Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slimáci (maso?) v zahradách

Od: motyl* odpovědí: 7 změna:

váhala jsem, ale proč se nezeptat že jo...prosím znalce těchto zvířat, slimák---oranžový, pak takový šedočerný, velikosti jakoby vylezl dospělej šnek z domečku, zajímá mě jsou slimáci jedovatí? když sem tam seberu venku z cesty na sáček abych ho mrskla do lesa, protože to nechci rozšlápnout, , ,sáček se obarví dooranžova v místě kde byl slimák. Je slimák jedlý jako hlemýžd? třeba i v jiné zemi kde jedí různé pro nás blivajzy, indie,...? dalo by se to jíst? mám na maso nebojte, ale slimák je taky maso a kolem potoka je jich dostatek. děkuju *srdce* šnečí paštika...slimáččí paštika,vrtá mi to v hlavě.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

4x

Oranžový? Patrně myslíte plzáka španělského, jedná se o nepůvodní druh, tedy rovnou vesele rozšlápnout. *smich*
Slímák je jedlý stejně jako hlemýžď, tedy pozor může mít plno parazitů jako jsou hlístice a podobně, stejně jako ten šnek. :)
blesk.cz/...

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Slimák není z masa. Slimák (ale i plzák) je tvořen "kůží", uvnitř které není "maso", ale jakási dost hnusná kašovitá hmota. Většinou zelená, protože obsahuje chlorofyl z rostlin, kterými se tito slimákovití živočichové živí. Navíc se zjistilo, že se u psů, kteří pozřeli slimáky, objevil "srdeční červ". Nyní se zkoumá, zda má tento červ skutečně se slimáky cosi společného, nebo ne. Takže já bych to tedy nejedla a psům bych to taky nenutila. Psi (alespoň ti naši) slimáky očichají, pozorují, zavrčí na ně, ale nesežerou. Ida

makk

Zní to logicky, ale když se hýbe, musí mít nějaký sval ne? A sval je maso. Na druhou stranu je fakt, že když ho posolíte, tak z něj skoro nic nezbude. U nás to žerou kachny a perou se o to, jenže ty mají kachní žaludek :-D.

motyl*
hodnocení

tak už jsem viděla i rozjetý slimáky a fakt uvnitř je hnus, ale je to uplně stejný uvnitř jako šnek hlemýžd co se kdysy sbíral do výkupen, taky jsou tu čerstvě přejetý. Ale teda je to na poblití ten jejich vnitřek, snad bych to ani slepicim nedala.

jd
hodnocení

1x

Slepice a kachny je sezerou, ne?

motyl*
hodnocení

ůplně jste mi...zkazili chut *blee*, vy všichni co jste reagovali ;), mohla jsem bejt jejich přirozenej nepřítel v naší přírodě, španělskejm oranžovejm slizounum. děkuju za poznatky o nich, to jsem vůbec netušila, a že uvnitř jsou tak hnusný, a ty hlístice když přejdou přes kachnu co je požírá, vyjdou taky jako hlístice asi že jo. No on se sáček s hlísticema prodává i pro zahrádkáře k potlačení něčeho jinýho, to je taky věc teda.

hodnocení

0x

Tak budete mít už všechno. Houby porostou na zahradě, brambory Vám už taky vyrostly, slimáky /maso/ k tomu. A je oběd.*zdravi*

Slimáky žerou hlavně běžci. Ani slepice ne. Navíc, když mám před očima toho slimáka, pak by mi ani ta vejce nechutnala. Tenhle tvor je určen jedině ke zničení a je veliká škoda, že u nás nemá takřka žádné predátory. Žije se jim tu jako v bavlnce.

Na podzim, když ryjeme zahrádku, pustím slepice, aby si aspoň vyzobaly vajíčka.- Vypadají jako malé bílé kuličky. Příští rok je pak slimáků méně.

Letos u nás díky suchu a málo dešťům, slimáci nejsou. Ale loni sežrali, na co přišli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]