Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Prosím o radu .Mám psa BX 6let a má již delší dobu problém se stresem v autě.Není to problém socializace.Doauta se těší a skoro celou cestu je v pohodě.Pak jak když se něco přepne a začn hodně dýchat,slinit a dospěje to až ke chroptění.
Při cestování má optimální teplotu,vzduch ,vodu,přestávky.Též jsem se všímla,že poslední dobou páchne.Pach ale není pravidelný.Bouřku cítí 1/2 hodiny předem a schovává se pod stůl...též dýchá ale nepřejde to do chroptění.
Děkuji za rady.žvýkací tablety proti stresu nezabírají..
0x
Dobrý den, někteří psi při cestě autem nesnášejí pohled ven na ubíhající krajinu - jejich mozek to nedokáže vyhodnotit (že oni neběží, ale krajina venku se pohybuje) a vede to ke stresu. Takže, přepravujte ho v autě tak, aby neviděl ven. Já jsem pejska přepravoval na podlaze auta a byl v klidu celou cestu. Zdravím!
doplněno 27.08.22 20:32:
Nemáte zač.
0x
Mořská nemoc, kinetoza. Se psem hluboce cítím, mám to, čas od času také tak. Najednou začnu slinit, mám kyselo v puse a z auta musím v mžiku ven. Prý je to v uších, v nějakém centru. Najděte si to na netu.
S bouřkou a střílením a rachejtlemi je to totéž. Je to stavbou ucha a nejde s tím, nic udělat, jen to přežít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.