Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Útulek pro pejsky

Od: viky® odpovědí: 20 změna:

Dobrý den. Poradíte, kde sehnat nějakého pejska? V lednu nám odešla v 15 letech naše čubička, byla to směska, ale moc chytrá a výborný hlídač. Nechceme žádné bojové plemeno ani pejska do postele. Od března sháníme po útulkách, nebo na inzerát, nějakého pejska, ale jsou jen bojové plemena. Pejsek u nás, má pelíšek doma, ale má svůj vchod do velké zahrady. Poradíte? Na foto je náš poslední pejsek. Děkuji za radu, informaci. Viky

doplněno 28.05.22 07:52:

Děkuji všem. Viky

doplněno 14.08.22 15:13:

Dobrý den. Jmenuji se Mia. Byla jsem v útulku. Chtěla bych Vám všem poděkovat. Je mi asi 10 let a našla jsem nový domov. Jsem tu zatím jen měsíc, ale mám se dobře a paníčkové jsou také spokojeni. Mia

Útulek pro pejsky
Útulek pro pejsky #2
Útulek pro pejsky #3

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Je mi Vás moc líto. Asi je to velká bolest. *plac*Pejsek byl nádherný a i přes monitor na mě z fotky dýchá jeho laskavost a chytrost. Přeji, ať najdete brzy nějakého nového - ale hlavně nesrovnávat, žádný už nebude jako tento. Ale bude mít zas jiné přednosti. A zažijete s ním spoustu nových, nádherných chvil.

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, prozkoumejte nabídku viz odkaz. Zdravím!
home4pets.cz/...
doplněno 14.08.22 17:40:

Ahoj Mio, tak to máš kliku na páníčky. Tak si to u nich užívej, nezlob je a dělej jim radost. Vypadáš hezky.

hodnocení

2x
Existuje sdružení Nekupuj-adoptuj kde je na jejich stránkách i seznam dostupných zvířat z útulků. Výhodné je rozdělení podle města, velikosti plemene a stáří. Jinak sehnat dneska stěně to už začíná být docela mela. Hodně se kastruje takže nežádoucích vrhů je čím dál miň a "papírová" štěňata jdou s cenou hrozně nahoru. I za blbého jezevčíka dáte minimálně 6-8000 o velkých plemenech ani nemluvit.
ben®
totak - neexistuje blby jezevčík . Ale rozumím, jak to bylo myšleno.

@totak pozor s tím jezevčíkem*smich* naše feňula je hotový profesor :-P nad jezevce není *srdce* tvrdohlavá jako koza, ostrá jako žiletka a sladká jako med, to je ona *srdce*

27.05.22 18:58
Útulek pro pejsky #4
Omlouvám se všem příznivcům trpaslíků, já nikdy neměl psa co by měl miň jak 40 kilo a k malým plemenům mám nedůvěru.
27.05.22 19:59

*mir**pivo*

slon
hodnocení

2x

A já žil v přesvědčení, že útulky jsou plné ! Aspoň podle různých článků a reportáží. Zkusil jsem web jednoho útulku zde v okolí a je jich tam dost a jako bojová plemena to nevypadá. Zde.

Hermiona nebo Ruslan by se mi líbili. Jsou podobní zemřelému pejskovi.

hodnocení

2x

Zdravím, začnu tím, že Vaše fenka byla krásná a jistě s Vámi prožila pěkný život . K dotazu, na FB jsou skupiny, které se zabývají prodejem pejsků, kteří jsou odebráni, týraní apod. Myslím, že ta skupina se jmenuje pes v nouzi. Zkuste.

jk2021
hodnocení

1x

To snad už všichni podlehli lživým mediálním žvástům o bojových plemenech...? (jen řečnická otázka) Žádná bojová plemena totiž neexistují! Naopak jsou to velice milí, věrní a společenští psi, jen je nesmí vlastnit mentálně narušená osoba, která si potřebuje něco dokazovat - zabijáka lze mimochodem vychovat z jakéhokoliv psa bez ohledu na rasu...

Nesouhlasím. Právě také shánímé pejska a "bojových plemen" je v inzerci dost, ale takové prostě v žádné případě nechci, i když jejich fanoušci tvrdí, že "bojová plemena" neexistují. Takovému psovi se podívám do očí, a vidím tu povahu. Ano, i z jiného plemene můžete vychovat nebezpečného psa, ale to se opravdu musíte snažit. Zatímco pitbulovitá plemena mohou být nebezpečná už jen při nedostatečné výchově. A my nechceme potenciálně nebezpečného psa, chceme psa do rodiny, společnka, který bude v pohodě i bez drezůry, jako třeba labrador. Stejně tak třeba nechceme border kolii. Ta sice není nebezpečná, ale vyžaduje příliš mnoho aktivity. Stejně tak neche´me v naší situaci vlčáka, to je také poměrně ostrý přísný pes, který potřebuje chodit na cvičák. Ale polštářového ratlíka také ne. Každému prostě vyhovuje něco jiného, kdyby to tak nebylo,mohlo by existovat jediné plemeno psů.

jk2021

Tak to jste sprominutím slepý/á a podlehl/a jste bulvární "propagandě" Potenciálně nebezpečný je mimochodem každý pes...

el
To je ten problém, pes se špatnou výchovou může být nebezpečný každý, ale je rozdíl, když se na mě řítí pitbul nebo nějaký ratlík.
Do hlavy psovi nikdo nevidí, potencionální nebezpečí je u většího psa větší, může i zabít, když půjdu do extrému.
Dle mě na velké plemena by měly být psychotesty.
re4zon
Nazor podlozeny pouze a jen blaboly o "bojovych" plemenech v mediich. Za tech par (desitek) generaci v zadnem pripade nedoslo k zadnemu zasadnimu psychologickemu vyvoji plemen typu bull smerem k agresivnimu chovani. Pes je stale jen pes (pokud se bavime o domestikovanem psovi, krizenec vlka je neco jineho). Pes je VZDY takovy, jaky je jeho pan. Ano, mladi blbci se sebestrednym uvazovanim si casto porizuji bull plemena, stejne jako si starsi osamele damy casto porizuji jezevciky, civavy a bisony. Obe zminene kategorie psa casto vychovavaji spatne. Rozdil je pouze a jen v tom, ze rozmazleny jezevcik moc skoly neudela.

Před měsícem o šarplanincovi nikdo nevěděl, že takové plemeno existuje a teď dvakrát během měsíce napadli člověka. To jako budeme přidávat na seznam zakázaných plemen každý měsíc dvě tři plemena, až bude povolený jen Kavalier King Charles a Papilon?

Šarplanin je mimochodem nejbližší příbuzný Kavkazáka, takže to je jeden z nejostřejších hlídačů co existují. Lidi ale víc vyděsí dvacetikilový pitbull nebo stafford protože jsou pod vlivem mediální masáže o bojových plemenech.

heleen
hodnocení

0x
Dobrý den, zkuste útulek v Poděbradech. Mají i facebookové stránky, tak se mrkněte na nabídku. Hodně štěstí :) .
hodnocení

Dobrý den. V Poděbradech v útulku jsme byli osobně, pejskové máme jen v karanténě, jeden pejsek stáří 14 let. To nám nabídla paní z útulku.

hodnocení

0x
Dejte si do vyhledace útulky psu a nebo nabidka psu k adopci a uvidite jak moc vam toho nabidne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]