Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spic malý a 12 hodinové smeny

Od: marketa* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat jak řešíte vy co pracujete 12 hodin své pejsky?
Vím ze je to dlouhá doba ho nechat doma samotného ale bohužel jsem si pejska porizovala s ex přítelem a než jsme si pro pejska byli tak jsme se rozešli a už ho mám zaplaceneho. Ze začátku jsem domluvena ze mi ho bude hlídat během denních smen babička a v noci maminka ale dlouho době to nejde. Vydrží to sám doma?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Přesně tak, neporizujte si psa, když nemáte čas, bude to chudák, troska, odstrčený. Štěně potřebuje neustálou pozornost od svého pána, výcvik, hry, učení a režim. To mu nikdo z náhradních pánů nedá, potřebuje jednoho pána a ne že ho bude rozmazlovat každý po svém. Budete cca 14hodin denně pryč i s cestou, takže ten ztracený čas mu nikdy nenahradite. Zvláště štěně potřebuje toho času nejvíc.

hodnocení

7x
V dospělosti, když bude mít volný výběh na zahradu, kde se dokáže zabavit, to už vydržet může.
Štěně, samo zavřené v bytě, těžko. A chudák pes i sousedi.
Na vašem místě bych buď změnil práci na kratší a pravidelné směny, nebo oželel peníze za štěně a nechal ho chovateli.

jk2021
hodnocení

7x

Podobný dotaz už tu nedávno byl ( poradte.cz/... a odpovím ve stejném duchu - pořizovat si psa či jakékoliv jiné zvíře, které vyžaduje vaši častou pozornost (venčení/krmení atd.) je při takových poměrech velká nezodpovědnost a sobeckost. Pokud se vám o něj má kdo postarat za vaší nepřítomnosti, je to sice nezodpovědnost/sobeckost menší, ale pořád nezodpovědnost/sobeckost. Navíc tím přehodíte starost o zvíře na někoho jiného, který o to pravděpodobně ani nestál. Tudíž bych vám důrazně doporučoval přenechat psíka někomu, kdo mu bude schopen věnovat náležitou péči a pozornost.

hodnocení

5x

Víte něco o téhle rase? Víte že je to velic hlučná, uštěkaná rasa. Nejenže pes bude opravdový chudák, ale budou chudáci všichni sousedé ve vašem okolí. *alene* Za každdou cenu se snažte koupi zrušit. I kdybyste měla tratit! Pes a takovýhle pes není na několik týdnů, ale na mnoho let. Bude vám komplikovat život více, než si dovedete představit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]