Dobrý den. Mám fenu ze záchranné stanice,x pravd. Corgi jezevčík. Začala postupně chytat krtky, příležitostně, dnes však chytila veverku, byla na traktu, ta ji utekla na strom , ale obávám se, že byla zraněná. Na místě dostala vyhubováno, hned když to udělala. Krtka zakousne, přinese, pustí. Bojím se, že jsem přispěla nevědomky hrou doma, házím ji uzel chodbou, ona ho přinese do pelechu a hraje si nebo ho pustí. Hra trvá chvíli. Jinak je všechno v pohodě, ale ten zájem o chytání venku a o pohyb v přírodě má.Je poslušná, reaguje na pokyny stop, pusť, fuj, se psy vychází,i doma, máme jich z útulku víc. Hodně dlouho očichává a nerada se toho vzdává. Už od jara nic neudělala až dnes. Prosím poraďte mi, udělala jsem ti špatně a jak mohu přispět k nápravě. Děkuji za odpověď Svobodová
Korgiové, to jsou úžasní psi. Jsou to původně pastevci, ale v současnosti patří mězi společenská plemena. Kus zvířete a lovce v nich zůstalo. Výchovou váš problém odstraníte. Fotka- bratrův Vilík.
Máme jezevčíka a i když je to gaučák, v zahradě a v poli se stane neúprosným lovcem - ještěrky, myši, krtci, ptačí mláďata... je mi těch zvířáítek líto, ale naše feňulka je už devítiletá a strašně tvrdohlavá, myslím, že bychom ji to už neodnaučili.
Děkuji za odpověď, pochvalu i pamlsky užívám, ale fenecka má 7 let a myslím, že se těžko odnaučí co se naučila. Navíc si myslím, že tam kde dosud žila opravdu byla využívaná k chytání krtků, utrpěla prý zranění v oblasti ocasu a zadku, nezvedne ocas. Hodili ji prez plot do útulku. Když ji vidím že se chystá lovit, slyší na stop a vrátí se. V září u mě bude rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.