Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy uspat psa?

Od: len odpovědí: 23 změna:
Dobrý den,píšu asi jen ze zoufalství,jen třeba mi poskytnete útěchu.Moje milovaná fenka Kačenka byla do března úplne v pohodě,,vitální..v srpnu bude mít třináct.Celý její život ji vařím jídlo a kupuji jen to nejlepší maso..a po hárání letos v březnu jak kdyby čára..přestala jíst,hodně pije..je kříženka rotvíka,mívala přes 26 kilo..teď má devatenáct a ztrácí se před očima.Jeden veterinář ji jen prohmatal jen tak zběžně a říká..rakovina mléčných žláz a už má metastazy.Šok..ani jsem se nezeptala,co jsem dlužná.Naš veterinář bohužel zemřel v lednu.Šla jsem ještě k jinemu raději..úplně zdrcená..nevypadala na rakovinu..šla jsem k tomu prvímu s tím,že ná falešnou březost.Druhy veterinář ji udělal vyšetření ultrazvukem..zánět dělohy..jenže i po mnoha injekcí mi stejně nechce moc jíst..má amnézii..dávám ji železo..má nakonec tu rakovinu mléčných žláz..nevím..jestli ji mám nechat uspat hned...snaží se jíst..vítá mě když přijdu z práce..jen je hubená...a už bulím.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Každý říká - to poznáte na očích...no já myslím že nepoznáte. Tímto jsme si prošli, nedá se říci, že je to pro nějaký návod. Je to těžké období, ale můžeme rozhodnout, kdy ukončíme trápení. Tak až to bude neúnosné pro Vás i čubinku, tak jednejte. Mají i lepší dny, to jsme nikam nejeli, a pak mají i ty špatné, kdy je hluboká noc a vy jste přesvědčena, že kdyby byl vet po ruce, jdete do toho. Rozum asi napoví nejvíc, i když poté budete vše zpochybňovat. Nenechme naše parťáky a nejlepší přítele strádat, to pro ně udělat můžeme.

len
hodnocení

Právě to mě tíží. pořád doufám v zleošení a nechci mít výčitky,že to bylo brzy a mohlo se to zlepsit,,jenže když lapá ve stoje po dechu v noci a ráno zachrastím vodítkem a těší se ven...chjo

hodnocení

4x
Zdravím , dokud se cítí pořád šťastně, když Vás vidí , tak bych se jí věnoval co nejvíc , hrál se sní a většinu času jí dal . Přece jen už tu dlouho nebude a proto je lepší jí Vaší lásku o to více ukázat . Já bych s injekcí na uspání počkal . Hezký den
Mario *srdce*
len
hodnocení

Právě to je hrozné rozhodnutí..koukám,jak z ní je kostřička a i tak se snaží mi udělat radost sem tam soustem...jen na mě kouká těma hnědýma očkama když dýcha s obtížema a ještě jako kdyby ji to bylo líto... Hrůza..nevím co dělat

fram
hodnocení

3x

To znám, oplakávali jsme psa asi desetkrát. A okamžitě nás zhojil nový - totéž jméno, rasa...

Dají se nafasovat injekce na bolest, pokud zvládáte podání (VET vysvětlí) do záhybu kůže - aby s vámi byla vaše Mazlíka co nejdéle.

len
hodnocení

To bych nedala.. ji pichnout,,nechci ji vidět umírat moji rukou..je to strašné rozhodnutí
Fram asi nemyslela injekce na uspání,ale injekce na bolest..resp.proti bolesti

asd1
hodnocení

3x

Podle popisu poslední stadium rakoviny a už se jen trápí, na zlepšení šance minimální.. Proti tomu jde vůle žít, proto vrtí ocasem když přijdeš.. Podle mne se ale už jen trápí, nežere protože nemůže, hodně pije aby se kvůli bolestem nějak zaměstnala a neležela na místě... Můžeš zkusit léky na bolest - pokud po nich pookřeje tak už bolesti má a jen jí prodlužuješ trápení. Nechat jí až "chcípne sama" mi přijde větší zlo než euthanasie, oblbováky proti bolesti rozhodnutí jen trochu oddálí..

len
hodnocení

Takže je konec?

etana*
hodnocení

2x

Když jsme toto řešili s naším pejskem, nakonec jsme rozhodnutí nechali na veterináři, kterému jsme věřili. Vybral vhodnou dobu, kdy pes ještě vysloveně netrpěl, ale už to byla otázka týdnů. Výhodou bylo, že nám po tom všem nezůstal pocit, že jsme ho uspali z naší vůle, trochu člověk výčitky svědomí prostě má, i když pejskovi vlastně pomáhá.

len
hodnocení

To mě právě děsí nejvíc..výčitky,že to mohlo počkat a zlepšit se to.

hodnocení

2x

Lidé přicházejí a odcházejí (rodí se a umírají) a často jsem v němém úžasu, že takové zvíře je pro člověka víc než bližní. Nicméně Vás chápu. Lidé si navzájem křivdí, ale zvíře je u páníčka prostě pořád...

Před 14ti dny nechal soused uspat svého chlupáče - poslední roky už pes belhal a vstal jen kvůli žrádlu nebo když utekl s druhým psem na toulky po okolí. V posledních dnech bylo zjevné, že pes se nechce pro bolesti hýbat, nežere, ... veterinář předepsal ATB na různé záněty, a pak po pár dnech jen sdělil, že udržovat při životě takového psa je jen týrání. Zvíře bude už jen bolestivě polehávat, občas dostane injekci, možná operace... a stejně z něj bude jen "ležák". Rozhodli se až do druhého dne, injekce zabrala okamžitě, na pohřbu květin a slziček jako u zesnulé matky (možná víc).

Zkuste si představit sebe na místě psa - chcete denně dostávat injekce, s obtížemi jíst, ležet a netušit, co se děje okolo.. a jen trpět bolestí? Netrapte ho a ani sebe.

jd
hodnocení

0x

Psovi NEVAŘÍM. A euthanazii ne,

není potřeba na nás křičet...

Teda...jd, Vy musíte mít ale náladu . Co jsem si všiml , tak jste se cholericky vyjadřoval i u dotazu ohledně okenních rámů.
Mario
re4zon
Cholericky se vyjadruje vsude. Zacaly prazdniny, zjevil se tu dalsi pripad se tremi ucty a zacal drzkovat na vsechny kolem.
babicka*

Vidíte jd a s obojím nesouhlasím. Psovi vařím a uspat, když to je už pro všechny neúnosné, co víc pro něj můžete udělat? Když probrečí celé dny a noci a konec nepřichází, injekce a nic nezabírá, to vydržíte? Já ne. Vysvětlila jsem mu, že půjde za páníčkem a bude mu dobře, rozloučila se s ním a nechala ho odejít. Bylo mi hrozně smutno, ale než ho nechat tolik trápit, to jsem nedokázala.

len
hodnocení

Můj přítel je stejný jako vy..v životě by psovy neuvařil a když by se trápil,da mu lopatou..a s mojí fenkou jezdí k dr a i mě financuje,když nemám..a to mám tu fenku od něj..

hodnocení

0x
Běžte k dalšímu vetovi..Zrovna včera jsem se dal do řeči se starší paní se starším psem . Vyprávěla, že taky nežral a hubnul.Udělali mu rentgen a prý zánět jater..Dostala prášky a pes vypadal k světu..
len
hodnocení

Právěže ten veterinář co ji dal diagnozu rakovina byl ten nejlepší tady v kraji...a ten co ji teď léčí je druhý.. podle lidí..jen ten první mi nenabídl žádnou léčbu,jen řekl,že 13 let a metastázy..mám si vše rozmyslet.Druhý ji léčí..měla zánět dělohy..teď už ok..ale po ultrazvuku zjistil jatra nemocná a amnézii.
lilil
Je to tezke, svoji lasku Ami, jsem letos musela nechat uspat, bylo ji 17,4 roku, selhávali ledviny, nezrala a kdyz uz nevitala, lezela necha jsem uspat, a jak si na to vzpomenu brecim. myslim, ze mate jeste trochu casu.
asd1

Těžko říct, první se i přes kvalitu mohl splést a rakovina to není, nebo to diagnostikoval správně a ten druhej buď diagnostikoval chybně nebo taky ví že to je rakovina ale zákazníka jen držív naději a tahá prachy za léčbu. Některým veterinářům nejde o zvíře ale čistě o kšeft...

Pokkud takhle tvrdě hubne a nežere tak tam bude zásadní problém, ale co přesně to je je otázka, volbu komu věřit nezávidim.. Třetí veterinář, který nebude vědět předchozí diagnózu a předchozí diagnózy + medikaci mu řeknete až po vyšetření (aby mohl upravit medikaci podle toho co bere teď..)

len
hodnocení

Zkusím třetího...snad se to ještě zlepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak uspat psa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]