Dobrý den, vím že fotka není úplně čistá. Ale prosím, nevíte někdo co to je za hmyz? Ten hmyz jsem si všimla, že neleta, jen leze. Mám na těle sem tam kousance s alergickou reakcí a bývá těch kousanců i více za sebou. Jsem už z toho zoufalá, pokaždé se mi to děje, když jsem na posteli.. Ale matrace je pravidelně vysavana speciálním vysavačem, takže fakt nevím odkud se berou. Máme doma jednu fenku a 6 morčátek. Ale ty na sobě nic nemají.. Děkuji za odpovědi P.S. Na fotce je brouk už mrtvý, takže asi nemá tvar takový, jaký by měl být.. :D
I druhá fotografie není pro určení ideální. Chybí detaily a brouček je poškozený. Podle mne jde o potemníka a to buď skladištního či hnědého. Je tam možnost i jiná. Pokud není foto ideální, další možnosti neuvedu. Larvy těchto brouků patří mezi potravinové a skladištní škůdce. Na přesné určení je třeba detailní foto. Od výše jmenovaných kousance nebudou. Přiložené foto je pouze pro ilustraci k uvedeným broučkům.
lusiena*
Protože jsem ty brouky hned zabila, jak jsem se lekla, protože zrovna lezli po mně omlouvám se, lepší fotografii nemám. Ale co vím určitě, tak je to hnědé, rovné a maličké.. Nešlo to pořádně vyfotit. Z pohledu oka jen taková čárka. To co jste mi vyfotil vy, toho broučka znám, ten vypadá úplně jinak. Ale moc děkuji za snahu Teď mě tak napadá, jací hnedi brouci koušou člověka? Je jich hodně?
Ještě jsou podobní drabčíci. Je hodně druhů od 1 mm výše. Někteří žijí u savců. To, že to po vás lezlo ve větším počtu je ale nepravděpodobné. Jinak jsou masožraví a jedovatí (pro hmyz). Podívejte se na netu jestli není něco v tomto druhu podobné..
lusiena*
Dobrý den, stále je tomu nejvíce podobná ta Trasnenka děkuji moc za tipy případně takhle stěnice, asi nevypadá, že? Protože, ta je hnědá a kouše lidi..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.