Nejste přihlášen/a.
To je blbý. Pepřák - možná to psa zastaví, ale u staffa tomu moc nevěřím. Vím, jak bych to řešil já, ale to je pro Vás bezcenné, mám smečku, takže staff by to zabalil. Dodnes mám před očima scénku, kdy můj prýkrysařík vrčel do tlamy ričbekovi a ten se ani nehl ( za krysaříkem čekali NO, NKO, Sheltie). Legálně - útok psa natočit a dokopat PČR, aby jednala. Určitě jste utrpěla nějakou újmu, psychickou, zlé sny. Podle mých not - majitel staffa potřebuje pár facek. Máte přítele, manžela, kamarády? Jenom - ten pes za to nemůže, je to problém majitele.
Už jsem tady několikrát psala, jak ubránit svého psa a sebe, před útokem většího psa. Ale to všechno, co vím a co mám vyzkoušené, neplatí pro situaci s tak silným a nebezpečným psem, který má za zadkem pána. Mít takového souseda , tak si pořídím paralyzér a nemám ho v kabelce nebo v kapse, ale v ruce. Soused má takový, co vypadá jako mobil. Dá rámu a prská tak, že naskočí husí kůže. Si myslím, že jednou by stačilo, aby psisko i pán veděl, že nejste kořist, nejste slabí. Oni budou vědět a vy budete mít obranu a jistotu.
Kdysi jsem potkávala člověka, měl psa a po zkušenosti, ne nepodobné té vaší, se mi pochlubil ševcovskám šídlem se slovy: Ať si něco zkusí. Má ho mezi žebry. Udělalo se mi zle.
Jakého máte psa? Asi by nešlo ty psy zkamarádit, že? S takovým pánem asi ne, je to moc nesmyslná myšlenka?
Q: Co mi radite?
A: Okolo psa chodit s kamerou a pochytat pár videozáznamu, domnívám se, že městská policie by měla sankcionovat nedodržování obecní vyhlášky. PČR by asi měla řešit jen, pokud něčemu dojde
Jaký konflikt, pořídíte si blůzičku s prsní kapsičkou a tam strčíte mobil zapnutý nahrávání a vyjdete z výtahu a jdete, nemá šanci si toho všimnou, nevšimnou si toho ani protřelý estébáckých advokát, u kterého jsem to testoval v jeho bytě přímo v jeho domácím prostředí, nevšimnou si vůbec ničeho
vy potřebujete mít prokázáno, a to jedině na videu, Audi jo nestačí, že ten pes není pod kontrolou a dělá si co chce a že vás omezuje. já to tedy nevím jistě, ale domnívám se, že i když ten pes pod kontrolou je, a je v zóně, kde je nařízeno nosit náhubek případně, nebo vodítko, tak přece tam nemůže chodit bez bez náhubku a bez vodítka? Vyjma tedy služební ho psa, ale o tom se nic nepsala, že to je policejní pes anebo zdravotní pomůcka.
A i kdyby jsi toho ten týpek všimnul, tak na tu kameru si nedovolí absolutně nic, a jestli ano, no tak máte ještě víc než jste chtěla na té kameře A jestliže se vystrašit tím že vám kdejaký s prominutím deb.. řekne že ho nesmíte natáčet, tak to není žádná pravda, natáčet můžete co chcete viz §88 o.z. Samozřejmě ale na fyzické provedení už potřebujete trošku ostrých loktů a kuráže, umět pohotově reagovat. Jenže když tím nikdy nezačne the, tak to nebudete umět ani do smrti.
anebo se v něčem pletu a někdo se mnou nesouhlasí a má lepší nápad? Pokud selhala nějaká rozumná domluva a nebo se toho chlapa bojíte, oslovit, no tak žádné jiné řešení neexistuje, chodit na něj zvostra, někoho na něj posílat, to je špatně, za mě pořídit si důkaz je Nejsnažší nejlehčí a nejlepší efektivnější způsob řešení
hlavně si toho cizího psa na tom videu vůbec nevšímej the, dělejte že ho nevidíte že tam není a že prostě ho žádným způsobem nedráždí the a musí být z videa patrno, že ten pes je agresivní auto čí on na vás a ne naopak
jo a ještě, pokud to bude přímo v baráku, tak s tím policie obecní asi taky nic moc neudělám, protože obecní vyhláška platí na obecních pozemku
Zdravím. To je špatná situace. Ale myslím, že ani tak nejde o vodítko či nevodítko, jako o ego majitele stafa. Zřejmě má tohoto psa právě proto, aby budil strach. Tím páníčkovi stoupá sebevědomí a připadá si důležitý. Že by tedy bez psa sebevědomí neměl žádné a trpěl svou nedůležitostí ve společnosti? A i když bude mít psa na vodítku (splní "vyhlášku"), může kdykoliv vodítko pustit. Dostala jste snad všechny rady, které lze uplatnit. A co zkusit neřešit vyhlášku a psy, ale páníčka? Jste žena, co kdybyste mu začala trochu lichotit, třeba pravidelným chválením psa - krásného, statného s tak inteligentním výrazem...? Každý rád slyší pochválení svého psa. Pokud by on na to zabral, měla byste napůl vyhráno. Protože vy i ten chlap na sebe na dálku reagujete. On povýšeně, vy s odstupem, strachem a vztekem. Jenomže toto oba vaši psi vycítí a řídí se tím. Váš se drží zpátky a má obavy, staf má převahu a podporu ve svém namachrovaném páníčkovi. (Nepíšete, co máte za psa vy). Obávám se, že pokud budete mít u sebe pepřák (který ublíží vám i vašemu psovi) či paralyzér, budete se cítit silná, což ale oba psi taky vycítí, ten váš dostane odhodlaný pohled, vy bojové vibrace. No a staf to může pochopit jako čisté nepřátelství a přímo výzvu k boji. Ale když se jeho páníček, pokud se vy objevíte, bude už předem těšit na vaše lichocení – ty máš ale dnes krásně lesklou srst, ty jsi ale fešák, to je na tebe páníček pyšnej, co? a usmějete se na souseda, vibrace vás všech 4 se změní a psi to pochopí jako spřátelení smeček. A měla byste mít klid. Ida
Zkrátka "právo"silnějšího - s nulou pánem - budete muset respektovat. Teriér je vitální, provokuje. Je dobré, že umíte rvačku roztrhnout, na to byla talent členka mojí rodiny: nejednou oddělovala Fierlingerova vlčáka ( vlada.cz/... od našeho hrubosrstého foxíka, který nešel pro pračku daleko. Držela oba za kůži na krku a volala: "Vemte si toho psa na řemen..."Tenkrát chodili navolno skoro všichni psi, auta jezdila minimálně.
Vyhněte se, a kdyby vás nebo psa stafford kousnul, máte právo požadovat jeho veterinární vyšetření na vzteklinu.
Toto je velký problém, pán toho staforda je zřejmě pitomec. Pepřák či paralyzer, sorry, ale to není moc dobrý nápad, strčíte ruku mezi ně a už abyste si volala sanitku. Kromě toho paralyzer, který se smí volně prodávat staforda nijak moc neparalyzuje, na to jsou slabé, spíš ho jen naštve. V tom ajfru z rvačky to ani neucítí.
Doporučím vám něco jiného, jen takový pokus, třeba to bude nanic. Dejte se s pánem do řeči o tom, že si chcete pořídit také staforda, že se vám tito psi hrozně líbí a chcete ho i na obranu, at vám poradí, kde a jak vybrat nejlepšího. Vymýšlejte si, co dokážete, pěkně přátelsky. Tipuji skoro na 100%, že pán zjihne, začne blábolit o vlastnostech psa, kde svého sehnal, jaký je to miláček atd., bude radit. A velmi pravděpodobně, až se příště potkáte, bude se chovat vstřícněji, svého psa okřikne atd. Co nejde po zlém, často se vyřeší po dobrém. V tomhle vám totiž policajti nepomůžou, ani kdybyste kvůli psovi musela lézt do bytu oknem.
Jo, vidím, že idanova vám to také poradila. Nu, je to na vás, jakou taktiku použijete. Držím palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.