Nejste přihlášen/a.
doplněno 30.05.22 09:25: Omlouvam se, ale pripada mi, ze vsichni radci neznaji krome syru, parku apod normalni pamlsky k beznemu pouzi jako sušenky, susena masicka, tycinky ctverecky a j. Je toho spousta a chtěla jsem vědět, co je nejvalitnejsi
1x
Zdravím. Nejlepší je maso a chrupavky z polévky, před tím, než se osolí a okoření. Nebo granule pro kočky - ty mají daleko větší podíl masa, než je v granulích pro psy, tedy psovi lépe voní i chutnají.Ida
doplněno 29.05.22 11:39:
Však já o nich píšu. Jako odměna, zvlášť pro malého psa, ideální. Psům to voní a chutná tak, že nepotřebují dostávat kvanta, jen množství jako pamlsek. Ovšem chce to nakrájené kusíčky nechat oschnout + do kapsy pytlík. Kočičí granule jsou prakticky samé maso a nejsou mokré. Nikdy bych nedala malému psovi tvrdý sýr, protože obsahje příliš soli, která je pro psa jed.
Ida
doplněno 29.05.22 20:47:
Nemusíte mi odmlouvat. Oschnout, abyste neměla mokré kapsy, není totéž, co sušit.
Nemyslíte? Ida
1x
Tady si snad vyberete, Brit je kvalitní česká značka. Stačí zajít do jakéhokoliv zverimexu a jistě tam nějaké sušené maso pro psy mají.
Jinak vy tu svojí miničubinu nějakým zásadním způsobem cvičíte, že hledáte pamlsek, nebo ji chcete rozmazlovat a mluvíte na ní a jednáte s ní jak s dítětem, jak už to mají důchodkyně ve zvyku? Obvykle vídám takové majitele, co táhnou smetáka bez základního vychování na šňůře, protože by pejsek jinak zdrhnul a vypráví mu div ne pohádky. Pes zmatený, neví kde je jeho místo ve smečce.
Mám kolegy, kteří mají na socializaci a předvýcvik vodící psy, od štěněte do jednoho roku věku, kdy je učí třeba aportovat kovové předměty, už malé štěně zvládne cvik, kdy se mu naskládá na packy nějaká mňamka a ono čeká, než dostane povel a může si vzít. Mám známou, co běhá se psy závodně agility a psi umí kdejakou ptákovinu. V takových případech je silná pozitivní motivace v podobě pamlsku žádoucí. Ale co umí ta vaše čuba?
Pamlsek se používá na začátku výcviku, spolu s hlasovým povelem. Po čase stačí jen hlas a třeba hračka, až se zůstane jen u hlasu. Není třeba do psa celý jeho život od rána do večera cpát pamlsky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.