Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kastrace ano nebo ne?

Od: lenulakr® odpovědí: 6 změna:

Jaký máte názor na kastraci fenky dalmatina, štěňata mít nemůže pro oční vadu, je jí 1,5 roku? Stále váháme. Předchozí fenka zemřela na rakovinu velmi mladá, tak u této bychom se toho rádi vyvarovali. Dík za názor.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kastrace je podle mě rozumný krok, když nejde o chovnou fenu. Útulky jsou i tak plné ubohých psů.

hodnocení

3x
Ano. Máme 15 letou fenku jorkšíra, teď měla zánět dělohy a plnila se jí hnisem. Včera byla na operaci. Naštěstí vše dobře dopadlo. Vet nám dával šanci na přežití operace 50/50, a kdybychom operovat nenechali, tak nedávali šanci skoro žádnou. Máme ještě 7 letou kříženku a půjde na kastraci taky. Ten strach už nechceme zažít.

hodnocení

2x

Já mám druhou kastrovanou fenku. Obě měly zhoubné bulky v mléčných lištách. Právě ženské hormony jsou spouštěči. Navíc, rád se přidává zánět dělohy. Myslím si, ale jen myslím, že nával nevyužitých hormonů pro fenku je obtížný. My známe jen krvácení a falešné březí, ale ono to bude hodně složitější. *alene* Bubu se dožila 15ti let a Dorka měla 17. Já hlasuji pro. Kastrace není zas až tak velký problém.

hodnocení

2x
Ja ma kastrovaneho psa pred 5 lety, je to v pohode, netrapi se, knucel pri setkani s kazdou harajici fenou, k sousedum se chtel prokousal, hlodal mi zed v kuchyni. Ted je v pohodem s fenkami si normalne hraje.
Obe pohlavijsou do budoucna chranena pred potizemi s pohlavnim ustrojim

hodnocení

0x
U nás v útulku ještě před tornadem byl jorksirek, který byl zcela bez zubů. Předchozí páníček mu je nechal všechny vytrhat, preventivně, protože se zuby později kazí. Takže za mě ne. Mám taky fenku.

hodnocení

0x

Rok a půl, hm - mám kastrované dvě psiny, jednu jsem bral k sobě v době, kdy procházela chemickou kastrací, to jsem zarazil a ve dvou letech šla na operaci. Druhou vet doporučil kastrovat po třetím hárání, šla v necelých dvou letech. Asi to bylo docela brzo, obě psiny zamrzly v pubertě...*smich*. Jedna má teď čtyři roky, druhá pět a blbnou jako puberťačky, tak nějak nedospěly. Tím neříkám, že mi to vadí, jen to zvažte. Mmchdm, důvod kastrace u mých psin byl jiný, prostě mám míchanou smečku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]