Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za živočicha?

Od: radimm odpovědí: 18 změna:
18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

13.06.22 22:14
hodnocení

2x

Lasička!

Asi jste nikdy neviděl lasičku. Je daloko menší. Jako dlouhá myš.

jiofa
hodnocení

2x

Jak píše genehawkins. Je to normálně kuna a ocas, její konec, je patrný. Na zahradě je vidím každou chvilku.

Co je to za živočicha? #2

liska5
hodnocení

0x

Mně to spíš připomíná vydru. Je to u vody? Nepíšete, jak je to velké.

hugg*
hodnocení

0x

V porovnání s velikostí cihly je velikost +- 50cm ( s ocasem 90 cm) Pokud je to focený v ČR, pak jediná možnost je mladá vydra ale ta má jiné uši a přerostlá kuna by měla zas jiný ocas. Takže z naší fauny to není. Kde je to focený? ZOO, Španělsko?

Můj tip je jagurandi-(Puma yagouaroundi).

radimm
hodnocení

Ostrava - Vítkovice
fotil kolega na kterého to zvíře prý syčelo
hugg*

Zkuste kontaktovat v některé ZOO kurátora pro savce ( šelmy) nebo na BiiLib.cz pana dr, Anděru - biolib.cz/... docela by mě to taky zajímalo, tak pak sem dejte odpověď.

hugg*

Z u nás žijících zvířat připadá v úvahu hodně velký tchoř tmavý nebo což bych viděl jako nejpravděpodobnější že někomu utekla fretka domácí.

fretka / tchoř vypadá naprosto jinak; vyfocenej živočich má dlouhej liščí čenich, fretka / tchoř má kratičkej tupej čumáček (kterej jí právě dává roztomilou vizáž), nesouhlasí ani ocas (ten je na fotce taky jasně vidět), freka / tchoř by ho měla nejen chlupatej, ale i o něco kratší (trošku atypická se mi na fretku / tchoře zdá i ta vejška, vyleze jistě leckam (v rámci nějaký situace by se na focenym místě ocitnout mohla), ale primárně by se měla vyskytovat na zemi, neni to kuna nebo kočka)

Opravdu je to podobné tomu Jagurandimu..V dnešní době si každý může koupit cokoliv exotického a pak mu to uteče nebo to pustí do přírody..Taky se mohl spářet Jagurandi s kočkou..

co oba blbnete?, zvětšete si pořádně tu fotku, a uvědomte si, že to stvoření má jasně vůči obličeji protáhlej čenich, což naprosto a zcela neodpovídá ani fretce / tchoři, ani jaguarundimu (jasně kočičí tupější čenich), a ani tý vydře;
čenich odpovídá lišce a nejspíš i kuně; kdyby nebylo toho nešťastnýho ocasu, asi by to jednoduše měla bejt kuna, taky je nakonec možný, že to, co většina z nás považuje za ocas, neni ocas, ale kus větve (i když mně, ať se snažim sebevíc, se nedaří si tuhle větev rozumně navázat na ostatní větvoví)

hodnocení

0x

Kuna.

doplněno 14.06.22 10:32:

Těžko hodnotit ocas, když na fotce není.

ta má jiný ocas... je chlupatější celkově

já myslím, že ho vidím
nov

Viděla jsem na ulici kunu s vypelichaným ocáskem.

hugg*
hodnocení

0x

A co přikrčená liška - mládě s ještě nechlupatým ocasem. Teda i tak je ten ocas divný, ale možná zkresluje fotka.

doplněno 14.06.22 13:40:

nejspíš fretka

nov
hodnocení

0x

Není to Mangusta? Fretka to není.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. A nemůže to být sobol nebo hranostaj (po dešti)? Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]