Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký černý brouk s pilovitými tykadly

Od: liska5 odpovědí: 5 změna:

Foto nedám. včera jsem vyběhla jen s pytlíkem, že ve svahu nad poslední zástavbou u cesty k lesu natrhám lipový květ. No a v těch květech se držel a odpočíval velký černý brouk. Nevadilo mu, že škubu větví. Koukala jsem doma na internet a nějak ho neumím určit. Ta delší /1,5cm/ tykadla v obloucích do stran se mi jevila jako pružné pilky. Stejné, ale jemnější pilky, měl na předních nohou. Na zadní jsem pro květy dobře neviděla. Tenhle byl tak 4 cm velký. Vypadal nejvíc jako střevlík, jen měl jiná ta tykadla a zdál se mohutnější. Roháč to nebyl. Nemáte tipy?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

3x

Dám vám jen jeden z možných druhů ačkoliv v této velikosti není velký výběr pokud míru máte bez tykadel, navíc na lípě. Mohl tam odpočívat tesařík piluna. Jinak připadají v úvahu tesaříci, ale ti jsou většinou štíhlejší. Takže bez foto to bude bohužel jen odhad.

Velký černý brouk s pilovitými tykadly
liska5
hodnocení

Jo,jo, takový to byl! Jiofa, jste borec! *palec* Přesně takové pilky na tykadlech! Tykadla jsem do délky nepočítala. Macek to byl. Určitě ne štíhlejší. ... To jsem zastavovala turisty, aby se šli na něj podívat, jak je krásnej. Hned si jdu o něm přečíst

hodnocení

0x
Dobrý den , nemůže se opravdu jednat o roháče?
Velký černý brouk s pilovitými tykadly #2

hodnocení

0x
Nebo to možná může být smrtník obecný
Hezký den
Mario
Velký černý brouk s pilovitými tykadly #3

liska5
hodnocení

Roháč ne, ty znám dobře z Chomutova z dubové aleje u Kamenčáku. Ten smrtník spíš. Pořád mi nehrají ta tykadla, byla jaksi delší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]