Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit včel

Od: jubatus® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Potřebuji poradit co provést se včelami. Bydlíme ve třetím patře bytovky a ve větracím průduchu ze špajtu ven se nám usadily včely. Ty pak lezou do špajzu a následně netěsnými dveřmi do kuchyně. Průduch jsem ted ze strany špajzu utěsnil polystyrenem, ale včelař co se tu byl povídat tvrdí, že to vnepomůže a včely to časem prokoušou. Tak nám poradil hasiče..ti ovšem odmítají přijet, tak uvažuji asi nad nějakou chemií ( velmi nerad, já pouštím z bytu každou mouchu i pavouka, než abych je zabil) Tak potřebuji poradit co koupit, jestli má někdo podobnou zkušenost.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A proč si je neodvezl ten včelař? *zmateny*

hodnocení

Tak ony to za prvé nebyly jeho včely...byl to známý sousedů od vedle, kteří z těch včel také nebyli šatstní, protože jim létají okolo balkonu a k nám se přišel podívat kde vlstně mají sídlo. A za druhé...nevím jak by to provedl..je to třetí patro a z bytu se k nim dostat nemůže..je tam ten průduch cca 5 x 20 cm a z venku ze dvora je to podobné..

To že to nejsou jeho včely není podstatné.Správný včelař se divokého roje rád ujme. Zkuste kontaktovat jiného.

Zdravím a komentuji názor: "Správný včelař se divokého roje rád ujme". Správný včelař v rámci boje proti nebezpečným chorobám včel (např. mor) neznámý roj likviduje...

Přiznám se, že nejsem včelař, ale nejednou jsem četl výzvu, ať člověk volá včelaře a ne hasiče, když se mu na zahradě objeví roj. *nevi*

tomaso
hodnocení

0x
Hasici by je stejně zabili...
hodnocení

Jj vím.. i ten včelař nám to říkal...že to jinak nepůjde..jedině rozbourat půl kuchyně...

liska5
hodnocení

0x

To nejde ve spíži přiklopit ten průvětrník nějakým plechovým pekáčkem nebo miskou z vár. skla a nějak zajistit, aby byl pevně přitlačen? Kov i sklo neprokoušou.

Viděla jsem na kraji města na jednom domě několik výletových otvorů s ozdobným okrajem z keramiky. Někdo si nad garáží v takové nástavbě na jižní straně zřídil uvnitř úly. Má to na jih a připadlo mi to super. To by u Vás sotva připadalo v úvahu, ale musela jsem se podělit. Už to ani není vzácnost. I někde ve velkých městech na střechách paneláků chovají včely.

hodnocení

0x

Právě řeším sršně. Oblétávají balkon a 2x jsem viděla ,jak se nacpali do dirky, která je zvenku pro nějaký účel zvenku rámu předvrtaná v plastových rámech.. Bojím se větrat i při sítích na oknech. Babské rady radí zalepit otvory, aby si nechtěly dělat hnízdo a dát kolem citronovou kůru a taky jsem koupila atrapu hnízda, prý si v jednom teritoriu další nestaví. Chemii taky odmítám, mám v bytě kočku. U vás bych asi vše neprodyšně zadělala z kuchyně, aby nemohly do bytu, ale jinak myslím, že bych zavolala firmu na deratizaci a ti by to měli nějak vyřešit, i když nevím, zda bez chemie.

hodnocení

Tak nakonec Biolit na sršně a vosy :(...včelař nám říkal, že sice třeba železnou zábranu neprokoušou, ale že si ve zdi dělají různéchodbičky a zvětšují hnízdo, takže do bytu by se asi nedostali, ale kdo ví jak by to dopadlo. Firma by to podle včelaře stejně řešila chemií a stejně tak hasiči..ti prý mají ještě nějaký spec vysavač s kamerou, ale včely rozšrotuje. Zatím je klid...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]