Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět dásní u psa

Od: miroslavakolar odpovědí: 2 změna:
Dobrý den.Potrebuju poradit co mám dát psovi na vyléčení zánětu zubů.Jedna veterinářka radila potírat 3%peroxidem a druhý veterinář mě to nedoporučuje tak prosím o radu.Děkuju.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Veterinář odstraní zubní kámen ultrazvukem, nasadí antibiotika, nejčastěji Stomorgyl. Až se dásně zahojí a nebudou bolet, začněte psovi dávat kosti. Ne moc, aby neměl zácpu, ideálně velké hovězí kosti, ne ostré drůbeží. Psi co okusují kosti mohou mít krásné zuby až do vysokého věku.

Ten peroxid primárně není úplně špatně, dezinfikuje, tedy působí proti zánětu dásní. U lidí to funguje dobře, moje máma kdysi dostala radu, každý večer si vypláchnout pusu vodou s peroxidem. Zastavilo jí to paradontózu, bude jí 70 a většinu zubů ma svých. Každopádně nejdřív je třeba odstranit kámen, pak se můžou začít pravidelně čistit zuby. Proč psa trápit s peroxidem, když dnes existují pro psy a kočky na čištění zubů enzymatické pasty, gely s příchutí a úplně největší radost mu uděláte vhodnou kostí.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Nejlepší by bylo zajít k opravdovému veterináři, protože zánět zubů není nic příjemného. Vás, když "berou" zuby, potíráte je peroxidem, nebo jdete k zubaři? Asi bude potřeba odstranit zubní kámen, pod kterým obvykle tyto záněty začínají. A to zvládne nejlépe veterinář. Pak nasadí asi nějaká slabší antibiotika. S tím peroxidem se mi to nezdá. Pes bude ten peroxid olizovat a polykat, v žaludku mu bude i malé množství šumět a bude mu zle. Nadělá to víc škody než užitku. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]