Nejste přihlášen/a.
Jednou jsem měla problém, když jsem sama byla napadena dravčíkem od nového zakoupeného štěněte. Štěně (bostonek) měl v srsti jakési "lupy" a veterinář jednoduchou metodou (leukoplastí přilloženou na štěně a pod mikroskopem) určil problém. Štěně jsme zbavili jeho problému koupelí v Neostomozanu a nám (byl napaden i manžel) veterinář doporučil návštěvu humánního lékaře. Obvoďák nám předepsal jakousi emulzi, která je primárně určena na léčení svrabu. Brzy bylo po problému.
Dobrý den, základem asi je, aby bylo léčeno postižené zvíře. Toto jsem našel (citace): "Na kůži člověka v oblastech předloktí, trupu, zádi a stehen se nacházejí pupínky či různé puchýřky, krusty, které silně svědí. Někdy se napadení člověka dravčíky může projevit až po týdnu po kontaktu s nakaženým psem. Dravčíci se na kůži člověka nedovedou množit, takže do 3 týdnů spontánně vymizí, pokud člověk nebyl opětovně nakažen dalšími dravčíky."Potom se, ovšem, může parazit opět přesunout na zvíře, tak je to asi problém dlouhodobý.
Nutno vyléčit zvíře a odstranit parazita i z okolí - nějaké info je i viz odkaz. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.