Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude bígl pro mě? - nemůžu běhat

Od: dagmar* odpovědí: 6 změna:

Zvládnu bígla od štěněte,nejsem nejmladší,ale jsem ochotna se mu plně věnovat,kromě běhání,které nezvládnu.Auto už nemám,bude v bytě,ale ze všech stran jsem slyšela,že je paličák a tvrdohlavý.Měla jsm dalmatina,kterej šel srovnat s beránkem.Pejsek má doma všechno připravené,v pondělí si mám pro něj jet.A to před 5ti lety jsem si říkala,psa už nikdy,je mi teď ale smutno.Mrňavýho gaučáka nechci,i dyž by to bylo lepší.Děkuji za brzkou odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bígl je velice milý, ale na pohyb náročný pes - je to honič a to z něho nikdo nedostane. Vyžaduje alespoň dvě tři hodiny aktivního pohybu denně, je velmi hravý a totéž požaduje po majiteli. Je to zabejčenec, ale také oddaný přítel. Pro starší lidi bych jej nedoporučoval, čímž vám nechci kazit radost, je to spíš varování.Můj názor tedy je - NEBRAT! *stop*

hodnocení

0x

Poklikejte si v archivu, tam je několik diskuzí o bíglech, jako o smečkovém, honicím psovi a jeho těžké ovladatelnosti. Seznam rubrik-zvířata-dole jsou čísla stránek a ty prohledat. ;) Bígl je hlučný, divoký, těžko se učí, protože byl vyšlechtěn na pronásledování se smečkou a tyto vlastnosti byly od něho žádány. Když pronásleduje nebo stojí čelem divokému, nebezpečnému zvířeti, nesmí změknout a čekat na pánův povel. *hej* Jsem daleka toho, vám doporučovat nebo nutit gaučáka, ale uvědomujete si, že spousta malých pejsků má ve svém názvu teriér? Tedy malý drak. Tato plemena byla celé generace s lidmi 24 hod denně a je to na nich vidět. A pak-jaký si to uděláš, takový to máš. Když mu dáte natáčky a gauč, bude gaučák, který neumí chodit. Roky přibývají a dostat do vany většího mokrého psa. . .?*modla*I toto je třeba vzít v úvaho. Nestojí za to poklikat v atlasu psů?

haninka*
hodnocení

0x

Ja bych souhlasila s předešlými. A těch přeplněných útulků! Co se ujmout nějakého opuštěného nebo vyhozeného pejska? Milionkrát Vám vše oplatí a uděláte dobrý skutek. To mi věřte.

hodnocení

0x

Že jsem tak smělá, jak to dopadlo? Vzala jste si toho biglíka? *hi*

kaculinecka*
hodnocení

0x

Bígla bych si do bytu nepořizovala potřebuje hodně pohybu. Příbuzní mají bígla a jsou s ním v bytě v panelaku a je to hotovej váleček.. Potřebují pohyb!

zaynab*
hodnocení

0x

Máme teď tříletého bíglíka a popravdě, byl to očistec. Když byl štěně nebyl problematický ohledně čurání a čistoty, jakékoliv jídlo mu taky nedělá problém. Z toho vyplývá první věc, je to děsná popelnice, sežere na co přijde a pokud bude mít málo pohybu, snadno ztloustne (znám lidi, kteří mají také bígla - o rok cca mladšího a váží neuvěřitelných 24 kilo ... to není pes ale kráva!). Pohyb, další věc, neskutečně mnoho, přítel je poměrně dost sportovně založený a ak mu nevadily dvouhodinové prochajdy ... ale bígl se půl hoďky vyspí a může nanovo a pokud se začne nudit, demoluje byt ... ostatně jako většina psů, nehledě na to, že není vůbec blbej, v případě potřeby si otevře skříň, vyhrabe koš, rozplete pletivový plot, udělá si díru , podhrabe se apod. Někteří donekonečna o samotě svolávají smečku, což v bytě taky není zrovna ok a být sousedem, kterému vedle v bytě neustále štěká pes (kor bígl se svým zpěvavým štěkotem), tak zavolám odchytovou službu nebo se problourám zdí a vypustím ho raděj na svobodu, než tohle poslouchat ... Je strašlivě tvrdohlavý, z toho vyplývá, že musíte být tvrdohlavější a panovačnější než on, pokud po něm něco chtete, musíte si za tím bezvýhradně stát ... v případě lovu za zvěří nemá cenu nic, hlavu si můžete uřvat a stejně neposlechne, to jsme odbourali el. obojem, páč čekat na psa v dešti, sněhu, 35stupňovém vedru, mrazivém severáku apod nás 2 hodiny čekat prostě přetalo bavit. On příjde vždycky! Nebo si Vás vystoupje, ale kdo by chtěl žív ve strachu, že mu ho picne nějakej myslivec. kor když střílejí po všem co se hýbe, i po sobě :)) Zase naopak, bígl má neskutečnej kukuč, udělá oči a vy jste schopná mu dát všechno na co si vzpomene (a že toho dost a rád využívá - hlavně co se týče jídla - ještě jsem nepotkala psa a stakovým kukučem!). Zkrátka bíglové jsou úžasní a učenliví psi, ale musíte je učit hrou. Pokud jste hodně aktivní, výletujete, procházkujete apod, je to pes pro Vás, postaví se za Vás i v případě ohrožení - ale jen na chvíli :)) Ale jeho výcvik a paličatost je opravdu oříšek. Přítel si ho pořídil a teď už říká, že bígla už nikdy. Ale jinak to jsou báječní společníci, neúnavní hráči, nesmírně vynalézaví pejsci, kteří Vám zpříjemní život, ale chce to SAKRA HODNĚ! OPRAVDU HODNĚ! trpelilvosti a času a naučíteje je nemožnému i třebas proskakovat hořícím kruhem, nebo metat kozelce na pařezu :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]