidáváním prodloužíte dobu bez snášky.

ifauna.cz/...

anonymmka
Máme taky 6 slepic pár měsíci starých...ale ubytoval se nám ve stodole ježek od té doby buď nic nebo dvě vajíčka..nebo jedno..
liska5

Tak ježka někam daleko - k jiné stodole - odvezte.

sametka
hodnocení

0x

Nám kdysi přestaly slepice snášet vajíčka a míň žraly, když se v těch vedrech rozmnožilli čmelíci.

liska5

*hledam*Jak jste to zjistili? Jsou přeci jen mrňaví... A dají se stoprocentně zlikvidovat?

sametka

Slepice neprospívaly (čmelíci jim sáli krev, že nám i některé zhynuly) a čmelíci skakali i na nás a to je sakra nepříjemné, hlevně ve vlasech (furt jsme se sprchovali). Vyřešili jsme to popelem ze dřeva, aby se v něm popelily a podestýlku jsme doplnili sušeným ořechovým listím.

id
Když se jednu sezónu pracně zbavíte čnelíků, tak si je příští rok dovedete s novými slepicemi. Jsou viditelní. Večer s baterkou posvítit na dřevěné hřady nebo snášedla a uvidíte malé krvavé skákavé broučky. Přes den se zavrtají do čehokoliv ze dřeva. Jsou postřiky na zařízení kurníku a jiné na živé tvory. Stále se musí kurník dezinfikovat. Nejlepší je zděný kurník.
Popel a ořechové listí jsou dobrými pomocníky v boji s čmelíky.

no to je boj...můžete to nadělení -čmelíky-přinést s novými slapičkami...ale taky to múžou Vaše slepičky chytit od hrdliček nebo vrabců-což je asi můj případ---a je to to je pak příjemné jak Vám to pak třeba při úklidu naleze všude...pak jenom do sprchy...co já se nakupoval různé chemie a postřiků...taky jsem zkusil nastříhat houbu na mytí auta a přívázat ty kousky drátem zespod hřadu kde slepice nocují a ráno to hodit do kýble a zalít horkou vodou...voda byla černá jak od sazí...a ty kousky nechat uschnout a znovu...měl jsem několik sad...ale byl to boj s větrnými mlýny-----pak mi poradili křemelinu pěkně s vápnem a vše-kurník,hnízda,stěny ,stropy jsem pěkně na husto natřel-nabílil----křemelina je naprosto přírodní za skořápek plžů-konzistence jako sádra,prachové vápno...no a jak ty potvory lezou po té natřené vrstvě tak si pořežou tělíčka protože křemelina je pro ně ostrá...taky ji sem tam přisypu kde se slípky popelí--nevadí kdy navlhne -jak křemelina uschne ničí čmelíky zase ...někdy to sypu i do hnízd nebo slípkám pocukruji hřbety kdy večer usednou na hřady...a zatím vyhrávám...jo a té křemeliny dělají více druhů takže použít to určité zrnění proti čmelíkům a pozor nekupovat po kile -je to drahé- ale celý pytel vyjde asi na 4 stovky-prodávají to třeba vinařské potřeby které to prodávají jako náplň filtrů

hodnocení

0x

no rozepsal jsem se a bylo toho asi moc-neobjevilo se to tu-tak ve zkratce-...na čmelíky křemelina...

Kremelinu pouzivam tiez a nemozem si ju vynachvalit.Kupujem ve vinarskych potrebach.Posipem hniezda a aj sliepky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]