Děkuji. Právě toho jsem se obával, že to bude štěnice. Prohledal jsem postele, matrace a nikde nic. Tato ležela na podlaze. Co radíte v tomto případě udělat? Čekat na další, nebo oslovit nějakou deratizační firmu a provést postřik? Nikdo z rodiny žádné šťípance nemá.
Můžete čekat , jak to bude dál . Pokud jste opravdu provedl důkladné prohlédnutí a řádný úklid , tak čekejte . Určitě ale někde nakladla vajíčka , takže jich tam po nějaké době může být víc . Mario
Popřemýšlejte, kde se u vás vzala. Podle toho zjistíte, jak ji máte dlouho. Známí si je před pár lety dovezli z pobytu na Ukrajině, přišli na to asi za týden a firma jim pak provedla deratizaci - 10 000 korun, mají větší dům.
liska5
Může přijít z jiného bytu. V panelácích šachtou. Kousat hned nemusí, když je nacucaná, tak vydrží týdny. Horší je, že je sakra odolná vůči chemii a množí se rychle. Ano, dá se přivézt z dovolené z více destinací a je jedno, že poctivě uklízíte...V paneláku to bude zásah na více bytů.
Přemýšlím, kde se vzala. My jsme teď nikde na dovolené nebyli. Ale pravda je, že máme nad sebou v bytě, v paneláku jednoho zmetka špinavého s kterým jsme už v minulosti řešili pilouse. Má tam hodně ptáků v celém bytě. Takže to měl v krmivu. Ale říká se, že štěnice nejsou nutně od špíny..
liska5
Připadají v úvahu všichni sousedé, i členové vaší rodiny. I u nás jsou ubytovny, kde se se štěnicemi potýkají. Vlezou do zavazadla a máte je doma. V žádném případě v tom nebude úmysl. Říká se, že jsou štěnice hodně plaché, a jak se v noci rozsvítí, rychle zdrhnou do skulin.
S tou ptačí jste mě celkem překvapil. Ani jsem nikdy neslyšel, že by tento druh existoval. Zároveň to to ve mě probudilo velké podezření na souseda nad námi, protože on chová ve svém bytě velké množství ptáků včetně exotických druhů. Teď otázka zda nebyla od něj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.