Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soužití psa a kočky

Od: janev odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
Prosím o radu jak na souziti psa a kocky v bytě. Pritel si pořídil kočku, která má teď asi 2,5 roků. Já jsem si poté pořídila psa. Když byl malé stěně, párkrát jsme je zkoušeli dát dohromady v pritelovem bytě, kde kočku běžně má. Jeho kocka se předtím s moc psy nesetkala a na stěně reagovala sycenim a útěkem na nábytek. Pritel řekl, že je kocka ve stresu, tudíž musím se psem odejít. Poté se potkali ještě několikrát a kočka vždy reagovala stejně (syceni a útěk na nábytek, kdy několik hodin neslezla). Pes mezitím vyrostl a teď je větší než kočka. Při setkání na ni steka a kočka je dle přítele ve stresu, takže potom vždy po chvíli se psem radsi odejdu. Teď bychom spolu chtěli bydlet, ale on se bojí, že si na sebe nezvyknou a kočka bude v neustalem stresu. Máte nějaké doporučení, jak by si na sebe mohli zvyknout a kočka by nebyla vystresovana?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Nechat je spolu tak, aby na sebe videli, ale nemohli k sobe. Takze treba dat do dveri mriz a nechat to tak nekolik tydnu. Sance, ze si zvyknou je tak 50:50.

pb®
hodnocení

1x

Měli jste je nechat u sebe dokud bylo štěně malé. Velká kočka by si ho zpracovala, párkrát vyfackovala, štěně by se naučilo, že kočku nemá sežrat a byl by klid. Pár dní či týdnů syčení kočky zabere seznamování vždy, bez toho to snad nejde.

Jen já mám doma dementního kocoura, který nezasyčí a doma byl hned, jakmile jsem ho pustila z přenosky (to bylo před 12 lety). Včera jsem ho seznamovala s novým kocourkem od tchána, ten můj blbec zase nezasyčel, jen se mu kotě líbilo, povídal mu a hned by ho mazlil, protože je už přes půl roku sám, po tom, co umřela jeho starší kolegyně. Kotě se mohlo usyčet, ale žádné drama neproběhlo, většinou stará kočka nemůže vystát mladší.

Prostě je zas pusťte k sobě a nechte tak, dokud si nezvyknou. Kočka by měla mít prostor k tomu utéct před psem do výšky a on by se neměl snažit kočku sežrat, ale dát mu povel (sedni, lehni, místo) a na tom trvat. Kočku chválit, mazlit, chvíli upřednostňovat před psem, aby viděla, že ona je pořád na prvním místě a milovaná a že se s příchodem psa do domácnosti její vyhlídky nezhoršily. Dát jí kozlíkové kapky nebo Feliway, to kočky dělá happy. Připravit se na to, že kočka, dle svojí nátury, bude dělat pár dní či týdnů uraženou a může nějaký čas bydlet na skříni. Ale každá si dříve či později zvykne. Je jen opravdu pár výjimek, co jiné zvíře nesnesou a musí doživotně žít v domácnosti jako solitér.

hodnocení

0x
Kočka musí mít možností kde se může pohybovat ve výšce, tam bude vědět že pes na ní nemůže a nebude ve stresu.

hodnocení

0x

Měli jste je zvykat už dávno. Teď být Vámi, tak pošlu přítele i s vystresovanou kočkou k vodě a najdu si jiného - pejskaře.

K nám se loni v létě nasomrovalo drzé kotě... nedělal jsem nic. Kotě si se psem vytyčili hranice a bylo to.

lilil
hodnocení

0x
Uz je pozde, nezvyknou si, kocka se bude psa porad bat, videla jsem to u znamych a kocka jim nakonec utekla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]