Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte dobrou zkušenost prosím s nějakou bruskou na silné (!) psí drápy? Jakou značku? Kleštičky už nechci,chci brusku. Děkuji moc!
Jakou neporadím, ale doporučuji nejprve vyzkoušet, zda váš pes bude akceptovat broušení drápů bruskou. Psům velmi často vadí za 1. zvuk brusky, za 2. vibrace na drápy (lůžko drápu).
tajad - zato vaše rady jsou báječné . Když radíte brusku, tak by to chtělo znát název, což je DREMEL.
A na vyzkoušení není třeba ji kupovat, stačí obvolat veterináře, nebo se poptat na ostatních chovatelů třeba na psí louce či v parku, zda ji někdo nemá a za mlsek pro psa by ji nebyl ochoten půjčit. Když se chce, všechno jde.
Zdravím. Obávám se, že žádná dobrá zkušenost s broušením drápů psů, tedy ani s bruskou, není. Pes nemá nehet jako člověk => ploché, cca 2milimetrové nehtové lůžko a za těmi 2mm už jen mrtvou rohovinu až po koneček. Psovi prorůstá škára = živé, krví vyživované a velmi citlivé nehtové lůžko až skoro do konce drápu. Broušení je pro psa velmi bolestivé (není to kůň s kopyty). I když se zastřihují konečky drápů kleštičkami či nůžkami k tomu určenými, je vhodné dráp s koncem prstu přidržet, i když nedochází k vybracím. I vysunutí drápu stisknutím polštářku (jako u kočky) je pro psa velmi bolestivé. Pokud není pes zavřený na zahradě s trávou, ale má možnost chodit na dlouhé procházky několikrát denně po různých površích, drápy si přirozeně "zakrátí" sám (nejrychlejší je beton). Pak se stříhá jen v zimě. Ida
Dobrý den, děkuji těm, kdo psali k věci. Nemusím číst doporučení na kleštičky, píši, že ty nechci, ani doporučení toho, že brusku mám vyzkoušet, to už jsem udělal. Šlo mi čistě jen o výběr brusky, tak, jak jsem formuloval v dotazu. Je vidět,že úroveň poradny tu je bohužel ta, že lidé radí to,na co se neptáte - tím nesnižuji snahu pomoci. Že nejlepší je, aby si pes obrousil drápy sám, vím také, bohužel to nejde, prot zněl dotaz tak, jak zněl. Mějte hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.