Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za druh mravenece?

Od: mravenec odpovědí: 8 změna:
Zkoušel jsem ho vyfotit, ale je to extrémně těžké. Pořád pobíhal a na fotce nebyl vidět. Takže ho zkusím co nejlépe popsat.
Na první pohled vypadá jako mravenec lesní, je mu docela podobný barvou (převažuje hnědá). Je na první pohled větší cca až o 1/4 nebo 1/3. Někteří jedinci mě až překvapují svou velikostí. Tvar má oproti mravenci lesnímu přece jenom trochu jiný. Vypadá víc baculatý jakoby tlustší. Vždy jsem ho viděl pobíhat jednotlivě. Nikdy jsem ho neviděl ve skupině nebo v mraveništi. Přesto ho vídám často. Někdy jich vidím několik najednou, ale vždy běhají od sebe. Je vidět typicky v lesích a často jsem ho viděl běhat jen tak v trávě mimo les, například na louce apod.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pořád pobíhal? Každý mravenec, kterého jsem kdy viděla, vždy pobíhal. Osobně rozlišuji mravence s křídly a bez. Pak jsou ještě faraoni, ti budou asi větší, nežli "obyčejný" mravenec a možná i baculatější, jak popisujete. Původně jsem rozlišovala mravence černé a zrzavé, přesně vám to zde některý znalý rádce vysvětlí.

nov

Mravenci faraoni jsou naopak maličcí, velikost kolem 2 mm.

"...faraoni, ti budou asi větší, nežli "obyčejný"..."

Možná je to divné, ale mravenci "faraoni" (panelákoví mravenci) jsou mnohonásobně menší, než obyčejní mravenci. Jednotlivce si pouhým okem prakticky nevšimnete, ale jsou dobře viditelní, když v Vám v hustém zástupu pochodují po stropě :-D.

Tak jsem zase o něco chytřejší, myslela jsem si to špatně.*vtip*

mravenec
hodnocení

maky: Faraon je právě úplně nejmenší mravenec. To co myslím já, je ještě větší než lesní, který patří mezi ty větší. Je to pro mě záhada. Černý a oranžový vídám taky, ale ty jsou středně velký a s křídly jsou myslím pouze královny, nikoliv druh.

Ted to čtu na netu, máte pravdu, s křídly jsou to královny, v červenci mají rojení. Máme jich plno na zahradě /s těmi křídly/ a zajímavé je, že jsem jich asi sto vylovila z bazénu. Na chvíli jsem nechala bazén odkrytý a hned jich bylo na hladině plno, trochu to nechápu, ale když je žízeň...:-D

hodnocení

0x

Možná samičky, které už ztratily křídla a hledají, kde by založili kolonii?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]