Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je to had?

Od: jst odpovědí: 13 změna:

O jakého hada se jedná? Vyfoceno v Dolomitech.

Jaký je to had?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Musíš se jí podívat do očí. Rozdíl poznáš podle zornice kulatá = užovka svislá čárka zmije. Jinak se obecně tvrdí že ve vyšších nadmořských výškách to bude na 90% spíš zmije.
kolemjdouci
Ano, podívat se tomu hadu zblízka do očí je super nápad. Otázka je, jestli ten had počká...
pavelpavel

Pokud nejsi slepý,tak lze u hada zjistit barvu očí.Zmije černa- červené oči.Vlastní zkušenost.

pavelpavel
29.08.22 14:05
hodnocení

1x

Zmije.

kolemjdouci
hodnocení

0x
Zmije dolomitová.

krtek6
hodnocení

0x

noodle snak

hodnocení

0x

Teoreticky by to mohla být užovka obojková (Natrix natrix). Tomuto tmavému poddruhu se také říká melanická natrixka, melanin je označení pro hnědý až černý pigment a tady ten had ho má hodně. Může to být i zmije obecná černý poddruh, který žije ve vyšších a studenějších místech. Záleží na tvaru hlavy. Užovka má oblejší, protáhlejší hlavu, zmije má výraznější "lícní kosti", hlavu více trojúhelníkovou. Dočetla jsem se, že to neplatí stoprocentně, protože některé užovky dokáží hlavu "za ušima" rozšířit. Ale o tom, že zmije hlavu umějí zaoblit, se tam nepsalo. Přiklonila bych se k užovce.

pavelpavel
hodnocení

0x

Každopádně zmije.Červené oči.Užovka má půlměsíce a pozvolné zůžení ocasu.Zmije má kratší zůžení ocasu.

Jaký je to had? #2
jiofa

Je více druhů užovek, např. tato podplamatá. Tím neříkám, že je to ona. Na to musí být od tazatele lepší foto, jako je zde.

Jaký je to had? #3
jst
hodnocení

Já bych ji ráda vyfotila lépe, ale ona nečekala, byla rychlá;)

ksanda
hodnocení

0x
Dobry den, tento had mi prijde podobný. Bohužel zorničky uz nepoznam. Foceno v Mostaru. Poradíte prosím? Myslel jsem si ze je to úžovka obojková... ale ted nevím?
Dekuji
Jaký je to had? #4

Pokud máte nový dotaz, prostě položte novou otázku. Není jediný důvod ji nevytvořit. Naopak přilepit to k rok staré otázce, která se týká možná taky nějakého hada, v tom udělá akorát binec.

ksanda
hodnocení

0x
Omlouvam se. Uz jsem zjistil jinde... Blavor Žlutý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]