Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převoz rybiček

Od: skrap* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den . Zajímá mě názor lidí se zkušeností převozu rybiček v přepravních sáčcích.Skoro každý prodejce tvrdí něco jiného o tom jak dlouho mohou ryby zůstat v přepravním sáčku. Podělte se se svoji zkušeností pokud máte Děkuji.

PS je mi jasné že záleží na druhu ryb.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A jaké zkušenosti chceš konkrétně slyšet?

Já jsem převážel rybičky z prodejny do akvária asi 3kilometry v igelitovém sáčku v brašně na kole. Cesta trvala asi 15minut a dalších třicet minut mi trva oběd.

Ryby jsem pak dal i se sáčkem do akvária a všechny tu cestu přežily.

Asi když půjdu kupovat rybičky do krajského města, tak si nechám návštěvu aquaristiky úplně na konec a pak budu co nejkratší a nejrychlejší cestou spěchat domů k akváriu.

hodnocení

1x

Záleží na teplotě. V zimě to nemusí přežít žádná.

Jinak lze vzduchovat balónkem s trubičkou /pokud je převoz delší/. Ještě před pár lety se rybičky běžně převážely v igelitových pytlících v polystyrénové bedně vlakem přes celou republiku.

Ringo, dá se i v zimě. Já měla sášek s rybkami v kapse mikiny. Byly rády, že jsem dojela, ale přežily živé. :-D

hodnocení

0x
Běžně kupuju rybičky v Polsku protože tam mám ve zverimexu známého. On už ví kolik jich podle velikosti do pytlíku dát. Ryby jsou pak v pytlíku kolikrát i 2-3 hodiny. Doma je s pytlem hodím do akvária aby se srovnala teplota a vypouštím až za další půl hodiny. Ještě nikdy rybám nic nebylo. Jediné co hlídám je, aby teplota byla v normálu, který ryby potřebují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]