Nejste přihlášen/a.
Každý říká - to poznáte na očích...no já myslím že nepoznáte. Tímto jsme si prošli, nedá se říci, že je to pro nějaký návod. Je to těžké období, ale můžeme rozhodnout, kdy ukončíme trápení. Tak až to bude neúnosné pro Vás i čubinku, tak jednejte. Mají i lepší dny, to jsme nikam nejeli, a pak mají i ty špatné, kdy je hluboká noc a vy jste přesvědčena, že kdyby byl vet po ruce, jdete do toho. Rozum asi napoví nejvíc, i když poté budete vše zpochybňovat. Nenechme naše parťáky a nejlepší přítele strádat, to pro ně udělat můžeme.
Podle popisu poslední stadium rakoviny a už se jen trápí, na zlepšení šance minimální.. Proti tomu jde vůle žít, proto vrtí ocasem když přijdeš.. Podle mne se ale už jen trápí, nežere protože nemůže, hodně pije aby se kvůli bolestem nějak zaměstnala a neležela na místě... Můžeš zkusit léky na bolest - pokud po nich pookřeje tak už bolesti má a jen jí prodlužuješ trápení. Nechat jí až "chcípne sama" mi přijde větší zlo než euthanasie, oblbováky proti bolesti rozhodnutí jen trochu oddálí..
Když jsme toto řešili s naším pejskem, nakonec jsme rozhodnutí nechali na veterináři, kterému jsme věřili. Vybral vhodnou dobu, kdy pes ještě vysloveně netrpěl, ale už to byla otázka týdnů. Výhodou bylo, že nám po tom všem nezůstal pocit, že jsme ho uspali z naší vůle, trochu člověk výčitky svědomí prostě má, i když pejskovi vlastně pomáhá.
Lidé přicházejí a odcházejí (rodí se a umírají) a často jsem v němém úžasu, že takové zvíře je pro člověka víc než bližní. Nicméně Vás chápu. Lidé si navzájem křivdí, ale zvíře je u páníčka prostě pořád...
Před 14ti dny nechal soused uspat svého chlupáče - poslední roky už pes belhal a vstal jen kvůli žrádlu nebo když utekl s druhým psem na toulky po okolí. V posledních dnech bylo zjevné, že pes se nechce pro bolesti hýbat, nežere, ... veterinář předepsal ATB na různé záněty, a pak po pár dnech jen sdělil, že udržovat při životě takového psa je jen týrání. Zvíře bude už jen bolestivě polehávat, občas dostane injekci, možná operace... a stejně z něj bude jen "ležák". Rozhodli se až do druhého dne, injekce zabrala okamžitě, na pohřbu květin a slziček jako u zesnulé matky (možná víc).
Zkuste si představit sebe na místě psa - chcete denně dostávat injekce, s obtížemi jíst, ležet a netušit, co se děje okolo.. a jen trpět bolestí? Netrapte ho a ani sebe.
Vidíte jd a s obojím nesouhlasím. Psovi vařím a uspat, když to je už pro všechny neúnosné, co víc pro něj můžete udělat? Když probrečí celé dny a noci a konec nepřichází, injekce a nic nezabírá, to vydržíte? Já ne. Vysvětlila jsem mu, že půjde za páníčkem a bude mu dobře, rozloučila se s ním a nechala ho odejít. Bylo mi hrozně smutno, ale než ho nechat tolik trápit, to jsem nedokázala.
Těžko říct, první se i přes kvalitu mohl splést a rakovina to není, nebo to diagnostikoval správně a ten druhej buď diagnostikoval chybně nebo taky ví že to je rakovina ale zákazníka jen držív naději a tahá prachy za léčbu. Některým veterinářům nejde o zvíře ale čistě o kšeft...
Pokkud takhle tvrdě hubne a nežere tak tam bude zásadní problém, ale co přesně to je je otázka, volbu komu věřit nezávidim.. Třetí veterinář, který nebude vědět předchozí diagnózu a předchozí diagnózy + medikaci mu řeknete až po vyšetření (aby mohl upravit medikaci podle toho co bere teď..)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.