Nejste přihlášen/a.
Prokope, já tě lituji, ale nic se nedá dělat. Psa musí chtít všichni. Když některý z členů rodiny psa "nemusí", není to dobré. Navíc, uvědom si, že pes žije víc jak 12 let. Moje pes, měla 17. Představ si sebe, kde budeš za 5-8 let? Z domu a pes zůstane doma u toho, kdo ho nechce, kdo ho nemá rád. Opravdu, s dovolenou má mamka pravdu. Většina z nás dovolenou podřizujeme psovi, aby mohl s námi. Pes, to je velká a dlouhodobá zodpovědnost.
Bohužel Ti Prokope nezbude nic jiného, než počkat do dospělosti. Až budeš bydlet ve svém, tak si pořídíš psa. Já jsem to tak měl taky. Prvního hafana jsem pořídil až jsem se odstěhoval od rodičů. Paradoxem je, že rodiče, kteří psa nechtěli (když jsem byl dítě), mají teď psy tři.
Hafan je spousta radosti, ale také starosti. Minimálně dvakrát za ten s ním musíš na procházku... za každého počasí.Taky stojí nějaké peníze... vybavení, potrava, obecní poplatek, veterinář... nedej bože, když pejsek stůně. Dovolené se mu musí přizbůsobit... buď máš člena rodiny (ideálně), který se o pesana postará, nebo jedeš tam, kam může i pes, nebo dovolené musíš oželet.
A hafan opravdu není záležitost na rok, či dva. I obří psi se dožívají deseti let a zpravidla čím menší pes, tím více roků Ti bude dělat společnost, takže je to závazek na patnáct i více let.
Podle mě nevíš, co mít psa vše obnáší. Ty si již vyděláváš? Víš kolik pes stojí? Pořízení, veterina, žrádlo? Kdo se o něj postará, když budeš nemocný např.? Né každý je také nadšený, že musí domácnost sdílet se psem. Rodiče mají pravdu, oni jsou zodpovědní za tebe a pak aby se ještě starali o psa. Až budeš dospělí a budeš mít svůj byt, pořiď si co chceš. Do té doby bohužel a rodičům se nedivím.
Pokud jsi četl Malého prince, jistě víš, že člověk je zodpovědný za každého živého tvora, kterého k sobě připoutal.
A není to legrace. Pes se musí venčit, musí se vychovávat, větší plemena potřebují i výcvik, ale je majitel zvládl. Tedy jezdit na cvičák. Občas očkování, odčervení, přípravky proti klíšťatům či blechám. A samozřejmostí je kvalitní celoživotní strava. A jako bonus nějaké ty hračky.
Máš na to čas, peníze a chuť? Mít psa, to není ho jen pohladit po kožíšku, ale každodenní starost.
Psa bych hrozně moc chtěla, možná víc, než Ty. Bydlíme v domku na vesnici, dvorek i zahrada. Ale jsme už děda a babča. A děda nemůže na nohy. Takže kdybych já musela do nemocnice, lázní apod., kdo by se o psa postaral? Z tohoto důvodu vím, že to nemůže být. A abych se aspoň občas potěšila, půjčuje mi známá svou čubinku Ritu, když odjede za dcerou do zahraničí. Teď ji budu mít v červnu. Pokud mají pejska nějací příbuzní či známí, užij si ho u nich. Jaga.
otázka je, jestli bydlíte v domě nebo v paneláku, pes je ůvazek na 15 let, třeba,pokud jsi v paneláku, musíš chodit několikrát ven, v baráku to není tak nutné, ale pes nechce být jenom na zahradě,potřebuje také jít ven,musíš krmivo,veterina,pomůcky na psa,záleží jakého chceš, jestli velkého,malého,zda do bytu nebo u baráku, a každé plemeno se nehodí ke každému,to je třeba nastudovat,aby to pad nedopadlo jako v mnohých případech,už mě pes neba, tak se na něj vykašlu,tak to chodí,pes si to nezaslouží,mluvím z vlastní zkušenosti a zkušenosti mé dcery,ta má NO v paneláku,je čistokrevný za 15 tis.,a další tisíce do něj vkládá,jezdí na cvičák a věnuje se mu i když má malé dítě,zatím,zdravím,d
Já chtěl úplně stejně kočku, nakonec se o ní starala babička a táta :D To první nadšení přejde a omrzí.
Jinak mají pravdu, protože se psem je strašně starostí a chce mu věnovat čas. Lepší je kočka. Ta může být sama.
Klidně jí můžeš nechat týden doma samotnout. Pořídit záchod, jídlo a pití na WfiFi a online kameru :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.