Nejste přihlášen/a.
Na takovýto drobný neurčitý hmyz, se při určování bere v reálu silná lupa. Poklud nelze okamžitě s patřičnou znalostí druh určit, po ruce musí být sbírka dokladového materálu aby se se 100% druh potvrdil. Tohle pro vás podle mne není až tak nutné a pokud chcete alespoň přibližnou informaci, musí být detalní foto s kresbou krovek a další identifikační znaky, krovky, hruď, hlava, tykadla, nohy... Přidávám obrázek, aby jste viděl, že není jednoduché z foto určit který je který. Musel jsem se více rozepsat, aby byla pochopena složitost určování. Tohkle není roháč obecný, kde i obyčejnému pozorovateli je jasné o který hmyz ( brouka) jde. Takže za mne lituji a snad se někdo ozve, kdo určí prvděpodobné s určitou přesností. Na ilustrativní fotografii je váš brouček a podobní velikosti střevlíčci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.