Dobrý den. Chci se zeptat před dvoma měsíci mi někdo u baráku vyhodil březí kočičku. Kočičke sme dali jídlo,pití a samozřejmě nám tady do tří dnů porodila 4 koťátka. Jedno se mi již podařilo udat zůstali mi tady tři a jejich máma. Ta jde 11.7.na kastraci ale nevím co sní dál. Tady zůstat nemůže já mám doma pejsky a svého kocoura nesnesou se. Ona neustále pejsky napadá. Koťátkam snad nějaký domov najdu ale kam s mamkou. Děkuji za jakoukoliv pomoc. Sme z Brodcu u Mladé Boleslavi. Doplním že útulky jsou přeplněné.
Kočku nemusel u baráku nikdo vyhodit. Klidně přijde sama. To se běžně stává. I když se to může zdát krutý, v žádném případě nekrmit nic, co přijde. Nakrmíš jednou a už zůstane, co pak s tím?
Naopak! Nakrmit, odčervit, vykastrovat, naočkovat. Ano, stojí to nějakou práci a pár tisíc (čast lze získat z kastračních programů), ovšem kdyby se takto zachoval každý, nebudou za pár let chudinky bezprizorní zbědované kočky. Je to jediné správné řešení, jiné neexistuje. Ale lidé jsou moc pohodlní a ke kočkám necitiví.
pb - Máte sice pravdu, ale tazatelce Vaše rada moc nepomůže. Zkuste poradit, co má teď se zachráněnou kočkou dělat? Snad jí zase vyhodit někomu za dveře?
silvia
Určite ji nikam vyhazovat nebudu a samozřejmě ji nechám vykastrovat jak sem psala ale kam sní po kastraci? Z toho jsem úplně nešťastná Nedělám nic jiného jen zavíráme kočičku vypustíme pejsky které byli zvyklí být venku cely den a pak naopak. Našeho kocoura vidíme jen jam pláče za dveřmi tak znova zavřít kočku pustit dovnitř kocoura. Je to šílené a vyčerpávající. Nemluvím o tom že jezdím do práce a kolobeh ráno. A k dotazu sama nepřišla soused viděl jak ji vyhodili z auta.
Sháněli jsme kdysi chalupu na samotě. V jedné žila v přístěnku nad prázdným chlívkem kočka. Majitel dávno zemřel a kočka tam zůstala sama, nikdo ji nekrmil, vodu měla v potoce, žila z toho, co si nachytala, a prý tam vyvedla i koťata.
Inzerát dejte, hned na veterině, někde na zastávky i do Kauflandu, Billy ap. Ptejte se v práci a kamarádů, i na fcb.
Kde jsem viděla více koček bylo u kravína, tam měli jezeďáci i kantýnu, kopce slámy pod střechou.Tam i myši budou.
Prostě ji nafotit a nabízet všude,kde se dá.. Někdo by se jí určitě ujmul.Dejte inzeráty všude.. Hlavně někomu zkušenému se zahradou.. Někdo je nezkušený blázen a vzal by si jí jako hračku pro děti..Tak ale snad poznáte normální lidi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.