Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukradené kotě- jde to řešit?

Od: liiil odpovědí: 31 změna:
Dobrý den. Dostala jsem se do takové nehezké situace a asi to nejde nijak vyřešit ale i přesto se ptám. Měla jsem v rezervaci asi tři týdny koťátko, kocourka křížence Mainské mývalí kočky. Měla jsem si ho vyzvednout na Proseku, ale to je ode mě hodně daleko, ale nevadilo mi to, a plánovala jsem pro něj jet. Asi týden po rezervaci se mi kamarádka ze školy která věděla že ho mám rezervovaného sama nabídla, že ho vyzvedne. Znám ji už dva roky a věřila jsem jí. Už předtím jsem měla v rezervaci asi tři koťátka, první už asi před dvěmi a půl měsíci, ale vždycky to ten nějaký chovatel zrušil nebo to ze strany chovatele nějak nevyšlo, proto jsem byla ráda, že tenhle kocourek mi už vyjde. Mám tři kočičky a žijeme ve velkém domě se zahradou hned u pole. Kočičky většinou spí se mnou v mém velkém pokoji (dobrovolně) a rády tam tráví většinu času, protože je jako jediná z rodiny krmím a dávám jim všechnu péči. V pátek, fen před tím než mi měla kamarádka Kocourka vyzvednout, jsem se jí svěřila, že nevím jestli si ho mám nakonec brát (byla jsem jen nervózní, nebylo to že bych ho nechtěla) ale ona mě začala nutit že tam pro něj zajede a že to v žádném případě nesmím rušit. V sobotu tedy pro kocourka kamarádka jela se svým přítelem a neozvala se mi ani po tom co už mi chovatel psal, že s ním odjela. Měla mi ho přivézt v neděli ráno, tak jsem chvíli čekala. Nakonec se po hodině ozvala a poslala nějaké video. Psala, že ho pojmenovala s vysmátými smajlíky a odmítala mě poslouchat když jsem jí řekla že už má jméno ode mě vymyšlené. Řekla mi že na to už slyší, na to co mu dala. V neděli mi řekla, že mi ho vozit nechce, a že si ho musím vyzvednout u ní sama. Tak jsem jí řekla že přijedu v pondělí, protože jsem počítala s tím že mi ho přiveze v neděli ale že já za ní v neděli nestíhám přijet. Potom mi pořád psala že to nevadí, že doma jejím rodičům nevadí, a že když se jim bude líbit tak mi za něj dá peníze které jsem jí dala pro toho chovatele (kocourek stál 2000,- jako poplatek za očkování a veterinární péči). Já jsem se jí zeptala jak to myslí a to mi neodpověděla. A hned na to mi řekla, že mi ho už nedá. Že si myslí že by u mě trpěl. Že zabijím zvířata a on by umřel kdyby byl pořád se mnou zavřený v pokoji (ty kočky v pokoji nezavírám a ani nezabíjím, mimochodem) a začala mi nadávat a vysmívat se mi. Poslala jsem jí hlasové zprávy protože nechtěla volat. Vysmála se mi znova a řekla že nemá čas na to mě poslouchat. Že mám dost koček a jeho by zabilo být s těmi mými ostatními. A pak se mnou přestala mluvit. Chtěla bych ještě dodat, mě bylo 18. Jí je 17, a žije v bytě 2+1 se třemi dalšími lidmi. Vzala mi kotě i peníze. A měla mi přinést čestné prohlášení o tom že ho v dospělosti vykastruju, které chtěli podepsat jeho chovatelé. Ona jim řekla, že je moje sestra a podepsala to sama. Jsem nešťastná, říkám si že si za to můžu sama, je to moje blbost, ale teď nevím co s tím. Chtěla bych získat kocourka i peníze zpátky, ale vím že to půjde asi těžko. Za celou dobu co jsem čekala kdy bude k odběru jsem mu nakoupila krmení a hračky v hodnotě 4000,- a teď pro to ani nemám využití. Děkuji za jakoukoliv radu, ale chápu že tohle se nedá asi nikak řešit.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Udá leda sama sebe ;)

Jde o podvod - chovatel ho prodával tobě, ona ho měla jen vyzvednout a předat. Lhala že je tvoje sestra. Tobě tím vznikla škoda. Pak krádež resp. zpronevěra paněz a i toho kotěte.

Není plnoletá, má nějaké rodiče nebo zákonné zástupce - řešil bych to s nimi s ní se vůbec nebavil. Požadoval bych že do večera navalí kotě i prachy, jinak se to bude řešit přes policii/ právní cestou. Páky na ní jsou, chovatel je svědek atd.

hodnocení

2x

Slečna má dosud zákonné(ho) zástupce - tak jim sdělte (ne ústně nebo telefonicky, ale písemně, ať máte doklad), že vás podvedla a ráda byste to vyřídila pokud možno v klidu a ať vrátí buď kocoura nebo peníze, jinak podáváte oznámení o přestupku:

z. č. 251/2016 Sb. o některých přestupcích

§ 8 Přestupky proti majetku

(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že úmyslně

a) způsobí škodu na cizím majetku

1. krádeží,

2. zpronevěrou,

3. podvodem, nebo

4. zničením nebo poškozením věci z takového majetku;

pokus tohoto přestupku je trestný,

b) neoprávněně užívá cizí majetek,

c) přisvojí si cizí věc nálezem nebo jinak bez přivolení oprávněné osoby, nebo

d) ukryje, užívá nebo na sebe anebo na jiného převede věc, která byla získána přestupkem spáchaným jinou osobou, nebo to, co za takovou věc bylo opatřeno.

(4) Za přestupek podle odstavců 1 až 3 lze uložit pokutu do 50000 Kč.

To, že je nezletilá, totiž neznamená, že není trestně odpovědná - samozřejmě, že tak vysoká pokuta tam nebude, ale zmínit se o ní klidně můžete ;)

k2
hodnocení

0x

Chtěla bych získat kocourka i peníze zpátky
?

Tedy chcete poradit, jak nekoho okrast?

re4zon
Spis jak si vzit od zlodeje, co je jeji, ne?
k2

@re4zon: Jak jeji? Pise, ze chce penize i kocoura. To je jak koupil jsem auto, ale kupujici ho nechce prepsat. Chci to auto i sve penize zpet. Tak bud jedno, nebo druhe.

liiil
hodnocení

Omlouvám se, to bylo blbě napsané, mělo tam být chci kotě nebo alespoň peníze zpět. Máte pravdu. Jen jsem to psala a nezkontrolovala si to po sobě
liiil
hodnocení

Jdu to opravit. Děkuji za upozornění
liiil
hodnocení

Ale nikoho nechci okrast. Vím že je to blbě napsané ale to nebyl význam v žádném případě

liiil
hodnocení

Prosím před tím než kdokoliv odpoví- píšu tam že chci kotě i peníze zpět, špatně jsem to napsala. Mělo tam stát kotě nebo alespoň peníze zpět. Moc se omlouvám, nebylo to schválně, jen jsem to přehlédla. Děkuji za pochopení.

lilil
hodnocení

0x
Rekni ji, ze pujdes na policii, at ti vrati penize i kocoura . a co kupni smlouva na kocoura, na koho znela?
liiil
hodnocení

Nevím, jestli se sepisovala kupní smlouva, chovatelé se mnou mluvili přes telefon pouze o tom čestném přihlášení o tom že v dospělosti bude vykastrovaný. Ale vzhledem k tomu že tam pro něj byla ona, tak pokud chtěli podepsat kupní smlouvu, tak ji podepsala ona. Říkám, je to moje blbost, neměla jsem ji nechat ho vyzvednout, měla jsem tam jít sama. To uznám
liiil
hodnocení

Právě že jsem s chovateli byla domluvená že čestné prohlášení přijedu podepsat jiný den sama, s tím souhlasili. Ale ona tam pak nakráčela a představila se jim jako moje sestra, takže jim to podepsala na sebe. To mi i říkala, když se mi vysmívala, že proti ní nemám co udělat, když je kocour psaný na ni

Máte právo na to, aby vám vrátila peníze. Zkoušela jste si promluvit s jejími rodiči? Slečna je ještě nezletilá.

liiil
hodnocení

Tak mi teď na večer psala, nějakou naštvanou zprávu, ve které stálo ať jí vrátím přepravku pro zvířata kterou mi dala před dvěmi lety když jsme se začali bavit. Na to jsem jí řekla že to rozhodně ne, a že má být ráda že jsem ji neudala na policii za krádež peněz. Takže ji to asi vyděsilo a nakonec mi snad alespoň ty peníze zítra přinese, to vypadá. Kocoura už asi nikdy nezískám a ona se mě teď rozhodla šikanovat, ale snad alespoň peníze se mi vrátí, tak se uvidí. Děkuji za radu

*palec* Ať to dopadne dobře, s těmi penězi. Ohledně kocoura bych si opravdu už naděje nedělala. No, máte poučení... takovéto věci se opravdu občas stávají, bohužel.

Je to tak, je to nemilé, ale stát se to může. Nejhorší je, když člověk někomu věří a ten ho pak zklame.

Máš z toho jedno dobré poučení - všechno si pokud možno zařizuj sama, osobně, bez nějakých prostředníků. Mělas tam zajet sama, zvíře si už tam dobře prohlédnout, majiteli zaplatit a odvézt. Je to nepříjemná zkušenost. Příště už budeš vědět. Jaga.

liiil
hodnocení

Tak to zase dopadlo tak, že mi je nepřinesla, když jsem jí psala, že v tomhle případě se opravdu jedná o krádež a že ji můžu udat s důkazy které mám, řekla, že ona udá mě, za to že jí tímhle vyhrožuju. Že táta jejího přítele pracuje u policie. Víceméně jsme se dohodli na tom že má na vrácení čas do zítra, ale musím říct, že se mi fakt snaží dát zabrat. Nevím jak se někdo může jeden dem chovat jako kamarád a další tohle :/ nečekala jsem že budu řešit až takovéhle blbosti
liiil
hodnocení

To určitě poučení mám a to opravdu velké. Teď se ještě bojím že mě opravdu udá, protože si hrozně vymýšlí a umí dělat strašné scény. Co teď řeknu nemyslím zle ale vím že chodí i k psychiatrovi- takže má asi prostě nějaký problém. Prostě jsem se dostala do špatné situace ještě s tím nejhorším možným člověkem. Já všem děkuji za rady a poučena jsem až dost. Ještě sem napíšu, jestli mi zítra přinese peníze

Na její rodiče nemáte kontakt? Řešila bych to nejprve s nimi, potom přes policii. Máte nějaké důkazy v podobě sms nebo jiných zpráv? Hlavně se od slečny nenechte zastrašit.

liiil
hodnocení

Tak mi přinesla jenom 1500,- a zbytek mi odmítá dát, protože jí prý dlužím přepravku kterou mi dala dva roky zpátky a rozhodně ji ani už nemám. A dala mi ji. Sice říká že jí to může někdo podložit, ale to mě dost dobře taky takže nevím, na co tím naráží. Vyhrožuje mi že mě udá jestli si něco proti ní začnu. Takže jsem samozřejmě naštvaná a teď už ani nevím jestli mám sílu to řešit. Vím, že to dělá schválně, ale jestli ona udá mě kvůli něčemu co si vymyslí, rozhodně nebudu nadšená. Nechci se s ní bavit o nic víc než musím. A s jejími rodiči to asi nepůjde řešit. Číslo na ně nemám a nevím kde bych ho sehnala. Navíc jí přímo zobají z ruky, a co ona dělá, kde je a s kým nebo kdy se vrátí domů je vůbec netrápí.
asd1

Ukaž jí odkaz od jedubabi - zákon 251/ 2016 Sb. par. 8 - podvod/ zpronevěra, vyzvi jí aby navalila zbývající pětikilo i kotě které měla vyzvednout pro tebe. Možná jí to popostrčí. Vyzvi jí prokazatelně, vzhledem k časové tísni aspoň SMS kde odpovědí potvrdí že to četla, jinak doporučeným dopisem s doručenkou. Chtěj kontakt na rodiče (zákonný zástupce) a jednej s nima.

Pokud ho hned nenavalí, tak zajdi na policii že potřebuješ kontakt na jejího zákonného zástupce, máš právní zájem, příp. tam rovnou můžeš podat oznámení o přestupku.

Nějaká přepravka darovaná před X lety s tím nemá co dělat.

Větší páky máš ty, ona pokud někoho půjde udat tak leda sama sebe. Mmch. křivé obvinění je trestné taky, tím si může zadělat na problém.

liiil
hodnocení

Teď už se to dostalo do bodu, kdy to asi nejde řešit, ale je mi strašně, v životě bych tohle nečekala a já jsem nedávno i přišla o brigádu tudíž je mi každá koruna dobrá, jinou práci teď nemám, kvůli přísným rodičům, kteří by mě nenechali pracovat po škole abych se nevracela pozdě domů, takže se mi stihla i vysmát do obličeje že jí závidím. "Okradla" mě se záměrem mi úmyslně ublížit a teď se snaží být ve škole hrozně nad věcí a když po ní požaduju zbytek peněz, začne do mě jet, jak mě udá za pomluvu, nebo mi říká, že tropím scénu. Začala tuhle situaci celou sama ale vyšla jsem z toho jako to špatná a ona je z toho dost očividně nadšená. Jsem její zdroj pobavení a vydělala si 500,- a kočičí kapsičky, které jsem jí dala na ten den co u ní kocour měl být. Život opravdu není fér a já jsem blbá že jsem si to všechno způsobila :(
asd1

Ale řešit to jde a celkem snadno. Jednej s jejím zákonným zástupcem nebo policií, s ní se vůbec nebav. Kontakt na zástupce ti dá policie - máš právní zájem. Nebo to rovnou začne řešit jako přestupek, podvod/ zpronevěra. Chovatel dosvědčí že kotě bylo pro tebe a ona lhala že je tvoje sestra = podvod je to snadno prokazatelný. Pokud za ní přijdou policajti a vezmou jí na výslech, tak se podělá a kotě ti vrátí. Jen nesmíš brečet v koutě ale jednat správným postupem = zajdi na policii že potřebuješ kontakt na jejího zákonného zástupce, dál to pojede už samo...

pb®

To by chovatel musel být chovatel a ne množitel a kotě by nesmělo být bezcenný kříženec. Jako vážně budou úřady řešit kdejaké kotě? A příště třeba potkana? Uvědomte si, že to kotě nemá žádnou cenu, ani slečna nemůže nic hrát na psychickou újmu, protože kotě ještě neměla a nemá k němu citovou vazbu. U koně lze určit nejaká cena, třeba jen minimální jateční podle váhy. U kočky s PP lze určit cena, cena myšilovky (a tou je i kříženec MCO) je maximálně cena očkování.

Všchno od začátku bylo špatně. Rádobychovatel przní plemeno křížením s kde čím. Zajímaly by mě fotky kotěte a jeho rodičů. Naivní cácorka chce mít doma něco extra, tak platí za křížence. Chovatel co tohle dopustí nic o chovu neví, tedy ani nedal rodiče kotěte testovat na genetické nemoci a že zrovna mainky nejsou zdravé plemeno. Nebo to byl rovnou podvod, protože dnes je MCO módní plemeno a každý ho chce, ale ne každý na něj má peníze, proto se hned prodává kotě líp, když se vydá alespoň za křížence s MCO. Vsadím se, že kotě není čipované, čip není uveden v kupní smlouvě, smlouva je dělaná na koleni a právně nevymahatelná.

Kamarádka taky měla kočku, kdy jeden rodič měl být údajně MCO. No byla to obyčejná kočka domácí, co z MCO neměla nic. V plemenech se vyznám, na výstavách se pohybuju od roku 1997, včetně výstav zahraničkích a světových, takže plemena mám nakoukané.

liiil
hodnocení

My spolu chodíme do školy, ale poslala jsem jí ten zákon, podle rady, do zprávy, abych měla důkaz, že jsem jí to ukázala a že si to přečetla. Na to mě zastavila u skříněk a řekla mi že se chovám hrozně, pustila se do mě že brečím že ona se mnou nic neřeší a že jí potom posílám tohle do zprávy a neřeším nic osobně (což není pravda), zase mi začala vyhrožovat tím že to bude řešit s tátou jejího přítele (důrazně mi zmínila, že je vysoce postavený) ale samozřejmě se naštvala, když jsem to nazvala vyhrožováním. a potom jsem jí akorát řekla, že ta přepravka z té doby před dvěmi lety s tím nemá vůbec nic společného. Netuším, jak se to bude vyvíjet dál, ale pokud se nerozhodne mi vrátit plnou částku, budu se snažit získat to číslo na jejího zákonného zástupce.
asd1

Pb zpronevěřit/ šlohnout pětikilo je přestupek a úřady to musí řešit ze zákona. Podobně i bezcenné kotě, pokud se vydávala za její sestru že ho převezme za ní a předá je podvod a taky přestupek. Má to nechat plavat jekože se nic nestalo? Když maj policajti čas stát za bukem a měřit kdo u cedule v poli jede 55, tak maj čas i na řešení blbýho kotěte a pětistovky. I citová újma je jasná, sháněla ho až našla, chystala pro něj zázemí, investovala atd.

Jasně jí řekni že to kotě bylo pro tebe a že si ho sebrat nenecháš, pokud ti ho dnes nedá dobrovolně tak to začneš řešit důrazně přes její rodiče a policii. Jen to okecává, cítí tvojí slabost že se necháš, tak kolem sebe kope a vyhrožuje ti nesmyslama. Ty nevyhrožuj rodičema, ale hned po ní chtěj kontakt že chceš jednat s nimi, když ti kontakt nedá tak jí řekni že když nespolupracuje tak holt budeš muset zajít za policajtama ať to řeší.

liiil
hodnocení

Jestli je to že "cácorka chce kotě,..." ke mě, Tak já nesháním kotě kvůli plemeni. Předtím jsem měla zamluvenou obyčejnou pouliční směsku narozenou ve stodole, ale psala jsem, že mi už několikrát sehnat kotě nevyšlo. Buďto si někdo vzal dvě a jedno bylo to co jsem chtěla já, ale chovatel dal radši dvě koťata spolu apod. když jsem zavolala na inzerát s tímhle kotětem, bylo mi to fakt úplně jedno. Všechny moje kočky jsou z ulice a jedna je od babičky, která nechtěla kastrovat svoji kočku a tak se před 11 lety narodila ta moje co mám teď doma. a nesnážím se podpořit žádnou množírnu. Několikrát tu přiznávám, že je to moje blbost a chybu jsem udělala já. V celé téhle situaci. Kotě zpátky nepotřebuju, když se mi ho kamarádka rozhodla vzít, a napsat ho na sebe. Dluží mi pouze peníze které kotě stálo, sama mi prvně řekla, když mi vyloženě napsala, že mi kotě odmítá dát, že mi vrátí ty peníze co jsem ji na něj dala. Teď se akorát rozhodla, že si vyleje zlost na někom kdo má tak nízké sebevědomí jako já, a snaží se ze mě dělat debila a vydělat si pěti kilo. Já to řešit nechci, kdybych chtěla, vypadalo by to jinak. Akorát se snažím získat ty peníze, protože si myslím že mám na ně veškerý nárok. Ty peníze chtěli chovatele jako poplatek za očkování, čip a odčervení. A vzhledem k tomu že mám psa, kterému jsem nedávno toto vše zařizovala úplně sama, vím, že mi to na ty dva tisíce opravdu vyšlo. Chtěli podepsat i čestné prohlášení o kastraci a ještě když se mnou kamarádka komunikovala, potom co si to kotě přivezla a měla ho přivézt mě, my posílala fotky vitamínů které jí doporučili a dostala pro něj hodně krmení, na které byl zvyklý. A fotky posílali chovatelé pořád. Teď je to ale prostě jedno, kotě je u "kamarádky" a kdyby nebylo u ní nebo u mě, bylo by u někoho jiného. Za ti že se narodil nemůže. Mě nikdy o plemeno nešlo a že je to úchvatná a úžasná "mainka" či kříženec mainky už vůbec ne. Vše co řeším se teď motá jen o těch penězích a o jejím přístupu ke mě. Děkuji za pochopení.

Víš, mě zaráží jiná věc. Píšeš, že máš přísné rodiče, přišla jsi o brigádu a moc peněz nemáš.

Přesto máš doma už 3 kočky. To Ti pro radost opravdu nestačí? Muselas mít další zvíře? Myslím si, že ty 3 jsou až až. Spotřebují toho jistě dost /potrava, vyměšování, hračky, pelíšky.../

A taky píšeš, žes pro nové koťátko už nakoupila hračky a potravu za 4.000Kč. Tato částka mi nepřipadá normální pro 18 letou dívčinu, která sama nevydělává. Chápala bych koupit 1 hračku, nějakou potravu pro začátek, až pak postupně dokupovat podle potřeby. Když můžeš vyhodit 4 tisíce za hračky pro kotě, které ani ještě nemáš, ta pětistovka, kterou Ti děvče nechce vrátit, je proti tomu pakatel.

Těš se se svými třemi kočkami, kočičinec už nerozšiřuj a uč se šetrnosti. V životě budeš potřebovat i jiné věci, než kočky. To by sis měla uvědomit. Jaga.

Já bych také řekla, že 3 kočky stačí (můj osobní názor).

Nicméně to neznamená, že spolužačka nemá vracet ukradené peníze! Pětistovka je pro 18letého člověka hodně.

liiil
hodnocení

Ty tři kočky, které jsou moje, moje v první řadě nebyly, ale byly mých rodičů nebo jakoby celé rodiny. Začala jsem se o ně starat až časem, neboť moji rodiče se o ně moc nestarali a máma na ně pořád nadávala, když ji po tom co už nebyla koťata, omrzely. Moje nejstarší kočka se dostala tímhle způsobem na veterinu před pár lety se selháváním ledvin, protože tou dobou mamka už úplně kašlala, na to, aby kupovala kdo ví kde něco co by jí stálo víc než muselo, takže dostávala jen suché krmení (granule), a tím, že kočky tolik nepijí (kor ne z misek ve kterých voda stojí celý den) tak onemocněla. Od té doby se o ně starám já, a mám je opravdu strašně ráda. Krmení pro ně mě stojí průměrně 3600,- měsíčně, jednou jsem si nakoupila zásoby na dva měsíce za cca 6600, ale to jsem přikoupila i blbiny jako hračky a ne takové ty běžné nutně potřebné věci na jejich péči. Mohla jsem si vše dovolit protože jsem chodila do "normální" práce, kde jsem dostávala hodně peněz, určitě víc než si vydělá běžný student mého věku. Chodila jsem tam pomáhat mojí mamce, denně (i o víkendech) a peníze jsme si dělily. Takhle to mamce i vyhovovalo, protože měla práci rychleji hotovou a mě nechala si platit potom všechno samotnou a já se o sebe a o svoje zvířata mohla z většiny potom starat sama (samozřejmě mi kdykoliv rodiče kupovali jídlo a vařili mi jako vždy apod.) Psala jsem předtím, že jsem měla už jiná zamluvená koťata, kdy to předtím nikdy nevyšlo, dohromady jsem přemýšlela nad pořízením kotěte už několik měsíců a krmení a věci jsem nakoupila postupně, ne na jednou. Vyšlo to tak na 4000, ale nemám toho kopec, jen kupuji hodně drahé značky. Koupila jsem akorát nějaký maxi pytel granulí od značky ontario asi za cca 1000,-, pak už jen asi tři druhy kapsiček, sušené mléko v prášku pro koťata a asi 5-6 hraček. Pořád si myslím že je lepší to mít doma předčasně připravené a mě se vyplatilo si přes internet objednat třeba 20 kapsiček naráz než pak mít kotě už doma a běhat každých pár dní do obchodu. A neříkám, že nesouhlasím, je to dost kočiček, a už jen kvůli tomu jsem měla ke konci pochybnosti, jestli si kocourka vzít domů (byla jsem nervózní, říkala jsem si jestli to nebylo jen hloupé rozhodnutí) Psala jsem to tam taky předtím. V tom prvním dotazu. Nebylo by určitě milé ani pro chovatele, jim to na rušit, ale pořád by to nejspíš pochopili (navíc jsem je chtěla informovat s předstihem) a kotě by našlo domov hned, ale říkám, kamarádka mě do toho strkala, potom co jsem jí to takhle řekla, nabídla se, že mi s ním kdykoliv pomůže a že to je zase naopak hloupé, že ví že jsem kotě chtěla už delší dobu,... No nechala jsem se na to ukecat, tudíž jsem ji nechala ho "vyzvednout" a potom jsem přišla o ty peníze a hned na to o práci, protože tam mamka skončila. Všechno tohle je dopadem mých nerozumných rozhodnutí, ale peníze si snad zpátky zasloužím, pokud za ně zaplatil někdo cizí kočku kterou si nechal, to jsem tady řešila. A navíc se tu celou dobu i přiznávám, k tomu že jsem blbá a hloupá. Teď se mi hodí každá koruna, pro kočičky mám sice zásobu jídla, ta jim bezesporu vydrží dost dlouho na to než si najdu jinou brigádu, posílám životopis kam se dá a domlouvám to s rodiči, ale jinak nemám momentálně prakticky vůbec nic, takže je snad jasné že řeším pěti kilo. A můj úplně původní zájem o kotě byl prostě součástí toho, že jsem si chtěla vychovat koťátko od malička a navíc se máme stěhovat v létě do většího, takže jsem věděla, že by kocour alespoň nestrádal na prostoru. Říkám, jsem hloupá, kotě teď žádné nesháním a ty věci pro něj můžu nejspíš bez problémů využít pro ty svoje dospělé, nebo je prodat za třeba polovinu. Navíc kamarádka má peněz dost, má vlastního koně kterému platí jenom ustájení za 5000,- měsíčně plus ještě musí platit všechno krmení a úplně všechno ostatní. Třeba si pro něj teď shání úplně nové sedlo a to je opravdu hodně drahá záležitost. Má na měsíc pořád víc peněz jak jsem kdy měla já, takže to že mi pěti kilo nechce dát je protože jenom čistě opravdu nechce.

hodnocení

0x
2000 za Mainku? Tak to bude stoprocentně čistokrevná :) :) :)
Známá ji kupovala asi před 10 lety za 20 a to ještě musela mít od notáře potvrzené prohlášení že mainky nebude množit. Takže za dva litry tomu opravdu nevěřím.
Kór teď když za blbého jezevčíka co stál předloni 2000 chtějí chovatelé 8

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]