Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střílení na ptáky

Od: nickriviera odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám souseda, který na zahradě téměř denně střílí vzduchovkou ptáky, převážně špačky a kosy. Když pominu to, že mi to přijde barbarské, není to náhodou i nelegální?
S pánem mám již bohužel dostatek zkušeností, abych mohl tvrdit, že morální zásady a slušné chování jsou pro něj cizí, ale rád bych ho konfrontoval a měl připravené nějaké podložené argumenty. Na internetu jsem našel pouze pravidla o střílení hejn špačků na vinicích, ale nic takového, co bych mohl vztáhnout na vlastní situaci. Předem děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Máme podobného cvoka na sídlišti. Ten zas střílí hrdličky, které sedávají na špičce smrku u zadního vchodu. Že ohrožuje lidi, že je za stromem další dům s oknama a v zahrádce sedávají lidé a běhají děti, to si ten cvok neuvědomuje.. Tady je hlavní problém střelba v intravilánu - v zástavbě. Když to bylo poněkolikáté, městská policie případ předala policii státní. Ti si vytipovali okno, ze kterého se střílelo, ale chlapa neusvědčili. Ten tvrdí, že nic takového nedělá, že střílí někdo jiný... A po čase zase padne na chodník nějaký prostřelený pták a zase budou policajti zvonit, zda jsme neviděli pachatele při činu...

hodnocení

3x

Úplné znění č. 18/2010 Sb.Úplné znění zákona České národní rady č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, jak vyplývá z pozdějších změn

§ 5a

Ochrana volně žijících ptáků

(1) V zájmu ochrany druhů ptáků, kteří volně žijí na evropském území členských států Evropských společenství (dále jen "ptáci"), je zakázáno

a) jejich úmyslné usmrcování nebo odchyt jakýmkoliv způsobem,

b) úmyslné poškozování nebo ničení jejich hnízd a vajec nebo odstraňování hnízd,

c) sběr jejich vajec ve volné přírodě a jejich držení, a to i prázdných,

d) úmyslné vyrušování těchto ptáků, zejména během rozmnožování a odchovu mláďat, pokud by šlo o vyrušování významné z hlediska cílů směrnice o ptácích 4c),

e) držení druhů ptáků, jejichž lov a odchyt jsou zakázány.

zakonyprolidi.cz/...

makk
hodnocení

0x

Každá mince má dvě strany. Mě špačci vyklovali do fasády díru 20x20cm. Takže pokud by ten pán šel okolo, budu jen rád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]