Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím kohokoliv o radu. Máme štěně, 11 měsíců, je to Parson Russel Teriér. Měli jsme problémy s tím, aby nám žral granule, dávali jsme Acanu, ale nikdy se do toho moc nehrnula, fenka je velmi aktivní a byli jí vidět žebra. Proto jsme chtěli, aby více jedla. Po několika týdnech, kdy jsme zkoušeli všemožné druhy granulí jsme nakonec zvolili postup, ráno granule Acana zalité např. vývarem, nebo spolu s konzervou x masem, přes den nějaký pamlsek, sušené maso, zelenina atd.. a večer krmíme granulemi Royal Canin. Fenka je nyní lepší, přibrala a nevypadá jako "stáhnutý králík". Zajímalo by mě, jestli ji to nemůže nějak ublížit, když krmíme 2 druhy granulí přes den. Někde jsem četl, že by se to nemělo. Děkuji za každou radu.
Pejsek vypadá dobře já bych zůstala jen u jednych granulek Royal Canin .Můžeš koupit i pangamín více druhů,ten podporuje chut k jídlu a hodně vitamínů.Jinak neboj to jídlo se během roku zlepší.
doplněno 08.09.09 22:07:Krmit je nejlepší 2krát za den.Pokud nejí i 3krát a jelikož je to ještě štěně vůbec to nevadí.
nedoporučuje se to, i změna granulí má probíhat pozvolným mícháním jedněch do druhých. Pokud to ale psovi bude vyhovovat neviděl bych v tom zase takový problém. Jinak, krmit stačí 1x, ráno nebo večer podle toho kdy má odpočívat, tedy třeba pes který má v noci hlídat by měl dostávat ráno. Já ale, protože mi to přijde kruté dávam večer asi tak 3/4 dávky a ráno zbytek. Co pozoruji a závidím, je, alespoň u našeho rtw ta sebekázeň či jak to nazvat. V létě vydrží i 14 dnů nežrat, tedy ne vůbec nic, ale během třeba 14 dnů sežere to co jindy tak asi za 2 dny. A kratší pauzy si ordinuje několikrát za rok.
Takže pokud se pes cítí dobře tak bych to neřešil to střídání granulí. Jistě by to dal znát tím že je nechá nebo jinak. Známkou dobré stravy je, že hromádka na trávníku je mnohem menší než byla v misce. A je přiměřeně tuhá. (ta na trávníku)
Ja mam zhruba stejne stareho psa a krmim dokonce 3 druhy (K-9, Acana a Eukanuba) granuli najednou a z toho prvni 2 druhy mam steneci i pro dospele psy, takze by se dalo rict, ze ma nas pes patery granule v jedne misce. Zezacatku si vybiral jen ty jedny, ale zanedlouho uz zral vsechno a nevadi mu to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.