Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaření pro psa

Od: terrka odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, pro začátek bych vás chtěla poprosit, abyste se zdrželi komentářů, že vařit pro psa je úchylný. Prostě náš pes granule nikdy nejedl a nikdy jíst nebude, ani když mu to smíchám s masem. Proto se chci zeptat, co nejčastěji vaříte svému pejskovi? Co jim nejvíc chutná? A z čeho získají nejvíce potřebných živin? Jde o malého křížence s jezevčíkem. Děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jp
hodnocení

6x

Chválím všechny, kteří pro své psy vaří a necpou je stále jen granulemi. Ale nikdo tu nezmiňujete kroupy, přitom kroupy jsou velice výživné, po uvaření hodně nabydou a jsou poměrné levné. Takže místo rýže uvařte pejskovi kroupy a smíchat s masem zamozřejmě.

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, můj kříženec jezevčíka měl rad maso z psi konzervy (nebo jiné kousky masa) uvarene s ryzí (nebo místo ryze jsou dobre ovesne vločky). Můžete přidat i zeleninu (napr. mrazenou polévkovou směs nebo mrkev). Nevarte brambory - pro psa nejsou vhodne. Zdravím!
P.S. Ovesne vločky dělají hezkou srst a dobre hovinko.

hodnocení

4x
Náš jezevčík nade vše miloval vařený kuřecí srdíčka. To se mohl užrat.

hodnocení

3x

Moje fenka jí granule jen jako zákusek, taky jí vařím. Kupuji vepřové žaludky a srdce, i drůbeží, pak skelety, po uvaření oberu a dám do malých krabiček do mrazáku. Večer na pánev nastrouhám mrkev, třeba kousek batátu, červenou řepu a přidám trochu vloček, podle toho, jak je maso mastné, přidám kapku oleje - nejraději olivového a maso z krabičky a někdy podleju vodou nebo vývarem a trochu podusím,ale není to nutné. Zažívání má v pohodě, mám to hned hotové a miska je jak umytá. Přes den většinou nejí, občas si dá granulku nebo něco na zoubky. Je už starší, granule kupuji kvalitní, nyní švédské Bozita, nejsou tak drahé a podle zájmu i ostatních psů, tak jsou dobré. Jinak já mám jezevčíka. Kdybyste měla možnost dát tyhle granule pejskovi ochutnat, třeba by je taky jedl.

re4zon
hodnocení

3x
Varit psovi neni nic dramaticky sloziteho. Chce to jen dbat na spravny pomer jednotlivych slozek a na to, aby strava byla pestra. Jak kvalitni to bude zalezi jen na vasem rozpoctu. Obecne pes muze jakekoliv maso (varene kosti nesmi! Je nutne je nahradit necim jako je drucal nebo vajecne skorapky), ktere mu sedi. Prilohy take temer cokoliv, idealni na pripravu jsou hotove smesi vlocek se zeleninou, pro maleho psa to bude par korun mesicne. Hlavne se neridte nesmysly, ktere tu zaznely (davat psovi bucek - bude tlusty; nesmi brambory - kravina, naopak jsou velmi vhodne, jen musi byt uvarene a bez slupek). Pokud doma hodne varite pro sebe, lze maleho psa bez problemu zivit zbytky ze sve kuchyne - odrezky masa, prakticky vsechny prilohy, zbytky zeleniny a ovoce, obcas kousek peciva atd. Akorat mu to chce varit v jinem hrnci a nekorenit.

hodnocení

2x

Už nevařím, protože pes má sklony ke kamenům v močových cestách a dostává speciální ditetní granule. Ale dříve to bylo tak 50 % vařeného levného masa (vnitřnosti, bůček, kus kuřete ve velké slevě...), 25 % nějaké mražené zeleninové směsi a 25 % rýže, těstovin nebo nejčastěji nepovařených ovesných vloček. Vše jsem smíchala a dala v porcích tak na dvě krmení do mrazničky. Pejsci nikdy nebyli vybíraví, žrali všechno. Ale přece jen mám jistotu, že zejména současný pejsek miluje vločky. V zimě, když sypu pěnkavám i pod krmítko, jim hooodně užírá. A když mi při přípravě domácího müsli spadne pár vloček na zem, vrhá se na ně.

hodnocení

2x
Dneska velká část pejskařů přísahá na barf. Že je syrové maso pro psy nejlepší. Podle mě je dobrý poměr 1/3 syrového 1/3 vařeného 1/3 příloh - zelenina, vločky někdy těstoviny nebo kroupy či rýže. U velkých plemen je dobře dávat lžičku kloubní výživy. Dá se sehnat glukosamin a chondro tak za petistovku máte dávku na celý rok.

hodnocení

1x
Neverim tomu, kdyby byla oopravdu hladova, nepohrdne. Sama nikdy nedodate vse co pes potrebuje. Zajimalo by me, zda jste zkousela opravdu kvalitni granule bez obilovin s vysokym obsahem jednoho druhu masa? My vyzkouseli troje a oblibil si az ctvrte,
terrka
hodnocení

Vyzkoušela jsem více druhů kvalitních granulí, ale on by snad radši umřel hlady, než aby pozřel granule. Je schopný nejíst klidně 5 dní, pak to nevydržím a dám mu něco jiného. I přesto, že ho honím, aby mu vyhládlo, tak si granule prostě nevezme. Proto mi přijde lepší mu vařit, než ho takhle “trápit” granulema.

Pokud to není ze zdravotních důvodů, mám za to, že pes je všežravec a hlavně maso je pro něj důležité. Vy byste taky nebyla nadšená,kdybyste dostala každý den třeba jen jeden druh jídla a nic jiného. Pokud není na nic jiného zvyklý, tak mu to asi nevadí, já mám pejska jako společníka a jak říkají vnoučata, tak ho mám jako další vnouče. Je to určitě pohodlnější nasypat misku granulí než věnovat čas přípravě večeře pro psa a pro sebe, ale myslím, že jí žádné látky nechybí, přidávám tabletky na klouby a srdíčko a vyhovuje nám to. Ale každý to máme určitě jinak.

To vam musim oponovat, obcas dostane neco smlsnout, tvaroh, jatyrka, pecu mu susenky, ale granule, ktere kupuji mu opravdu chutnaji. Mnohokrat vlezeme do psich prodejen, napije se tam vody, ale nikdy tam nesni granulem co tam pro pejsky maji volne v misce. Proc asi, zrejme tam davaji ty nejobycejnejsi,

molly
hodnocení

1x
Náš pes má 40kg, vaříme mu. Dělám to tak že jednou za ca 3 týdny jedu do Makra, koupím stehenní řízky, žaludky, srdíčka, občas játra... A po krmné dávce to dám do pytlíku do mrazáku. Každý den vytáhnu pytlík, nechám trochu povolit a nakrájím na plátky (to polozmrzlé se krájí nejlíp). K tomu hodím nějakou zeleninu a uvařím to. Příloha rýže, bulgur, občas těstoviny... Občas prostě jen upeču celé kuře, občas koupím hovězí - to dělám jen narychlo n pánvi, skoro syrové, když nám dělám lososa dostane pes taky plátek, jednou za čas uvařím kachnu (bez kůže a tuku). Psovi je 12, všichni mu hádají o mnoho mnoho méně, zatím velmi vitální, tak mu to asi svědčí
pb®
Ono dost záleží na tom, co je pes za plemeno. Pokud jste do 12 let krmením dochovala německou dogu či vlkodava, jste fakt kabrňák. Pokud čivavu nebo jorkšíra, tak nic moc. Tchán krmí zvířata zbytky z hospody, i psy. Žádné granule, vaření jen velmi zřídka, když pojde nějaká drůbež. Psy jsou krmeni zbytky, žerou hodně kostí, včetně kostí vařených a pečených, dost často žerou zbytky spolu s drůbeží. Nynější psi jsou ještě mladí, ale předchozí bernardýn se nechával utratit ve 13 letech, když přestal chodit na zadní nohy. Až do smrti měl krásné zuby bez kamene.
molly
@pb Už jste viděla 40kg čivavu nebo jorka? Pes je směska, s ohledem na hmotnost považuji věk za slušný, vzhledem k tomu, že neřešíme žádné zdravotní problémy a až na vyšší spavost je pejsek pořád vitální a schopný delších výletů. Máme kolem sebe několik páníčků, jejichž labrador, vlčák, ohař... Se tohoto věku nedožil a nebo ano, ale psi vypadají třeba dost sešle popř. mají nejrůznější problémy

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Ono není důležité, zda podáváte vařenou stravu nebo granulovanou, ale nejdůležitější je, abyste dokázala psovi dodat vše, co pes pro zdraví potřebuje. Granule to všechno obsahují. Ale pokud vaříte, musíte dodávat vitamíny, minerály, vápník, stopové prvky..., a to vše ve správném poměru a množství úměrném velikosti svého psa. Poraďte se s veterinářem. Jen bych radila nedávat zeleninu (krom občasné mrkve a trochy brambor), ani vařenou => zničíte tím psovi například ledviny, a budou se mu v kloubech, šlachách a těch ledvinách ukládat krystalky z kyseliny močové, což způsobí dnu a časem velké bolesti. Pes je masožravá šelma, ne všežravec. Ida

re4zon
Jen dotaz - vlk v prirode nekde kupuje doplnky stravy nebo granule?

Pes není čistě masožravec, jak si někteří "odborníci" zde myslí, ale je všežravec s vyšším podílem masité stravy.

idanova*

Vlk v přírodě žere maso, kosti, šlachy, chrupavky a vnitřnosti býložravců, a taky jejich útroby i s natráveným býlím, jehož nutriční hodnotu jedině tak jeho organismus dokáže využít. To jste nevěděl?

re4zon
Ja ano. Spravne to napsal pckop. Pes na rozdil treba od kocky NENI vylucne masozravec a zelenina ve SPRAVNEM mnozstvi mu nijak neskodi. To co jste napsala plati az v extremnich davkach, jinak ne. Uznavam, ze se najdou chytraci, co jsou schopni psovi cpat polovinu krmne davky v zelenine, to je samozrejme spatne. O veganskych granulich nemluve. Stejne tak je nesmysl tvrzeni, ze granule obsahuji vse, co pes potrebuje. Spravne by bylo rict, ze vesmes obsahuji naproste minimum, aby pes prezil bez vaznejsich problemu. Jen naprosta mensina ma spravne slozeni a granuli, ktere by se vyrovnaly normalni strave je doslova par druhu (navic pekelne drahych). Ovsem normalni krmeni vyzaduje u toho myslet, je to pracnejsi a dneska uz i drazsi.
pb®
To je zvláštní přístup. Když se vaří psovi, musí se přidávat doplňky. Když si vaříme sami, je mnohdy braní doplňků považováno za vyhazování peněz a prý stačí pestrá strava.

hodnocení

0x

Myslím, že přestože mám psy a hlavně svého opravdu ráda, je pro mě společník a kamarádka,tak bych řekla, že se to dnes moc řeší, jak krmit, čím krmit, vidím to u své fenky, něco sní hned, něco z misky vyhodí,taky přemýšlím, co by jí mohlo chutnat a bylo to hlavně vhodné, ale vždycky si nakonec řeknu, že to je pes a člověk by to neměl až tak řešit. Vařím jí ,dřív zeleninu nejedla, teď jí chutná, má stravu pestrou a řekla bych že i kvalitní a pro ni vhodnou. Moje nejí pečivo, nejí těstoviny, občas sní trochu rýže, občas jí dám konzervu od Bozity, ale to není pravidelně. Nedávám žádné kosti, netráví je, nedávám slezinu a játra - má průjem. Musíte vyzkoušet po troškách a sama poznáte. Každému psu, stejně jako lidem, chutná něco jiného.

hodnocení

0x

U prvního 10 let, druhého 15 let a částečně pro třetího 17,5 let psa, jsem vařila takto: Když jsem se dostala k levnějšéímu masu, uvařila jsem v papiňáku s cca 1/3 zeleniny. Všechno jsem to namlela, mlýnek s velkou šajbou a dala do kelímků od Ostraváčků a naskládala na mrazák. Pak už jen nechala rozmrazit a do toho, někdy rýži, někdy brambory, někdy těstoviny. Všichni měli nejraději vlasové, polévkové. Do polévkových nudlí Endy miloval paštiky. Dostával je jednou za čas. A také všichni milovali zelí. Ať už polévku nebo segedýn nebo klasiku. :-D

rexx
hodnocení

0x

Pisete "Prostě náš pes granule nikdy nejedl a nikdy jíst nebude"

Mno, jen dokud nebude mit hlad :) Muj pes ji klidne i spagety od nedele (minule)... Verze tomu, ze hladovy nejen pes, sni skoro vsechno. Varenim nicite vetsinu vitaminu a cast mineralu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]