Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co doma s komáry?

Od: limoska® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, co vám prosím funguje doma proti komárům? Nevidím je, neslyším je, a ráno mám vždy 2-3 nové kousance ;)

Nerada bych ale používala ty elektrické odpuzovače hmyzu, říká se, že jsou karcinogenní...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Sítě v oknech.

hodnocení

4x

Máme sítě v oknech, přesto se vždycky nějaká krvežíznivá potvora najde. V noci nepříjemně píská. Hned rozsvítím, vezmu plácačku a začne noční lov. Jinak pomohou 3 věci:

1/ Mám ten strojek do zásuvky, vkládá se do něj taková destička se zvláštním pachem. To by mělo komáry odpuzovat.

2/ Do misky dám tlustší kolečko citrónu, do něj napíchám koření hřebíčky. Tuto vůni nemají komáři také rádi. Vyměnit nejméně jednou za 3 dny, když citrón zaschne, nepůsobí už.

3/ Pořidte si "citrónovou" pelarginii. Je proti komárům. Stačí rozhrnout listy, v pokoji se to rozvoní a komáři prchají. Mohu dát mladé odnože. Jaga.

Já teda od instalace sítí někdy před 5 lety nepamatuju jediného komára nebo cokoliv jiného :)

liska5
hodnocení

2x

Přes spaním užijte B komplex. Většinu těch potvor, co Vám jdou po krvi, pak vaše kůže odpuzuje. Pak jsou ještě repelenty ve formě tělového mléka. To poradí v drogerii.

hodnocení

1x

Jsou to opravdu komáři?

Pravda, nejsou to třeba blechy nebo štěnice? Stačí jedna...

Stenice nelitaji a nejsou skoro videt, rovnez blechy nelitaji.

Ano, nelítají, ale štípou o to více.

hodnocení

1x
Kupte si ten elektrický odpuzovač (on ty komáry zabije, nikoliv odpudí). Před spaním ho na hodinu zapněte, komáři zhebnou, pak ho vypněte a při zhasnutém světle vyvětrejte ložnici (když už se bojíte těch karcinogenních látek).
Jinak já používám elektrické "odkomárovače" min.30 let a zatím jsem tady.

guma
hodnocení

0x

Například tento lapač není karcinogenní nic se do něj nelije.

lidl.cz/...

jd

Nehumanni, moucha v tom uplne lupne, jak se dotkne :)

Mam ho, pod znackou emos asi 15 let, byly asi za 150 tak jsem jich vzal vic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]