Nejste přihlášen/a.
Foto nedám. včera jsem vyběhla jen s pytlíkem, že ve svahu nad poslední zástavbou u cesty k lesu natrhám lipový květ. No a v těch květech se držel a odpočíval velký černý brouk. Nevadilo mu, že škubu větví. Koukala jsem doma na internet a nějak ho neumím určit. Ta delší /1,5cm/ tykadla v obloucích do stran se mi jevila jako pružné pilky. Stejné, ale jemnější pilky, měl na předních nohou. Na zadní jsem pro květy dobře neviděla. Tenhle byl tak 4 cm velký. Vypadal nejvíc jako střevlík, jen měl jiná ta tykadla a zdál se mohutnější. Roháč to nebyl. Nemáte tipy?
Dám vám jen jeden z možných druhů ačkoliv v této velikosti není velký výběr pokud míru máte bez tykadel, navíc na lípě. Mohl tam odpočívat tesařík piluna. Jinak připadají v úvahu tesaříci, ale ti jsou většinou štíhlejší. Takže bez foto to bude bohužel jen odhad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.