Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrický ohradnik

Od: radeknovak* odpovědí: 22 změna:

Jak daleko od plotu, který dělí mou zahradu od souseda může soused umístit elektrický ohradník.

Děkuji

doplněno 12.08.22 10:17:

Dobrý den všem a děkuji za odpovědi. Jen nechápu to, že někteří mají potřebu být sprostí. Já jsem se slušně ptal na vzdálenost v zastavěné oblasti (zda toto řeší nějaký zákon nebo vyhláška). Vážení, představte si, že (když použiju Váš slovník) "serou" všichni živí tvorové na této planetě. Pro ty co to nepochopili tzn. i lidé a také je nikdo neoznačuje "mrchy". Moje kočičky mají doma samozřejmě záchod na který chodí, ale jak jsou venku tak jdou na záchod kde se jim to líbí. A jen pro doplnění, můj soused si za oněch 17 let NEVŠIML, že mám 3 kočky, které mu tam chodí (a nejen ty, ale z celého okolí). Takže buď mu nevadily, nebo je neviděl. Ale 17 let je docela dlouhá doba na to aby je nezahlédl. Spíš si myslím, že se mu letos na zahradě moc nedaří a snaží se to na něco svést. Když jsem mu řekl, že mu tam loví myši tak jste měli viděj jak se začal četit s tí, že ON tam myši v žádném případě nemá...hahaha (několikrát je tam od tud přinesly). Jinak pro doplnění: ohradní tam instaloval a kočičky si samozřejmě našli jino cestu a vesele tam loví dál :) . Přeji hezký den.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x
Zabránit vnikání vašich zvířat na cizí pozemek musíte vy jako majitel. I když jde o kočky a považuje se za normální, že si běhají kde chtějí, tak zákon není na vaší straně a soused se vlastně snaží udělat opatření, která máte dělat vy. Elektrický ohradník pochopitelně lze použít i proti kočkám. Většina chovatelů, co ho na zahradě má, se snaží, aby jim chovné kočky za pár tisíc eur neutekly a nezajelo je auto, ale přitom si mohly užívat volného pohybu na čerstvém vzduchu. Stačí mít dobrý plot a na jeho vršek přidělat naklopenou dovnitř ohradníkovou síť. Jistě to půjde i naopak, tedy zabezpečit pozemek tak, aby na něj nevnikala cizí zvířata. Konstrukce už je na majiteli pozemku a na místních podmínkách. Pokud si dá metr od plotu ohradník se sítí, nezmůžete nic. A nebojte, ono to kočky nezabije. V ZOO se používá ohradník na hodně chovaných druhů i na ty kriticky ohrožené.
ben®

pb - soused, kterému kočky nevadily 17 let, nechce až nyní umisťovat ohradník na vrchol svého plotu. Chce ho stavět za cizím plotem. To jen pro pochopení dotazu.

Tak těch 17 let se dá pochopit i tak, že už mu došla trpělivost a pohár přetekl.

ben®

ivanhorseman - budiž. Soused je světec .

Pochopil jsem to tak, že soused chce stavět elektr plot na SVÉM pozemku. Dotaz je, jak daleko od společného plotu.

hodnocení

2x
Centimetry až metr.
Záleží pro jaké zvíře je ohradník určen, spíš jde o případném poškození vašeho plotu.
radeknovak*
hodnocení

On chce zabránit kočkám v přístupu na jeho zahradu. Děkuji

Takový nesmysl slyším poprvé.
V každém případě zdroj pro ohradník se musí vybírat podle velikosti zvířete a délce ohradníku, použije li zdroj s větším nábojem bude to týrání zvířat.
radeknovak*
hodnocení

Mimochodem je to člověk, který celý život žije na vesnici, takže to zná, ale asi blbne.

motyl*

a jak to řešíte vy aby vám tam ty mrchy několikrát denně nesraly kudy choděj? máte zkušenost že pes kterej ji čapne ji bude chtít i sežrat nebo ji jen zabije a nechá? nechtěla bych aby to pes žral a kuli tomu ho nemužu pouštet pak by to určitě vyblil doma, jak řešíte toulavý kočky o který se majitelé nestarají? ten ohradník funguje?

re4zon
Kdyz budu chtit aby nesraly vsude, udelam jim atraktivni zachod.
motyl*

udelat jim atraktivní záchod musí majitel tech koček , chce je mít tak musí i se záchodem, ten kočka potřebuje aby měla kam, ke kočce patří že serou, to si musí uvědomit pokud je chce mít. A dát jim svuj prostor, zábavu,...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, to záleží na tom, jak velká kočka má být za ohradníkem . Ale, jinak je to hloupost, kočka si cestu najde. Zdravím!

doplněno 02.08.22 11:48:

No, to bude ten sousedský problém - pán začíná blbnout. Zkuste mu vysvětlit, že ohradníkem kočku nezastaví. A když to nebude stačit, tak ho upozorněte na to, že pokud se Vašim kočkám něco stane, tak ho zažalujete a budete chtít náhradu.

radeknovak*
hodnocení

Mám tři klasické kočky domácí, údajně díky návštevám jeho zahrady (loví tam myši, motýly na kedlubnách atd.) má špatnou úrodu. Já si osobně myslým, že se mu letos nedaří a taky je nemocný (slepota, paměť, počínající senilita), jelikož kočky mám 17 let a vždy tam chodily a nikdy mu nevadily.

radeknovak*
hodnocení

Dík. Už se stalo, ale jeho odpověď je ať si zvýším plot aby mu tam nechodily. Na moji argumentaci, že pro kočku plot je pouze cesta a nezastaví jí mi řekl, že to není pravda. Je zajímavé, že ten ohradník, je pouze kolem mého plotu, ale kolem druhého souseda není (má kocoura, který mu tam taky chodí). A mimochodem má psa, ale toho tam nechce pouštět protože by mu zhamtal úrodu.Přeji hezký den.

re4zon
Kvuli kockam mu nerostou kedlubny, to je jasne. A taky kvuli 5g sitim a prikazum billa gatese ze zlate veze. Ja bych ho tam ohradnik dat nechal pod podminkou, ze ho nastavi tak, jak na nej sam je ochotny sahnout. Kdyby tam dal nejakou silenost, ktera mi zmrzaci zvire, uz by mu tam nerostlo nikdy nic.
Bene, -" tak ho upozorněte na to, že pokud se Vašim kočkám něco stane, tak ho zažalujete a budete chtít náhradu." - to jako fakt? Co konkrétně mi hrozí, pokud mí psi na mém oploceném dvoře roztrhají cizí kočku? Jakože se to stalo, koupil jsem barák neobývaný desítky let a kočky z celé dědiny si tam dělaly mejdany. Sousedi majitelé koček nezájem, reagovali, jak tazatelka. Psi to vyřešili, žádná žaloba nepřišla... Zbytky koček jsem předal majitelům k pohřbení, pokud jsem je poznal (ty zbytky).

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Tady zcela jistě nejde o kočky jako takové, ale o kočky vaše. Umím si představit, že sousedovi propuká stařecká demence, a ta je pořádná mrcha. Takovýmito nápady to začíná, ale nekončí. Za čas mu budou kořeny vašich dřevin brát živiny a vláhu... => špatná úroda. Bohužel se tito lidé zaměřují na toho, koho mají nejblíž, a to jste vy. Zaměřil se na kočky vaše, ty ostatní a toulavé nevnímá. Klidně ho nechte postavit ohradník co nejdál od vašeho plotu, aby po přelezení plotu kočky neskákaly přímo na ten jeho ohradník, ale na zem. Když kočka přeleze váš plot, ten jeho ohradník už nejspíš přelézat nebude, nebo si do jeho zahrady vleze jinudy. Jen ho upozorněte na to, že ohradník bude muset napájet, a při dnešních cenách elektřiny, to není zrovna chytrý nápad. Možná upozorněte jeho rodinu, co pán chystá, a jaké se s ním dějí změny, aby si ho mohla event. ohlídat. Ida

Máme popis situace pouze z pohledu jedné strany. Možná po vyslechnutí popisu situace druhé strany byste prohlásila, že dementní je druhý člověk sporu.
meta
@ivanhorseman souhlasím svámi, s cizími kočky to není vždy jednoduché, u nás se jich pár v noci schází a docela řadí, každá druhá kytka povaléná, olámaná, samozřejmě všude kde se dá jsou výkaly. Zničit dokáží skoro vše, letos si k tomu udělali z 10letého stromku škrábadlo a už je na kmenu skoro bez kůry.

hodnocení

0x

Já mám např elektrický ohradník kolem plotu sousedů protože jsem měl 2 ovčácké psy. A již dvojice funguje jako smečka a tak i přes klasický plot jsem ještě ohraničil páskou. Dnes mám již bohužel jen jednoho, ale i vypnutý ohradník respektuje. Jak by to bylo s kočkou to si netroufám odhadovat. Pouze vím co se stalo s kočkami, které vlezly do teritoria psů.

hodnocení

0x

Naši mladí měli dva kocoury, kteří stále utíkali do silnice, tak udělali ohradník. Ten má účinek jen do určité výšky, takže ten chytřejší kocour skočil na popelnici nebo vylezl na strom a stejně plot přeskočil.:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]