Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes se bojí jist

Od: len odpovědí: 15 změna:
Dobrý den
Prosím o radu , jak pomoci překonat psovi strach z jídla .
Máme 6 letou fenku shih-tzu . Minulý týden jsme ji museli odvézt k veterináři ,protože zvracela a měla krvavý prújem . První dva dny jsme jezdili na kapačku ( na závodění ) a léky dostávala injekčně . Zvracení i průjem ustaly hned druhý den . Pes měl první dva dny narizený půst .
Domů jsme dostali léky (metrobactin a noroclav) a konzervy . Ona to však nechce jist . Musím ji to dávat do tlamicky . I vodu stríkačkou. Pak se tedy trošku sama napije ale … Nechce jist nic. Zkoušela jsem i její oblíbené a nic .
Nemáte někdo fígl radu jak překonat ten její strach z toho , že jí bude špatně .Na ní je vidět , že by si i dala , olizuje se , ale nejí
Moc dekuji L.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

8x
On to asi není strach, ale ještě asi pořád není v pořádku. Ty její potíže nebyly jen tak něco. Může mít žaludek ještě zeslably a cíti asi nevolnost. Proto jídlo odmítá. Je to jako u člověka, taky nedáte nic do žaludku. Až když se zotavite a pocitite hlad. Hlavně ale aby měla aspoň trochu vody. Stejne, další postup vám měl říct veterinář.

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. Pokud se olizuje, nemusí to znamenat, že "by si dala". Často to ukazuje na velkou nejistotu a nervozitu. Má "bolavý" nejen žaludek, ale i střeva, tedy bolesti břicha. Pokud nechce ty konzervy, zkusila bych jí dlouze vyvařit kousek hovězího masa a ten vývar (bez soli) jí vlažný nabídnout. Pokud trochu přijme, příště jí do toho rozpatlat vidličkou ždibek uvařené mrkve. Pak přidat i pár kostiček pokrájeného toho uvařeného masa a z ruky jí sem tam dát na malinké nudličky syrové to hovězí maso. Tak za cca 3-4 dny by se měla rozjíst. Tak držím palce. Ida

Přesně tak, začala bych masovým vývarem. Tak přijme i tekutiny. Další den přimíchat rozmixované uvařené maso a mrkev a pejsek se rozjí.

Jak je na to se zuby? Pes se olizuje a pomlaskává, když ho bolí zub. To zvracení, to bude jiný problé, vím, ale bolavý zub umí hodně potrápit.

Ano, i zuby to mohou být. Naše feňula přestala žrát. Když jsem jí dala vývar, vrhla se na něho jak divá, takže hlad měla. Po dvou dnech na vývaru jsme ji vzali na veterinu a byl to váček pod dvěma zuby.

hodnocení

2x

Když jí ten obsah konzervy dáte do tlamičky, tak to sní?

Asi jí dejte ještě pár dní čas. Zkuste jí dávat, co má nejraději, když bude rozdováděná za odměnu.

S veterinářem jste to konzultovali?

len
hodnocení

Když ji to dám do tlamičky , tak většinu spolkne . Něco málo vyplivne ale dam ji to znovu .
Veterinářka má zavřeno , jsou svátky
Máme se obrátit na pohotovost kdyby byl problém (myslela tím sle zřejmě opět zvracení či průjem, což nemá )
Asi to bude chtít opravdu trpělivost a čas ♀

Alespoň, že tak. Počkejte ty dva dny, krmte jí, zkoušejte pamlsky...

pb®
hodnocení

2x
U zvířat neexistuje strach z toho, že jim bude po jídle špatně. Prostě nemá zažívání ještě v pořádku, proto nejí, ale vážně se nebojí, že když nedodrží dietu, bude jí zle.

motyl*
hodnocení

0x

zkuste aspon piškotek, mě pes kdysy taky takle marodil, a to je fakt celej uvnitř bolavej oteklej, očuchával všemožný psí jídlo ale nedostal to do sebe, piškoty jsem namočila do slabýho obyč čaje , rozmačkala a tu kaši jsem mu rukou strčila do tlamy, a napatlala pod pysky na zuby, a on postupně si to nějak zpracovával a rozjedl se.

idanova*

Zdravím. Jejda, to jste pejskovi ale dost přitížila. Není to dítě, je to pes! A psovi cukr (piškoty) v útrobách kvasí, nadýmají ho a to způsobuje další bolesti + dráždí bolavá střeva. *tyty* Ida

motyl*

no já jedu na tom, že piškot s černým čajem, se dával vždycky na rady veterináře, protože černej čaj dezinfikuje i zevnitř a je třeba ho do psa nák dostat. Proto ten piškot. A sacharidy zas jsou potřebný pro játra, a ve formě piškotu zvednou energii vyčerpanýmu a naskočí chut k jídlu. Mě se to osvědčilo.

Dorinka se drží. Vet říkala, že když nechce žrát, než umřít hlady, je lépe piškoty. A opravdu, nic jiného, než pár piškot nesní. Srdce mi to může utrhnout, jak hubne. Mrchy ledviny! *alene*

idanova*

Nojo, babi, jenomže Dorinka nemá v nepořádku žaludek a střeva, tazatelky pejsek ano. A jsem ráda, že se Dorinka drží. Pohlaďte ji, prosím, za mně. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]