Ahoj.. Jezdím pracovně do jednoho průmyslového areálu a dnes na mě ze křoví "vykoukla" tři koťata i s mámou.. Vypadají zdravě,ale koťata mají celkem velký zánět očí.. mají je úplně zalepené a zavřené.. nevím,kdy se koťatům rozlepují oči,ale už byla celkem čiperná.. Takže netuším,jestli se jim už otevřeli a pak dostali zánět..anebo jestli ho dostaly do ještě zalepených očí..Podle toho jak běhaly už by vidět měly. Každopádně to nebyl hezký pohled na slepá koťata..Jedno asi trošku vidí,ale taky hrůza.. Kromě očí vypadají zdravě.Nemohl jsem je posbírat a někam vézt v pracovní době.Mám doma kapky TOBRADEX co mi zbyly z léčby mojí kočky.Můžu jim je nakapat, když tam zítra budou na stejném místě..? Prosím rady typu, že jsem měl jet na veterinu jsou mimo.. NEMŮŽU v pracovní době vozit volně žijící koťata po veterině.. Zítra tam jedu zas..Je rozumné je EVENTUÁLNĚ nechat odchytit, když tam mají mámu? V práci budu dnes i zítra až do večera..takže prostě nejde nějak jednat jinak než jim zkusit na místě nakapat něco do očí.. Nebo co radíte..?Samy se z toho asi nevylížou?
Tyhle kapky můžete, akorát by to chtělo kapat pravidelně několikrát denně tak aspoň 5 dní po sobě. Jestli chcete koťatům pomoct, možná by poradili v útulku, co mají osvědčené. Koťata bych hned neodchytávala, zkusila vyléčit a pak přes kastrační program Feliti zajistit kastraci. Není třeba je hned zavírat do přeplněných útulků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.