Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzetí psa do náručí rozdráždí druhého psa?

Od: herd® odpovědí: 4 změna:
Je něco pravdy na tom když proti sobě dvojice člověk+jeho pes a na dálku je znát že se budou chtít prát a vrčí na sebe ; a člověk si jednoho vezme do rukou k sobě k tělu (tedy ho zvedne do výšky) (asi ve snaze ho nějak chránit nebo schovat nebo zamezit kontaktu); že je to nesmysl a blbost? Že to prý na toho druhého psa je jako červený trenky na zemana? "Mávat psem" před jiným psem?
Píšu to jako psí neznalec.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to blbost a zároven není. Není to blbost tehdy, když zakomplexovaný pidipes velikosti čivavy provokuje čtyřicetikilového psa. Tím, že takového pošahance drapnete za flígr a zabráníte mu útočit na jiného psa, můžete zabránit dost jednostranné rvačce.

Ale pokud se na Vás chystá jiný pes, tím že vezmete svého psa do náruče uděláte z vás obou jen a pouze bezbranný terč. Už jsem to zažil několikrát, jediná šance při napadení psem je nezdrhat a postavit se mu čelem, pokud se rozběhne a skočí srazit jej na zem, ruku narvat pod obojek (pokud jej má) a zakroutit, Rozhodně nedovolit útočícímu psu, aby se zvedl ze země. Ale ono to není věc, která se dá naučit z pár řádků textu. Rovněž to nedokáže padesátikilový sušinka, prostě toh psa neudrží.

hodnocení

0x

Nikdy nesmíte brát do náručí svého psa. Tím, že ho zvednete, odhalíte mu bříško a sám jste bez rukou a bezbranný. Úplně správně se má chytit ten útočník, nejlépe za ocas a odhodit. Mi se to podařila 2x. Jednou jsem ho chytla za ocas a podruhé jednou rukou za ocas a druhou za kožich na krku. A odhodila jsem hodně daleko. Divila jsem se sama sobě, kolik odvahy a jakou sílu to chtělo. Ještě dnes, při té vzpomínce, protože to byl ovčák a ta druhá kříženec rotta, se mi orosí nos a zacvakám zubama.

makk
hodnocení

0x

Něco na tom je, jednak je ten pes výš a zvýší se mu i sebevědomí, ale hlavně cítí podporu pána. Jeho myšlením "vrhneme se na něj oba a musíme ho přeprat". Dokonce prý pomáhá, když jdete se psem na vodítku a začne se prát s jiným psem, tak ho z toho vodítka odepnout. Tím je sám za sebe a už si tolik nedovoluje.

No a protože agrese probudí agresi v tom druhém, tak na vás ten duhý může skočit.

Je na tom kus pravdy. Mnohdy se pes vrhá na cizince, protože vodítko je jakési spojení a velí pána bránit. :) Od chvíle, kdy Dorka ohluchla, už si nezačíná, ale maže se za mě schovat. A také mě stále jedním okem hlídá, protože je bez vodítka a já znakuji. Občas se dělá, že nevidí :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]