Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kousnutí hadem

Od: idol1 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Včera v 7 večer jsem lezl po strání a dole kolem kotníku jsem se asi pichl o bodlák a měl jsem takovou tečku krvacejicí nepatrně spíš jak škrabenec. Chci se zeptat nemohla mě štípnout zmije? Občas to v tom místě zabolí i dnes tak se právě bojím.

V příloze je fotka ale už tam není nic vidět skoro.

Kousnutí hadem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radekz
hodnocení

2x

Dobrý den, na kousnutí hadem to nejspíše nevypadá a navíc pokud nejste alergik, tak kousnutí zmije nebývá pro dospělého člověka nebezpečné. I kdyby to byla zmije, tak při prvním kousnutí dostanete jen mimimální množství jedu, protože had má ve žlázách připraveno pouze takové množství jedu, aby ochromil/usmrtil potravu, až při opakovaném kousnutí vypustí větší množství.

hodnocení

1x

I kdyby Vás cvakla jen jedním zubem, tak to bude vidět.

hodnocení

1x

U nás jedině zmije, ale je docela plachá a spíš uteče, to jedině když je vyrušena, překvapena. Zmijí ušknutí je bolestivé ale není smrtelné ani příliš nebezpečné, snad s výjimkou alergiků.

hodnocení

1x

Klid!Hadí kousnutí to rozhodně není. Navíc na "poranění" není žádná reakce. Nepanikařte!

idol1
23.07.22 08:44
hodnocení

0x
Kousnutí hadem #2

pb®
hodnocení

0x
Nejsme v Austrálii, u nás se kousnutí hadem bát nemusíte.

idol1
hodnocení

0x
Aktualizace obrázku
Kousnutí hadem #3

Stále tvrdím, že se nic neděje. Není nic zanícené, žádná reakce, zarudlé, horké. Pohoda.

idlo1
hodnocení

0x

Jde poznat nějakým způsobem z krve asi mě uštknul had?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]