Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zmizeli vořeši a kde sehnat štěně?

Od: tomkk® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, už rok jsme bez pejska. Dřív to bývalo vždy tak, že někdo z okolí měl štěňata a nebyl problém štěně sehnat, stačilo jen dát v okolí vědět. Dnes všichni pejsky automaticky kastrůjí, takže "nechtěná" štěňata nikdo nemá, nebo možná má, ale neobjeví se v normální inzerci.
My bychom nejraději středně velkého křížence, idálně s labradorem, má pro nás nejlepší povahu. Nějakou dobu jsem sledoval bazoš, ale to je samá čivava, čivava, pitbul, ovčák, čivava. Samotných např. labradorů je málo a když už, tak jen chtějí předobjednat štěně i několik měsíců dopředu za částku 10..20 000 bez papírů. Na pár inzerátů jsem odpověděl, většinou se jednalo o dost podivné množírny, nebo o spoluobčany snědé pleti, kteří za 10 000 pod označením labrador prodávají křížence. Jednou se mi dokonce ozvali překupníci, že mi ho přivezou z Ukrajiny a od té doby mám od Ukrošů z Británie neustále odtravné telefonáty. Oslovil jsem loni dokonce i veterináře v okolí a všude mi odpověděli, ža aktuálně o štěňatech labradora, nebo jeho křížence neví a že mi případně dají vědět. Nemáte nějaký tip, kde v okolí Brna sehnat takového normálního pejska?

(Z útulku staršího nechceme, chceme, aby s námi srostlo. Jednou jsme psa z útulku měli a celý život byl vynervovaný, kdo ví, co si chudák prožil. )

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Asi bych nezatracovala ty útulky. Ony se tam často objevují fenky, které jsou nakryté, a lidi je vyhodí. Po narození štěňat si můžete z útulku koupit štěně jen za očkování a odčervení + můžete jako projev dobré vůle dovézt i nějaké ty granule. Zkuste být s několika útulky v kontaktu. Je jaro, a to sedne touha i na pejsky, třeba se vám poštěstí. Ida

hodnocení

3x
Psí útulky jsou prázdné? Nejsou!
hodnocení

Dočetl jste dotaz do konce? Když máte psa od štěněte, přizpůsobí se vaší povaze, vychováte si ho. Osobnost psa z útulku je z větší části hotová a vy nevíte, co si přinesete domů. Nemluvě o tom, že se připravíte o to hezké období. Až budu chtít psa na dožití, budu o úlku uvažovat, teď ne.

jp
hodnocení

0x

Taky jsem si toho všimla, dnes samá psí množírna, tak říkám všemu tomu bysnysu se psy. Když hledáte křížence na Bazoši, dejte do vyhledávače zdarma.

hodnocení

V okolí Brna, nebo Rosic není na bazoši ani jeden inzerát "zdarma" se štěnětem. Ani to nečekám, bývá zvykem minimálně 2000 dát za to, že to někdo krmil a odčervil (ono je se štěňaty hodně práce), popř. to navštívilo veterináře. Ta cena ani není to hlavní, nevadilo by mi dát za křížence labradora kolem 5k, popř.za labradora k 10k (i když bych raději křížence labradora), ale oni prostě nejsou, k najití jsou pouze chovné stanice, kde psa prodávají s pp za desítky tisíc a chlubí se, jak má vybrané rodiče, ale my chceme normálního kámoše a hlídače a ne výstavní exemplář.

futra
hodnocení

0x

Na sbazar.cz jste se díval?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]