Nejste přihlášen/a.
Mám psa, máme zahradu , denně několik kočičích hoven který musím sebrat, a chcanců v zeleninových záhonech, a nemožnost pustit psa na vlastním pozemku protože stále se tam minimálně jedna dvě povaluje a pes by ji hned odrovnal. Je jich tu devět,doted dle barvy kožichu napočítaných, takže zahnat jakkoliv jednu by nepomohlo... Co se vám osvědčilo? nehodlám pořizovat plašiče jako na krtky. Ani el ohradník, máme malý děti, Dost prostoru je kolem zahrady, projedou auta,...aby se kočky měli jak vyhnout.
Nechápu, co vymýšlíš za komplikace, pokud ty kočky nejsou tvoje, tak nech psa volně pobíhat po svojí zahradě a on se o ně už postará sám, ty kočky nejsou blbý, jak je začne prohánět, tak se začnou zahradě vyhýbat.
nemůžu psa nechat v zahradě bez dozoru (v noci), zabije co potká, i na procházce musim mít oči všude aby k nám náhodou neběžel cizí pes , nebo tam nechrápala u cesty kočka. A když uvidí kočku v zahradě , nebo i za plotem, je k nezastavení a žádnej plot není překážkou . Fakt by to pro kočku byla konečná potkat se s nim.
díte k tomuhle psovi nesmí venku, doma jen pod dozorem , a pes nesmí k dítěti, ... povaha psa nebyla takováhle v plánu, on miluje lidi i děti, ale , je to temperamentní 20 kg pes spíš pro myslivce, ale ti je nechávaj ve sklepích ,garážích aby nevybili vesnici co se týká zvěře...,ale za mě, každej pes je nevypočitatelnej i když "je hodnej" , jsou horší rodinný situace, co by se nemělo ocitat za lidi s dítětem, kdy to nejde ani oddělit. Tohle je brnkačka, jenom to musí bejt jasný neměnný pravidlo ..A používat vodítko, dlooooouhoooou šnuru a náhubek. Pes běhá v lese i navolno, ale chce to mít oči všude a předvídat, a vybírat si přehledný pustiny a psa naladit na sebe a třeba na hledání hub (umí) .
zdravím,
znám to moc dobře, hovna v záhonech, na trávě, člověk balí hadici a..... ehhhh... fuj.. (a nejde to umýt ani za půl dne kartáčem..)
Řešil jsem to mnoho let. Sice tolik koček jako u vás tady u nás v okolí asi nemáme, ale jsou tu, chodí v noci lovit, jsou to predátoři..
Ve starších knihách, jsem se dočetl že je dobré vypudit svým pachem. Tyto a i další zvířata se řídí pachem, dominátora na svém území..
Nemyslím lidské kálení, ale pokropení lidskou močí okolí pozemku, zkrátka, když jsem venku na zahradě, jít k plotu, na trávu, plus když je grilovačka.. vždy říkám ne na plot ale na trávu a co nejblíž k plotu, tam choďte..
Za několik let se to zlepšilo tak o 80 procent. Tu a tam najde člověk i dnes jejich výkal, ale ne jako předtím..
Kočky sice běhají přes pozemek, zahradu, nic jim nezabrání, najdou si skulinu.. ale dnes jen více méně proběhnou a to je vše.
Názory se můžou lišit.. Já si myslím že nic lepšího není. A mechanická zábrana jako ploty atd.. kočku nezastaví.
Kočka je kočka, vleze všude.. Jen záleží jestli chci si tam chce značkovat své území nebo ne..
Ať se daří..
je to hnus ty hovna , já to musím rychle a všechno sesbírat několikrát denně v zahradě jinak to sesbírá ten pes a pak mi to blije doma, nebo i v autě
, takže si šmáknu každej den, to člověka přejde i chut k jídlu
. Musim jim to udělat tady hodně nepříjemný, a i tu moč zkusím, v kombinaci se psem.
Já si myslím, že když do vyhledávacího okénka, lupy, zadáte "odpudit kočky", zjistíte jak častý a naprosto neřešitelný je to problém.
máme psa co by jí hned zabil, právě nemůžu ho ani pustit a i když je na vodítku by hned čapnul, a je po ní. A už by to ostatním ani neřekla
Ale nezabil, kočky nejsou tak pitomé, aby vlezly psovi před čenich a nechaly se roztrhat. Třeba naši psi s našimi kočkami kolikrát i žerou z jedné misky, ale ostatní kočky náš pozemek obchází - po plotě, po střechách přístěnků a pod. Třeba náš kocour to využívá i v případě kočičích pranic se sousedními kocoury, když po něm jdou, prostě podleze bránu a provokativně si sedne vedle 40ti kilového psa.
Dnes jsem na stránkách ireceptar.cz narazila na tohle:
Vyžeňte octem ze zahrady kočky
Octovým pachem vystrnadíte kočky z pozemku. Obyčejný ocet s pár kapkami esenciálního oleje by měl znepříjemnit kočkám pobyt na vaší zahradě. Nastříkejte jej všude, kde se kočky zdržují, schovávají a kálí. Kočky od sousedů by to mělo odpudit.
tak jsem zatím použila psí vyhánědlo na kočky ze zahrady...ale ted jsem našla o rostlině kopřivěnka psí kopíruju sem :
Kopřivěnka neboli "strašák koček" vypudí i cizí psy
Kopřivěnka je tajemná rostlina, o jejímž správném zařazení se stále vedou dohady. Někdo říká, že patří mezi africké barevné kopřivy, jiní zase tvrdí, že se jedná o druh rýmovníku. Co zůstává ale faktem, je to, že její aroma dokáže vypudit ze zahrady nejen cizí kočky, ale také psy. Kopřivěnka má totiž velmi silné aroma připomínající vůni eukalyptu, což zvířatům vůbec nevoní, doslova je to odpuzuje. Navíc je kopřivěnka na pěstování nenáročná a je velmi pěkná, tak ji rozhodně vyzkoušejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.