Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mam 2 měsíční štěně cane corso a chtěl bych se zeptat jetli může být přesnoc venku v boudě už teď. Bouda je zateplená 5cm polystyrenem a kolem klece je dřívý tak tam ani nefouká chtěl bych, aby si zvykla být venku děkuji za radu
Určitě venku být zatím může, ale není nijak moc vybavený pro teploty pod bodem mrazu. Proto není dobré jej celoročně chovat venku. Navíc tento pes, má-li za něco stát, doslova vyžaduje společnost, které se pak odměňuje neskonalou oddaností.
Strejci, mate ode me bod za dobrou odpoved.
Vse je o lidskem pristupu a zodpovednosti. Uz me ani neprekvapuje, ze si clovek obstara psa a teprve pote sbira vedomosti, budiz, zadny ucenec z nebe nespadl, ale. Canik je plemeno, ktere prave pro sve dovednosti a predpoklady, povahove rysy musi byt zzite s clovekem od uplneho mladi. Rozhodne neni dobre presunout 2 mesicni stenatecko do boudy a odstrihnout tim pouto s clovekem, ani na chvilku bych ho tam nedaval. Ja osobne jsem odpurce boud, kleci kotcu a tak ode me ani nikdy neuslysite, ze bych z toho mel byt nadsen i kdyz pripoustim, ze za urcitych okolnosti je kotec-klec nezbytna.
O Canikach je spousta literatury jako o vsech psech, nejlepsi je navstivit chovatele, ktery muze pokud bude ochotny nabidnout spousty uzitecnych rad avsak pozor, je rozdil mezi chovatelem a mnozitelem psu, kterym rika Cane Corso a pritom se jedna o nepapiraky, kteri nemaji to, co ma toto plemeno mit. Camelot
Každý člověk nemůže mít psa doma.To,že množitelé nedají informace je v dnešní době normální .Já mám sama doma 3 hafiny a kotec hafini neznají.Pokud necháme psa doma a pak dáme ven bude si hůře zvykat.Nejlepší je od začátku v boudě a na zimu garáž.
Pokud nemohu mit psa doma, neznamena, ze ho v 8 tydnech umistim kamsi do boudy. Mnozitele tu ale nejsou od toho aby nekoho informovali, oni vetsinou vi hodne malo, jim jde o zisk. Vse potrebne by si mel zacinajici chovatel zjistit dopredu.
myslim si že když si od malička zvykne na boudu je to jedině dobře. moje fenka si na ní zvykla hnedka a pokaždé když je unavená jde radši do boudy než do obýváku. podle mě je to na tom kde si pes najde utočiště a ne ho hned strkat do baráku cane corso není žádnej gaučák.
Tak přesně jak píšete,ale v zimě bude muset do garáže je ještě prcek,i když bude mít venku zateplenou boudu.Cane corso je podobné Labradorům,ale vypadá ostřeji.Pevná výchova od začátku a základy na cvičáku nejsou špatné.Koukněte na psí stránky kde jsou diskuze,chaty a určitě najdete i ke Cane corso.
Camelot-nebudu se přít,každý máme jiný názor
Cane corso je podobné Labradorům,ale vypadá ostřeji. Tak Martinko, pokud to opravdu myslite vazne, pak dost silne pochybuji o tom, ze znate alespon zakladni telesne znaky tohoto plemene.
O tom, zda je nejaky pes gaucak, nerozhoduje ale vubec vyber plemene! Co si vubec predstavujete pod pojmem gaucak? Pokud vedu sportovne psy a Ti se semnou budou valet v posteli, po perfektnim vykonu, to je take gaucak, zkuste se na to divat z pohledu psa, protoze jen tak budete mit skvele vycviceneho spolecnika, Camelot
doplněno 20.09.09 18:52:Nezlobte se na me, ale srovnavat Labrose s Canikem, je prinejmensim nesrovnatelne, to je jako sandal a pohorky. Oboje jsou boty...
Zminka o podobnosti s labradorem me taky dost pobavila a i zarazila. Moc by me zajimalo co presne tim mas na mysli. Fyzickou podobnost? Povahovou? Ja tam moc podobnosti, krome toho, ze pri spravne vychove jsou to super domaci mazlove, nenachazim. Jenze tohle plati v podstate u kazdeho psa
Jinak k otazce - strejc to vystihl velmi presne, pro tohoto psa je blizky kontakt s majitelem a vybudovani dobreho pevneho vztahu nesmirne dulezity.
Jasně může,ale bude asi tesknit,tak nebrat domů,když tak do garáže.Dejte mu nějaké věci ,které používáte oblečení,aby měl Váš pach.Pokud se podaří foto vložte.Mám tuto rasu ráda
posílám foto a jestli máte nějaké zkušenosti z touto rasou napište nějaké poznatky nebo rady předem za ně děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.