Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co delat kdyz si pes zlomi nohu?

Od: ewa* odpovědí: 6 změna:
Dobry vecer,
Kdyz jsem vencila pejska, spatne skocil a nejspos si zlomil nohu. Nemuze chodit, nejspis ho to hodne boli a ted vecer se bohuzel k veterinari nedostanu. Poradte mi prosim co delat aby se mu trochu ulevilo.
Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ziza
hodnocení

6x
To je otazka, ty vole. Zajet na vet, treba? Nez neco uplne do_ebete? Boze... chudak zvire

hodnocení

3x

Doufám, že už to je vyřešeno, jen nechápu, proč se večer nedostanete k vetovi... Buď pojedu já k němu anebo zavolám a přijede on. Jistě, je to za peníze, ale když pes trpí...

hodnocení

3x
Vubec vas nechápu, proc nejedete na veterinu, chudak pes

hodnocení

2x

Naše fenečka před mnoha lety hnala myš a skočila na zahradě mezi složené trubky a když vyběhla, tak si jednu zadní nožičku nosila nahoře, skoro na hřbetu. Veterinář konstatoval přetržené vazy a musel ji operovat. Srovnalo se to, stálo to tenkrát asi deset tisíc, to by bylo dneska víc.

Ale o peníze nešlo, o to jak jí pomoci.

liska5
hodnocení

0x

Nemusí to býr zlomené, možná něco se šlachou, kloubem. A nemá něco píchlého do tlapky? Zadní nohu někdy zvíře táhne, když má problém od páteře.

doplněno 30.05.22 23:45:

Pak bych hledala v lékárničce nebo na netu Analgetika pro psy.

pb®
hodnocení

0x

Pokud nejde o život ohrožující stav, případně nehrozí nebezpečí z prodlení, nejsem pro to běžet na veterinu či k lékaři ihned. Někdy se vyplatí den počkat a situace se vyřeší. Takže bych počkala do rána a pokud by se pes nezlepšil, jela bych na veterinu druhý den.

Stalo se mi minulý týden se synem, z treninku ke mně přiskákal po jedné, že si zvrknul palec na noze a nemůže na to šlápnout. Tak si říkám mám s tebou jet hned na pohotovost na RTG? Při představě, že strávím čekáním v nemocnici několik hodin a nic mu stejně nebude, se mi udělalo zle. Tak jsem mu palec namazala Liotonem (velký obsah heparinu na vstřebání krevních sraženin a otoku) a Dolgitem (ibuprofen na bolest a proti zánětu), zafixovala a čekala. Druhý den že to pořád bolí, nemůže chodit a nešel do školy. Říkám hele, zlomenina prstů na noze se stejně léčí pouze fixací a klidem, takže počkáme do odpoledne, pak si půjdem vysedět do nemocnice RTG. Byl v klidu, nohu nahoře, mazal si to. Přijdu z práce, den po úrazu a prý už je to lepší. Palec nebyl natelký, mohl s ním hýbat, už jsem mu ho mohla prohmatat, takže jsem pěkně vzala konce kostí a zahýbala, jestli to teda je zlomené či není. Nic už ho výraně nebolelo, kost držela po hromadě, tak jsem usoudila, že to bylo jen pořádně zvrknuté a RTG není potřeba. Bylo to v úterý, v sobotu už byl fit a běžel závod s umístěním na 3. místě. Kdybych plašila, mohla jsem v lepším případě zbytečně prosedět pár hodin v nemocnici, v horším případě odejít s dítětem s nohou preventivně v sádře, jako to udělali kamarádce. Přitom stačilo jen den počkat a problém se vyřešil sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]