Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poštolka sedí na kabelu - jak ji odehnat

Od: michal84® odpovědí: 10 změna:

Ahojte,

prosím Vás vedeli by ste mi poradiť jak sa zbaviť poštolky, ktorá sedí na el.vedení k mojmu domu? Problém je že kabel ústi v mieste nad balkonom a práve tam poštolka sedáva a "kadí" na balkón.

Díval som sa na rozne zábrany na parapety ale nenašiel som nič čo by sa hodilo na tento problém.

ďakujem za akékolvek rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Zkusil bych na ten kabel přilepit nebo přivázat třeba izolačkou plastový úhelník 20x20 mm (i větší, podle tloušťky kabelu) "hrotem" nahoru, dlouhý jako šířka balkonu. Znesnadnit mu sezení.
Případně vyšší trojúhelník třeba z plastového obalu na spisy, neb podobného materiálu. Aby se nemohl pařáty zachytit.
Kovový hřeben jako na parapety bych na kabel nedával. Indukce může být sviňa...

S tou indukciou mi to skuste vysvetlit, nepovazujem to za realne. Spomente si napriklad na zavesne kable so zabudovanym ocelovym lankom, kladenie kablov do kovovych zlabov / rostov ...

Tak jste si odpověděl..Ten hřeben je dobrý nápad
hodnocení

Ahoj, priznám sa že úplne neviem ako to myslíš :) ... jako dať na to lištu? Myslíš že sa toho nechytí?

Niečo takéto?

Poštolka sedí na kabelu - jak ji odehnat

hodnocení

2x

My jsme nedávali zábranu "na", ale "pod". Bylo to tedy hnízdo, ptáci v pohodě vyvedli mladé a hnízdo opustili. Posraná zábrana v podobě napnutého igeliťáku šla do odpadu a na jaře dostali novou, čistou.

Roky jsme pod hnízda vlaštovek přilepená na stěně stavení, pod střechou, dávali podložky, nebo kartonové krabice, aby se po zemi neroznášely jejich exkrementy. Shodit hnízdo se nesmělo. Vlaštovky chytaly mouchy.
Dnes to není třeba, nějak vlaštovky vymizely. Bohužel...
liska5

Ony i ty mouchy vymizely. Ano, dělalo se něco na způsob poličky na květináč na stěnu. nebo se zavěsil celý kus desky z něčeho nevodivého a nepropustného pod místo sezení poštolky. Pak vše, co vypustila, padalo sem. A bylo guano na zahrádku .

hodnocení

To ale nemá nic společného s mojim dotazom :) ... mne ide o to že sedia na kabelu a kadia na balkón. Nie je tam žiadne hniezdo (nemá kde byť) a jediné čo potrebujem je zabrániť aby tam sedali.

Možná ne, možná ano. Já to na dálku nedokážu posoudit. Směřoval jsem tam, aby pták mohl zůstat kde je a přitom neposral všechno pod sebou, ale jen něco, co se pak vyhodí. Jestli to nejde, nejde... To, že se postěhuje, mu zas tak moc neuškodí.

danecek*
hodnocení

0x

Vybral by některý z hrotů proti ptákům, zkusil bych svázat jich několik vedle sebe do takového rukávu ten navléct kabel. Když to zabrání sedat holubům, snad to odradí i dravce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]